Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auschwitz dlaczego

jak niemcy mogli zrobić coś takiego?

Polecane posty

Gość auschwitz dlaczego

oglądam dokument o auschwitz, przerażające, jak niemcy mogli robić i patrzeć na coś takiego, ja bym wymiotowała ciągle, a dzieci ... brak mi słów

Gość wrednamalpa
gdzie oglądasz?

Gość tak to prawda____
nie tylko niemcy takie rzeczy robili :(

Gość polakkk
a co polacy robili z ukraincami ? przyjrzyj sie temu

Gość auschwitz dlaczego
na stronie "zalukaj" w internecie

Gość detox na podolańskiej
TYLKO Niemcy robili to wtedy na skale przemysłową i z takim "rozmachem" .... zupełnie inną technologię mordu mieli bolszewicy a piece krematoryjne dostarczały do obozów najlepsze niemieckie firmy

Gość auschwitz dlaczego
tak nie tylko niemcy, teraz zresztą też jest wiele okrucieństwa, najbardziej nie rozumiem robienia czegoś złego dzieciom, oczywiście wszystkim ludziom ale dzieci? czasami ryczę jak głupia jak takie coś oglądam, mało jest chorób na świecie i inieszczęść, że ludzie sami od siebie robią takie rzeczy :(

jak się chcecie jeszcze bardziej zdołować to poczytajcie o kobietach nazistkach Ilse Koch Irma Gress albo o obozie dla kobiet w Bergen-Belsen

Gość tak to prawda____
za to inne narody potrafia byc jeszcze bardziej okrutne dla ludzie, bo maja b. niehumanitarne sposoby walki :(

przeczytaj sobie książkę "Dzieci Hitlera" to zobaczysz jak działała propaganda w Niemczech

na "obsługę " obozów często brano menty społeczne , specjalnie z więzień brano zwyrodnialców i gwałcicieli

Gość auschwitz dlaczego
o czym jest ta książka?

{ a co polacy robili z ukraincami ? przyjrzyj sie temu } Tu akurat Ukraińcy nie są nam nic dłużni. Okrucieństwo i mordy zdarzały się obu stronom.

Gość u mnie akurat połowe
rodziny we Lwowie wyrżnęli upowcy :O nienawidze tych ludzi ...bardziej cierpiała moja rodzina przez nich niż przez niemców . Jak świat światem żyd i ukrainiec nigdy nie będzie dla polaka bratem !

Gość errerrerrerr
co Polacy robili z ukraińcami? ty sie lepiej przyjrzyj temu co ukraińcy robili z Polakami na Podkarpaciu! mordowali Polaków w sposób wielokroć okrutniejszy od Niemców. Warto też poznać historię wielkiego głodu na ukrainie, kiedy to na widzimisie Stalina jednej zimy w okrutnych męczarniach zmarło 7 milionów ukraińców. myślisz, że teraz coś takiego się nie dzieje? poszukaj na youtube filmów o Korei Północnej. Skieruj swe oczęta na bliski wschód. To sie cały czas dzieje! a głód w Afryce? wracając do ruskich, zachęcam do obejrzenia tego filmiku, tego jest 9 części, wklejam link to pierwszej, resztę łatwo znaleźć http://www.youtube.com/watch?v=K1FFHumHz58

interesuje sie ta tematyka od 13 lat i po przeczytaniu mnostwa publikacji i ogladania roznych dokumentalnych reportazy moge stwierdzic ze prawie w kazdym siedzi bestia, ktora ujawnia sie w sprzyjajacych ku temu warunkach. Trzeba byc CZLOWIEKIEM o silnej hierarchii wartosci zeby nie dac sie omamic wszechobecnej propagandzie i dążeniu do wladzy. Np te esesmanki - przed wojna byly NIKIM, przewaznie niewyksztalcone, pod rzadami Hitlera szybko awansowaly i staly sie paniami zycia i smierci, ich poczucie wlasnej wartosci roslo proporcjonalnie do liczby zakatowanych kobiet w obozie i utopionych w wiadrze noworodkow. Co ciekawe, wiekszosc wierzyla ze robi cos dobrego i chwalebnego... Najgorsze w tym wszystkim bylo ciche przyzwolenie swiata, slusznie ktos napisal, ze to samo dzieje sie dzisiaj. Ja jako jednostka jestem bezsilna, a mimo to mam wyrzyty sumienia.

Nie ma czegoś takiego jak najbardziej okrutny naród świata i nie mozemy sie licytować kto i ile krzywd wyrządził ludzkości ... Moja rodzina tez została w czasie wojen doświadczona dość okrutnie i przez rosjan ,niemców a nawet żydów.Ale powiem tez ,że mam przyjaciół niemców ,rodzine w rosjii i nie moge tych ludzi obwiniac o to co kiedyś .Bo to nie tak ...Kazdy naród ,każdy człowiek powinien od małego być uczony jak być CZŁOWIEKIEM nie bohaterem czy jakimś cyborgiem tylko przyzwoitym człowiekiem.Wiecie ,że wówczas cały świat wyglądałby dziś zupeełnie inaczej ...ale dobrze wiem ,że to utopia zwyczajna utopia .Chociaż kto wie ...może kiedyś ...🖐️

specjalista alkoholowy wiele lat po wojnie : Pol Pot W Kambodży i zbrodnie Czerwonych Khmerów Generał Amin z Ugandy Korea Północna .... + wojna na Bałkanach obecna sytuacja w Darfurze z czasów II wojny światowej japoński oddział 731 stalinowskie łagry rzez Ormian , wielki głod na Ukrainie ( przed wojna) wiele tego było i bedzie :(

{ Pol Pot W Kambodży i zbrodnie Czerwonych Khmerów Generał Amin z Ugandy Korea Północna .... } A Stalin? No i faszyści Hitlera jednak mało swoich wymordowali.

bo przyszedł hitler, który wyciągnął ich z kryzysu. hiperinflacja i reparacje wojenne, ludzie umierający z głodu. przyszedl wódz i nagle wszystko jest dobrze. kraj rośnie w siłę, organiazuje jej demonstracje na każdym kroku. traktowali go jak boga to i zabijali jak im kazał. nie chcę ich usprawiedliwiac, po prostu byli zaślepieni miłością do osoby, której kochac nie powinni.

Gość ukraincy palili
całe wsie

Gość baronowa_to ona
a jak bylo z udzialem Polakow w Aushwitz

Gość OD BRUDNEJ ROBOTY
to byli żydzi ochotnicy tzw SANDERKOMANDO, w zamian mogli zatrzymać dla siebie wszystko co znaleźli w odbytach ofiar ( np złoto).