Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoooomaostslowo

Kto ma decydujacy głos w wyborze imienia dla dziecka??

Polecane posty

Gość ktoooomaostslowo

Czy jest jakies oswiadczenie, ktore matka podpisuje jako ostatnia potwierdzajac imie dla dziecka?? boje sie, ze maz nada w urzedzie imie dziecku ktore jemu sie podoba nie mnie. Nie czas teraz oceniac relacje miedzy nami, sa doskonale, ale jemu sie podobają imiona starodawne, mnie nowoczesne i wystepuja problemy

Gość zona ...........
imie w urzedzie mozna zmienic chyba do 3 msc mimo iz zostalo nadane

Gość az tak nie dogadujesz sie
z mezem??? :-O

jeśłi nie chcesz aby wpisał imie które nie będzie Ci się podobało, to idz z nim zarejestrować dziecko, bo jeśłi pójdzie sam to może wpisać co chce, a o imieniu decydujecie razem Wy rodzice, ja też mam teraz z mężem taki problem, bo on uczepił się jednego imienia które mi się bardzo ale to bardzo nie podoba (Laura) i nie chce słyszeć o żadnym innym, choć i tak pierwszej córci daliśmy na drugie te imie.

Gość ktoooomaostslowo
Obawiam się, ze moga byc z tym problemy. Pytania itd, a co ja powiem?? Mąz zrobił po swojemu nie liczac sie z moim zdaniem ?:D

Gość ktoooomaostslowo
Mąż chce nazwac syna Mscigniew, a ja Xavier

Gość ktoooomaostslowo
podszywie tak sie sklada, ze oczekuje dziewczynki :] Ale ja napisalam ze sie dogaduje z mezem. Czytajcie dokladnie co jest napisane

Gość ifojvoiea
albo do 3 miesiecy albo do pol roku mozna zmienic dziecku imie. a coza roznica z jakiego powodu chce zmienic i juz, takie mam prawo

Gość ktoooomaostslowo
Rozumiem, ze w szpitalu sie niczego niepodpisuje z czym idzie sie do urzędu?

Ale ja napisalam ze sie dogaduje z mezem. Czytajcie dokladnie co jest napisane" Widac jak sie dogadujesz :O Ja nie wiem nawet co Ci odp bo to maz zalatwial ta sprawe.

Gość po pierwsze
rodzice ( ? ) Dziwna sprawa. Mnie się wydaje, że to wspólna decyzja. I nie wyobrażam sobie, że mąż na złość mi nada dziecku jakieś dziwne imię. Czy naprawdę nie znajdziecie imienia, ktore będzie odpowiadało wam obojgu?

Gość a u nas to ja decyduję
a mąż się podporządkowuje. Oczywiscie robię to tak żeby myślał ze miał w tym swój udział. O imionach zaczynamy rozmawiać od 5 tygodnia ciąży i wałkuje ten temat aż do porzygania :) On już nie może i wtedy zaczynam mówić do brzucha takim imieniem jakie sobie "upatrzyłam" dla naszego dziecka. Na początku nie reaguje bo ma dość mojego ciumkania o imionkach :P A jak się zaczyna buntować to jest już tak osłuchany z tym imieniem że mu szybko przechodzi bo faktycznie już sobie innego nie wyobraża. I tym sposobem już 3 imiona moje przeszły.:)

Gość kijevna
pierwsze imię wybrał chłop - nie było dyskusji, bo po ukochanym dziadku, a że ładne to machnęłam ręką, drugie jest kompromisem, ale podoba się obydwojgu, natomiast jeśli to jednak nie będzie dziewczynka to będzie problem i wojna prawdopodobnie...

Gość kikaaaaa
Ja dałam IGOR i mąż nie miał nic przeciwko choć chciał inne... Umówiliśmy się że nastepnamu maleństwu mąż nada imię.... ;)