Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jansee

Możliwa ciąża??

Polecane posty

Gość jansee

hej dziewczyny ! od kilku dni podejrzewam, ze moge byc w ciazy, 6 dni temu w 15 dniu cyklu kochalam sie z chlopakiem. Na początku wszedł we mnie na trochę, ale to naprawdę tylko tak na kilka, że tak sie brzydko wyrażę, pchnięć. Następnie założył gumkę, doszedł w niej i później poszedł do łazienki wykonać małą higienę i kochaliśmy się drugi raz, wszedł we mnie też na kilka pchnięć bez niczego i znów założył gumkę. Obawiam się, że mogę być w ciąży. Czy prawdopodobieństwo jest duże? Mierzę temeperaturę już od dłuższego czasu i wychodziłoby na to, że w tym cyklu owulację miałam w 14dc, ale pewna tego nie jestem. W sumie temperatury w I w II fazie cyklu mam takie jak w poprzednich cyklach, nie mogę powiedzieć, żeby teraz w tym cyklu temperatury były jakoś bardzo podwyższone, co miałoby wskazywać na ciążę, ale już sama nie wiem... Pomożecie?

Gość taka jest prawdaaaaaa
nikt tu na Boga nie jest wrózka dziewczyno!!!!!!!! skoro wspolzylas bez zabezpieczenia to ryzyko jest zrób test w dniu spodziewanej @

Gość jansee
Nie oczekuję, że ktoś mi odpowie na 100% tak jesteś nie, nie jesteś. Wiem, ze nikt nie jest Bogiem, ale chyba może wymienić ze mną swoje np. podobne sytuacje(o ile takie istnieją). Forum chyba jest od tego żeby się dzielić swoimi spostrzeżeniami, poglądami, po to aby dyskutować itd.

Gość laurencja22
Dokładnie, najlepiej zrób test to będziesz wiedziała. A prawdopodobieństwo jest zawsze...

Gość tak jak piszą poprzedniczki
zrób test w dniu spodziewanej @

Gość jansee
Wiem, wiem jak nie dostanę okresu to zrobię test. A może jest ktoś w stanie mi dokałdniej określić sprawę temperatur i ciąży?? Mierzę temperaturę już od jakiś 2 lat. I w tym cyklu II faza w temperaturach w sumie nie różni się wartością temperatury od tych wcześniejszych cykli. Czy jeżeli byłabym w ciąży to te temperatury z drugiej fazy różniłyby się? Teoretycznie powinny być wyższe, bo wiadomo hormony już inaczej pracują, jeżeli byłabym w ciąży. Czy może z czymś się mylę?

Gość jansee
chodzi mi o to, że druga faza cyklu w temperaturach nie różni się od drugiej fazy w tych wcześniejszych cyklach. Utrzymuje się mniej więcej na granicy 36,5-36,6

Gość laurencja22
też w tym miesiącu czuje, że będę testować... chociaż w moim przypadku ciąża jest mało prawdopodobna ale jakoś dziwnie się czuje... Kiedy masz termin okresu?

Gość tak jak piszą poprzedniczki
pieprzysz jak poluczona wiesz wyzsze temperatury utrzymuja sie zawsze do dnia @ a potem spadaja i niema co gdybyc moe to byc ciąza a nie musi nie masz innego wyjsci jak czekac do dnia spodzewanej@ ile masz lat/ starasz sie o dziecko? czy moze obawiasz sie ciązy?

Gość jansee
Wiem, że wyższe temperatury się utrzymują, bo mierzę temperaturę od 2 lat :) Chodzi mi czy jeżeli byłabym w ciąży to czy temperatura i drugiej fazie cyklu teraźniejszego różniłaby się od temperatur w poprzednich drugich fazach cyklu. Ni zrozumiałaś chyba mojego pytania. 8 stycznia spodziewam się okresu

Gość jagoda369999
to czekaj do dnia @ nikt niestety nie wie moze ciąza moze nie

Gość laurencja22
Co do temperatur to niestety nie pomogę bo nigdy nie mierzyłam :) ja termin okresu mam 2 stycznia więc wszystkiego się dowiem już w nowym roku. Starasz się o dzidziusia czy obawiasz się wyniku?

Gość jansee
może strać to za dużo powiedziane, no, no dużo za dużo mój partner to pewnie by się cieszył, ale ja... nie, nie wolałabym trochę z tym poczekać, więc można powiedzieć, że się obawiam

Gość no to chyba nie masz wyjscia
jak czekac do dnia @

Gość jansee
oj, szkoda, że nie ma takiego lekarza, który powiedział mi teraz : PANI DBAJ O SIEBIE BO JESTEŚ W CIĄŻY, albo PANI RÓB WSZYSTKO TAK JAK WCZEŚNIEJ , PIJ ALKOHOL W CIĄŻY NIE JESTEŚ

Gość laurencja22
a ile masz lat? U mnie jest zupełnie odwrotnie... jakbym była w ciązy cieszyłabym się bardzo a Mój chce jeszcze poczekać...

niestety jak sie uprawia sex to trzeba sie liczyc z konsekwencjami czy sie tego chce czy nie

ja bym wszystko dala zeby byc w ciązy!!!!!

Gość laurencja22
a Twój facet ile? Wiem, że każdy dorasta do ojcostwa w swoim czasie ale ciekawa jestem w mniej więcej jakim wieku facet otwarcie mówi że chciałby dzidziusia :)

Gość jansee
25 lat, więc między nami jest tylko 1 rok różnicy, zawsze sądziłam, ze muszę mieć starszego faceta co najmniej o 2 lata, aby mógł mi dorównać dojrzałością, ale w tym przypadku jest inaczej :)

Gość jansee
a,że jak tak zapytam, Wy w jakim wieku jesteście??

Gość laurencja22
mój ma 24 ... za 5 miesięcy 25 a jak na razie nawet nie chce gadać o dziecku...

Gość jansee
a no widzisz różnie to się im rozkłada, ale jakby coś się zadziało to na 100% stanąłby na wysokości zadania. Ja u mojego to się znów obawiam, ze chyba sobie nie zdaje do końca sprawy z tego co mówi, bo czasami to jak On mi mówi, że chciałby już dzidziusia, że może jednak, to szczerze obawiam sie tych jego gumek :P heh

Gość nadzieja82
spokojnie jestescie jeszcze mlodzi wszystko przed wami ja z moim męzem staramy sie juz 3 rok o nasz upragnonu cud tez a jestesmy przed 30 grubo

Gość laurencja22
hehe no dokładnie... nie wiadomo co kombinuje :):):) Mój mówi że jeszcze nie ... musimy poczekać itd ale z drugiej str uważa że jakby było to by się choilernie cieszył :) Tak to już jest z tymi facetami... :)

Gość jansee
nadzieja z tym, że ja się nie staram,a le los często płata figle i Ci co chcą nie mają, a Ci co nie chcą mają tak już jest niesprawiedliwie, ale co to byłoby za życie jak wszystko było by takie proste i przewidywalne

Gość nadzieja82
no los byw okrytny ale co zrobic!

Gość laurencja22
dokładnie tak! Dla mnie byłaby to ogromna radość , chociaż czasem żałuje (chociaż przecież nie mam na to wpływu) że poczułam ten instynkt tak wcześnie.... mam dopiero 21 lat

Gość nadzieja82
laurencja22 wszystko przed toba jeszcze ! mi juz tyka mój zegar biologiczny niestety