Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca__

czy stworzylibyscie zwiazek z osoba, ktora jest nosicielem wirusa HIV?

Polecane posty

Gość mysle ze powinnas sie
pytajaca jam masz HIV i sie pytasz bo nie wiesz czy powiedziec partnerowi to pamietaj tylko ze niemoralne i karalne jest swiadome narazanie na utrate zdrowia

Gość pytajaca__
nie, to nie ja mam...to osoba, w ktorej sie zakochalam. dzis mi to powiedzial, chcial ode mnie odejsc, bo powiedzial, ze zmarnuje mi zycie...on mnie kocha...ja jego tez..tylko chyba sie boje... nie wiem co wybrac...

Gość do pytająca
dopiero dziś ci powiedział? jakby mi o początku nie powiedział, to kopnełabym go w tyłek i już. A co do bazienki,to brak słów na idiotkę.

Gość pytajaca__
tak, bo sam sie dzis dowiiedzial. jeszcze nie mielismy kontakow seksualnych.

Gość czego sie czepiacie?
Widze nikt nie słucha bo..pomarańcz:D rzadko bywająca! :D ale, wierze w to , że ktoś mógł sie tym cholerstwem zarazić.. przez transfuzję krwi!! Bywało kiedyś, kilka transfuzji (nie z mojej winy)! trzeba było dostać krew!, ale jak człek się obudził..??? i od kogo dostaje? (nie wie!) a po kilku latach może okazać się ze ..jest nosicielem?( dobrze jesli tylko)! nie jestem!!!! ale dajcie na luz! więcej zrozumienia!

Gość czego sie czepiacie?
i owszem! jesli bym kochał/kochała? to co mi tam! tylko czytajac nie weim skąd on to ma????/ \Ot zwykłe pytanie chyba że coś umknęło. a tak tez bywa:)

"czy stworzylibyscie zwiazek z osoba, ktora jest nosicielem wirusa HIV?" Nie...bo i po co ? Ale ,jezeli zwrocilaby sie do mnie o pomoc w jakiejkolwiek sprawie - nie odmowilabym. Nie skreslilabym tez jako przyjaciela. "Jesli zakochaliscie sie w pewnej osobie i dowiadujecie sie, ze ta osoba jest nosicielem wirusa HIV...czy podejmujecie ryzyko i zostajecie jej parnterem?" Skoro bylabym zakochana,to takie pytanie nie ma sensu. Proste,ze robilabym wszystko,zeby mu pomoc psychicznie i fizycznie. Gdybym zaczela zastanawiac sie nad tym,co mam zrobic < odejsc czy zostac> nie bylaby to milosc,tylko zwykle zauroczenie. Jak naprawde kochasz,to nic sie nie liczy. Jestes tylko Ty , On i .... reszta nic nieznaczacego swiata. I nic nie jest w stanie Was rozlaczyc,wrecz odwrotnie - troska o ukochanego i walka o jego zycie ,jeszcze bardziej scementuje zwiazek. Ktos kto naprawde kocha,nie zadaje pytan. Wie co ma robic ...

Gość ty masz przegrane życie
Do jam jest czupurek- jak co piszesz, to nie przeinaczaj faktów. Nie 1 %, a 10% europejczyków, i nie dlatego, że produkuje to białko, ale dlatego, że go właśnie nie produkuje, bo do niego przyczepia się wirus. Jeżeli gen ten odziedziczy się po obu rodzicach (ten odpowiedzialny za brak białka) człowiek nigdy nie zarazi się HIV.