Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martola

Ibufen - prosze o podpowiedz

Polecane posty

Gość martola

Kochane jak podajecie/ podawałyście ibufent 5 miesiecznemu szkrabowi. Wiem że 2,5 mg ale rozpuścić to w wodzie i dac w butelce do picia??? Mały ma chrypkę - nie wiem czy zaczyna sie przeziebienie czy tez poprostu od jego "sztucznego" kaszlu ( pokasłuje zeby zwrócic np. n siebie uwage) No ale napiszcie na zapas jak podawac ten syropek.

nie znam dawkowania akurat tego leku, ale spokojnie możesz rozpuścić w wodzie, tylko nie lej całej butli, bo jak nie wypije wszystkiego to nie będziesz wiedzieć ile syropku podałaś

Najlepiej wez np 5 ml strzykawke wlej 2,5 ml syropku a reszte wody i powoli wstrzykuj do buziaczka :)

Gość akrylik
a nie lepiej w czopku? jest nurofen dla dzieci, sama mam 5 miesięcznego synka, ktory zabkuje i pomaga

jest słodki na pewno posmakuje dziecku...ze strzykawki od razu do buzi podaj, albo do butli z mlekiem, albo odpowiednią ilość na łyżeczkę od hebaty, albo na smoka powoli zakraplaj, jest gęsty-szybko nie spłynie te sposoby wypróbowane przeze mnie, najlepiej od razu do butli u nas się sprawdziło-szczególnie w czasie ząbkowania, kiedy nic prócz mleka nie dało się jej wcisnąć

a jeśli o czopki chodzi....to dawałam kilka razy do 3 miesiąca-ale nie znosiła tego takze syrop jest o niebo lep[szy-u nas konkretnie