Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca__

czy stworzylibyscie zwiazek z osoba, ktora jest nosicielem wirusa HIV?

Polecane posty

Gość pytajaca__

Jesli zakochaliscie sie w pewnej osobie i dowiadujecie sie, ze ta osoba jest nosicielem wirusa HIV...czy podejmujecie ryzyko i zostajecie jej parnterem? czy pozostajecie tylo przyjacielem? zapraszam do dyskusji.

Gość nie zwiazalabym sie
z kim takim

Gość lolo_____ooo
ja bym pogonił do domu i szybko zamknał drzwi

Gość nie nie nie nie....
nie

Gość bfsafjFJ
może to dziwnie brzmi ale....jeśli wiedziałabym że ktoś jest nosicielem , raczej byłaby to jakaś 'blokada' by się zaangażować w ten związek....ze strachu pewnie.. natomiast gdyby osoba którą kocham i już jestem jej oddana okazała się nosicielem w trakcie już bycia ze mną , raczej nie zostawiłabym tej osoby, nawet w przypadku HIV-a.... sama tego nie rozumiem, ale myślę sobie że tak by było..

Gość mysle ze powinnas sie
nie

bazienka co ty chesz tam zmniejszac? :D :D :D poczytaj moze troszke wiecej :D :D :D

Gość jdnakan
bazienka ty poczytaj;p znam pare ktora zrobila sobie dzidzie w tradycyjny sposob facet byl zarazony kobieta zdrowa, kochali sie bez gumy i ona pozostala zdrowa i maja zdrowa dzidzie Ty jestes jednak kretynką :O

bazienko to nie przeciwciala sa szkodliwe,tylko wirus, wiec powinnas napisac ze zmniejszaja ilsc wirusa we krwi... przeciwciala sa niezbyt miarodajna jednostka okreslajaca jego ilosc

Gość prawiczy prawiczek 28 ___
nie bo to bezsensu. co innego np>; nie mieć nogi a co innego mieć hiv.

Gość czego sie czepiacie?
zależy jak zaraził sie tym hiv.. tyle w temacie! Jesli przez podanie krwi np? więc? kochasz i zostawiasz?????????/

nieuleczalna, ale jak sie stosuje skrupulatnie retrowirusy mozna dozyc wieku starczego. kwestia trybu zycia i dyscypliny

i nadal uwazasz ze kolezanka dobrze postapila :/ 1:100 szansa na samoboja, plus mozliwosc zakazenia mozliwego dziecka.... niektorzy ludzie sa naprawde nienormalni

Gość pytajaca__
ja po prostu nie wiem, czy dalabym rade stworzyc zwiazek z taka osoba...balabym sie, ze za jakis czas choroba da o sobie znac i wtedy ja strace...

Gość Lenka8787
Pewnie,że tak. Byłam w takim związku,co prawda w końcu się posypało, ale facet jest teraz szczęśliwy z kimś innym.

wiesz myślę że tez ma znaczenie jak długo się z kimś bylo gdyby wyszło na jaw ze jest zarazony....bo gdyby to wyszło to długim czasie gdy juz by były jakieś plany na przyszłość to bylaby to baardzo trudna decyzja co zrobić...no i tez wazne jak sie ktos zaraził...

Gość pytajaca__
no a jesli dopiero co poznaliscie te osobe...a jestescie w niej zakochani?

Gość bbbbbbbbb
Dzisiaj wiemy, że 70% zakażeń u dzieci zdarza się podczas porodu. Może się to stać także w ostatnim trymestrze ciąży, tuż przed porodem lub podczas karmienia piersią. Tak więc dzięki podjęciu leczenia tuż przed, podczas i po porodzie, ryzyko zakażenia dziecka zmniejsza się z 60% do poniżej 1%. Tak mi się właśnie zdawało, że dziecko w brzuchu matki nawet chorej nie jest zakażone. No, ale żeby nie było, że nie doczytałam...

nie jestem w stanie pojac jakim trzeba byc egoista i debilem zeby narazic kochana osobe na cos takiego jak hiv i w konsekwencji naprawdopodobniej aids po to by posiadac potomka :O

Gość pytajaca__
ja jem czupurek, dzieki za ciekawostke :)