Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z nadwagą

Czy są tu mamy które prawie nic nie przytyly w ciąży?

Polecane posty

Gość mama z nadwagą

Jestem w 30 tygodniu i mam na plusie niespełna kilogram. Brzuch mam ogromny jakbym co najmniej w ciąży bliźniaczej była, ale do reszty to schudłam w ramionach i biodrach. Fakt, ze mam nadwagę i to dużą ale czy na prawdę dziecko dostanie to co trzeba? W poprzedniej ciąży na tym etapie miałam 6 kg na plusie, a teraz 700 g. Czy jest tu jakaś mama, która tak niewiele przytyła w ciąży?

Gość kropeczka_i_a
Cześć, ja też tak mam, ja do tej pory schudłam ok. 6 kg. Jestem kobietą z nadwagą, ale też jestem po operacji zmniejszenia żołądka. Nic nie tyję, wręcz chudnę powoli. Mój lekarz zarówno chirurg jak i ginekolog utrzymują że wszystko jest dobrze, kontrolują na bieżąco moją krew i mam wszystkie wyniki w normie. A nasze maluszki odżywiają się przez naszą krew właśnie - jeśli ona jest zdrowa to i dzieci są dobrze odżywione. Może nie ma się czym martwić, bo ja na początku rwałam włosy z głowy a teraz gdy widzę, że moja dzidzia ma się dobrze już troszkę się uspokoiłam. Nie dość że chudnę to jem minimalne ilości. Badam tylko by było zdrowo i często. Przy moim zmniejszeniu to u mnie konieczne.

Gość też wypełniłam
Moja koleżanka pod koniec ciąży ważyla mniej niż przed,z tym,że przed zajściem miała nadwagę.

Gość mama z nadwagą
a ja właśnie sobie niczego nie odmawiam. Jem to na co mam ochotę a mimo to nie tyję i to mnie zastanawia bo przed ciążą tyłam w zastraszającym tempie jedząc mało co. Dziecko raczej zdrowe bo czuje że jest duże i kopie mocno. Wymiary na USG ma prawidłowe. Ja również nie mam żadnej anemii. Nie wiem dlaczego mam taki ogromny brzuch. Ramiona mi wychudły i nogi a brzuch mam wielki jakbym w 9 miesiącu była. A AFI w normie.

Gość mama z nadwagą
Kropeczko a ile ważysz i ile masz wzrostu? Miałaś tą operację zmniejszania żołądka w PL? Refundowana ona jest czy prywatnie? Napisz coś o tym, proszę.

Gość wieloryby są obleśne i grube
schudnijcie słonice!

Gość kropeczka_i_a
Tak w Polsce miałam operację. Jest całkowicie refundowana. Operowana byłam w Gdańsku, bez żadnej dodatkowej kasy, lekarze wspaniali i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolona. Ja jestem wysoka, mam 176 cm wzrostu ważę teraz około 86 ale co waga to u mnie inny wskaźnik. Dzięki tej operacji dzisiaj jestem w ciąży, dotychczas nawet nie miesiączkowałam. Mój maluch też jest silny, kopie mocno i zjada chyba mnie bo wciąż chudnę. Ja też sobie niczego nie odmawiam. Wręcz chce przytyć, jadam słodycze, kaloryczne rzeczy a jednak nie da się oszukać mojego żołądka. Jeśli chciałabyś porozmawiać to chętnie pogadam na GG6097495.