Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłajaroslawska

Jarosław...i co dalej?

Polecane posty

Gość przyszłajaroslawska

Za miesiąc zamieszkam w tym mieście. Jest tu ktoś z Jarosławia?

Gość Van Helsing
A co bys chciala wiedziec ?

Gość przyszłajaroslawska
Czeka mnie wynajęcie mieszkania,,nie wiem gdzie się ruszyć, znam tylko dworzec ;) Ogólnie chciałam wiedzieć jak się tam mieszka, jak z pracą?

Gość Van Helsing
Z praca nie za ciekawie , mimo iz mam wyzsze wyksztalcenie.

Gość przyszłajaroslawska
O właśnie, też mam wyższe, martwię się czy znajdę pracę, choć trochę obawiam się jak się odnajdę w nowym mieście :) i daleko od domowych obiadków ;) ceny mieszkań do wynajęcia też lekko z kosmosu jak zauważyłam.

Gość erwew
Jarosław to miasto z klimatem:) takie typowo podkarpackie ale dużo czystsze. Nie wiem jak z pracą, wiem że bardzo łatwo dostać dofinansowanie na prowadzenie swojej działalności ponieważ ludzie są tutaj nieco do tyłu z własną inicjatywą. Wolą iść na te 8 godzin do pracy. W najbliższych latach ma tu powstać 7 dużych galerii, dla takich ludzi praca na kasie się znajdzie.

Gość Van Helsing
No generalnie ceny sa wysokie , a z ta praca jest naprawde lipnie , nie chce Cie dolowac ale tak jest.Moze Ty bedziesz miala szczescie w znalezieniu czego Ci zycze.

Gość przyszłajaroslawska
Póki co nie myślę o działalności bo trzeba wpierw się przeprowadzić, poznać miasto. Jak wspominałam znam tylko dworzec i jakieś niedalekie jego okolice, ale i tak miasto zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Aż 7 galerii? No to może faktycznie i praca będzie, choć szczerze wolałabym pracować w zawodzie. Van Helsing - dzięki :) Tobie też znalezienia pracy-tak na Nowy Rok :) , nie spodziewam się że praca będzie na mnie czekać, ale nie chce być na utrzymaniu narzeczonego więc będę szukać :)

Gość ....AM..........
czy masz na imie Kasia? :)

Gość przyszłajaroslawska
Nie, nie mam na imię Kasia :)

Gość ....AM..........
7 galerii, 6 rond, kilka wezlow komunikacyjnych, nowe osiedle i wiele wiele innych. Moj chlop wiedzial jakie stuia skonczyc. W Jarosławiu jest pracy a pracy:)

Gość przyszłajaroslawska
nowe trende - i o to też mi chodzi, by tam mi się dobrze mieszkało ;) a skoro jest klimat to nie może być źle.

Gość przyszłajaroslawska
....AM.......... - Ooo to szaleją ;) czy to wszystko się tak dzieje z powodu powstającej autostrady?

Gość ....AM..........
jest uczelnia więc życie studenckie kwitnie. Dużo dobrych szkół, cała masa imprez kulturalnych, w latach komunizmu miasto było rozwijane pod kątem kulturalno-oświatowym. sporo restauracji, tanie żarcie u chińczyka, sympatyczni ludzie, sprawny urząd miasta, dobry burmistrz, szurnięte koło miłośników Jarosławia, cotygodniowe bazary za dworcem kolejowym, drużyna koszykówki z ekstraligową historią (jeszcze w tamtym sezonie), świetne piłkarki ręczne, spory basen czynny do 22.00. Nie znam życia wieczorowego, jestem z tych ceniących domowe pielesze. Dzieje się w Jaro bardzo dużo i będzie się dziać. Podkarpacie w tej chwili rozwija się w tempie ekspresowym. Nie zapominajmy że niedaleko jest Rzeszów- w tej chwili jedno z najszybciej rozwijających się miast, zawsze można dojechać do pracy. A z drugiej strony Przemyśl. Nie martw się, zakochasz się w tym mieście jak ja. Przeprowadziłam się tutaj we wrześniu tego roku:)

Gość przyszłajaroslawska
....AM.......... fajnie napisałaś, od razu pomyślałam że mieszkasz tam od zawsze a tu proszę :) niedługo. Liczę na to że się zakocham, bo też jestem osobą co raczej ciężko znoszę zmiany, lubię stabilizację. Więc mam nadzieję że szybko tam się odnajdę. Swoją drogą - potrafisz zrobić super reklamę, po czymś takim to już bym dziś się tam przenosiła ;)

Gość hfhgfgh
szkoda ze nie dodalas ze mieszkaja tam same popie­rdolency , z reszta nie bez powodu jest tam szpital psychiatryczny

Gość przyszłajaroslawska
hfhgfgh - jakieś osobiste doświadczenia? ;)

Gość hfhgfgh
Na szczescie udalo mi sie tam nie trafic , poza tym to miasto koksow po solarium .

Gość przyszłajaroslawska
hfhgfgh no to gratki. Koksy mnie nie interesują także jestem spokojna :)

Gość hfhgfgh
Nie dziekuje , poniewaz jak jeszcze troche tu pomieszkam to tam trafie , takze do zobaczenia ;) 🖐️

Gość ....AM..........
hfhgfgh widać, że nigdy tu nie byłeś :) wpadnij, przekonaj się osobiście. Szpital psychiatryczny obsługuje kilka województw, btw. widzę go z okna mieszkania:)

Gość hfhgfgh
....AM..........- fajnie to jaak tam trafie to pomachasz mi ok ?

Gość przyszłajaroslawska
....AM.......... :) a powiedz, Ty wynajmujesz mieszkanie? nie wiesz może czy ciężko coś znaleźć?

Gość hfhgfgh
jest sporo wolnych lokali po osobach ktore zawitaly do bram szpitala

Gość przyszłajaroslawska
hfhgfgh - aleś się czepił :D dobre :D

Gość ....AM..........
pomacham Ci. Mogę Ci nawet od czasu do czasu paczkę przynieść. Ja mieszkam w domu jednorodzinnym a teraz już dwurodzinnym:) Mamy całe drugie piętro. Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa z mieszkaniami ale można się szybko zorientować. http://jaroslaw.nieruchomosci-online.pl/mieszkania/ myślę jednak, że możesz śmiało szukać czegoś poza centrum, tutaj centrum zawsze jest dwa kroki stąd:)

Gość hfhgfgh
....AM..........- dziekuje , jestes bardzo mila , w lato jak wyjde na przepustke to moze skoczymy do radawki nad wode ?

Gość przyszłajaroslawska
....AM.......... dzięki :) Ja kupowałam parę razy, żeby się zorientować w cenach, Gazetę Jarosławską, czy jakoś to tak ;) i planuję sama dać ogłoszenie że szukam. MUSZĘ to ogarnąć, jestem dobrej myśli, także dzięki Tobie 🌻