Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plottkara

Co to za chory kraj - moj ojciec przez 35 lat placil skladke KRUS,dzis ma 890 zl

Polecane posty

Gość Plottkara

emerytury. Za tak ciezka prace. A urzedasy maja nawet 2 tysiace na pierdzenie w stolek i jedzenia ciasteczek podczas plotek. Dlaczego zyjemy w tak nieuczciwym kraju? Przeciez to jest chore - pracownikow fizycznych sie nie szanuje, a innych, biurowych leni nagradza za nicnierobienie

Gość do składek krus wszyscy
dopłacamy ! cholera!

jestem tym urzedasem, który według ciebie pierdzi w stołek za 2 tysiące a tak na poważnie to niekiedy nie mam kiedy zjeść, pracuję w państwówce i nie raz mam serdecznie dosyć tej roboty, na dodatek te twoje 2 tysiące to u mnie jest 1300 i to podobno i tak jest super dużo, nie przeczę miewam takie dni, że mam niewiele pracy ale na przełomie października i kwietnia nie wiem w co ręce wsadzić, dzisiaj mam opiekę na dziecko i normalnie łapię oddech, a odnośnie krusu może się nie będę mocno wypowiadać, macie nieprawdopodobnie niskie składki i na co liczycie, ja mam 19 razy większe składki i dostanę dokładnie taką samą emeryturę więc zastanów się co piszesz

Gość Plottkara
Do ZUS tez sie doplaca - i to jeszcze wiecej. Podobnie do emerytur ksiezy, policjantow, wojskowych

nie łącz mnie jednak z wojskowym bo moja sytuacja jest nieco inna niż ich, dla ciebie jest albo krus albo policjant i wojskowy? pracuję w urzędzie i możesz mi nie wierzyć, nie raz odechciewa mi się wszystkiego bo na te zasrane ciastko to nie mam nawet czasu, pomijając brak ochoty, bardzo często jem robiąc coś bo inaczej się nie wyrobię

Wnioskuje, ze autorka na pewno nigdy nie pracowala w zadnym urzedzie, a swoja opinie opiera na filmach Barei. Co do emerytuty, no coz, takie czasy, tez uwazam, ze to skandaliczne, ale nie jest to powodem, by obrazac innych. Troche odbiegajac od tematu, draznia mnie ludzie, ktorzy narzekaja: "ci lekarze/ prawnicy/ urzednicy to nic nie robia a kase biora, a ja pracuje za 1200 zeta". Dziwie sie, ze nikt tych narzekajacych nie uswiadomil, ze czasy sa takie, ze po zawodowce nie zarabia sie kokosow, a taki lekarz/ prawnik czy kto tam jeszcze musi w chuj lat poswiecic studiom i doksztalcaniu sie - to tylko takie moje przemyslenie - i nie pije tutaj do autorki.