Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DiewczynaZMiastaNadRzeka

Mam 19 lat - cera jak u 40latki. bardzo prosze o pomoc...

Polecane posty

Witam Was. :) od prawie 5 lat mam problemy z cerą... zaczeło sie od zwykłego trądziku... gdy już w miarę został wyleczony ( w miare... poniewaz wciaz mnie wysypuje przed okresem, od nie ktorych kosmetykow, badz gdy zjem pewne rzeczy) to mam teraz problem ogolny z cera.. a mianowicie... wyglada bardzo staro. jest jakby zmeczona zyciem. rozszerzone pory, pomarszczone czoło i na policzkach. sine pokrążone oczy, również się marszczy skóra pod oczami gdyby np.sie usmiechne. cera ma rozne przebarwienia... mam gorszą cerę niż moje 30 paro letnie szwagierki... a mam dopiero 19 lat. jest to dla duzy problem i KOMPLEKS. nie lubie wychdozic nigdzie w dzien, by nie widzial mnie nikt w świetle rzeczywistym. używam pudru prasowanego aby chociaz nadac jakis zdrowszy kolor twarzy. czy jest jakas szansa by odratować moją skorę? dieta? zabiegi? nie ukrywam iż czesto zdarza mi sie jesc niezdrowo...słodycze itd. - często się objadam, gdy mam doła... a niestety problemów życiowych mi nie brakuje... nie jest to jakiś mój wymysł czy przesada...ogólnie jest ładną dziewczyną ale cera bardzo mnie oszpeca i obniża moją samoocenę. chciałabym wyglądać na swój wiek...a nie na +30 :( boje sie myslec co to bedzie za 10 lat... bardzo proszę o POWAŻNE rady. z góry dziękuję... pozdrawiam Was Dziewczyny :) [ i szczesliwego nowego roku:) ]

halo :(

Gość fejsbooch
Jakich kosmetyków używasz? Unikaj słońca i dbaj o nawilżenie cery, no i dieta dużo daje.

kupiłam teraz krem GARNIER'a.. przeciwzamrszczkowy. powiem szfczerze ze czesto mnie od kosmetykow wypryszcza i najlepiej sie przyjmuje najzwyklejszy krem nivea.

Gość fejsbooch
Może krem jest zbyt "cięzki" i stąd te wypryski. Radziłabym wybrać się do dobrej kosmetyczki na oczyszczanie i nawizanie skróry, poleciałby Ci też jakieś kosmetyki. Jeśli palisz to rzuć koniecznie.

Gość prosisz i masz .
Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość prosisz i masz .
Po 1/2 roku kuracji napisz o efektach. Adres na www. 🖐️🌼

no własnie nie palę.. a wyglądam jakbym paliła :(

dzieki prosisz i masz ;)

a moze przesadzalas z solarium? ja bym proponowala wizyte u dobrego dermatologa i badania krwi, co pokaze ogolny stan zdrowia bo moze stan skory twarzy jest tylko objawem innego problemu albo ogolnego oslabienia organizmu

i kosmetyki dostosowuj do swojego wieku - nie uzywaj kremow dla kobiet dojzalych

na solarium tez nie chodze... :( kurcze... no nie wiem co mi jest... strasznego doła łapie z tego powodu

Gość Majka23...................
Kremy cud i maseczki Cie nie pomogą, zmiany są zbyt głębokie. Dieta oczywiście pomoże, ale niestety tutaj musisz zainwestować. Łykaj suplementy, na przykład belissa 40+, nawilży i uelastyczni skórę. Pij ponad 2 l wody codziennie. A co najważniejsze wybierz się do lekarza medycyny estetycznej. Seria peelingów chemicznych nie tylko złuszczy stary naskórek, ale pobudzi skórę do pracy. Świetna też jest mezoterapia vital, to bardzo ważne, nie zwykła, tylko vital ze stabilnym kwasem hialuronowym. Nie tylko świetnie wypełni skórę, ale pobudzi włókna kolagenowe do odbudowy i nawilży skórę. Sama tak ratowałam twarz (mam 24 lata), którą zniszczyły poważne problemy hormonalne. Jest to drogie, sama nie mogę sobie pozwolić na więcej niż dwa zabiegi w roku, ale warto.

Kosmetyki dostosowuje się do potrzeb skóry, nie do wieku. Nic jej się nie stanie po kremie nawet dla pani 60 plus, bo zwyczajnie nie zadziała. Kremy to nie są cud kosmetyki, a substancje aktywne są w niskich stężeniach. One mają raczej pielęgnować.

a jaki jest koszt... ?

Pewnie zależy od miasta, ale średnia cena to 700 złotych za jeden zabieg. Ja płacę 500, 600 bo u tej lekarki leczę się już kolejny rok.

I warto znaleźć dobrego lekarza, vital jako jedyna mezoterapia ma stabilny kwas hialuronowy, stąd cena. Ja dałam się namówić z oporami, ale takiej cery nie miałam nawet jako nastolatka. A miałam ładną skórę przed chorobą.

o rany... :( 700 zł - moja wypłata nieraz tyle nie wynosi... no ale chyba warto zainwestowac w siebie... czytałam w internecie, że to może być jakaś choroba nerek. bo również 2 tygodnie temu miałam problem z pęcherzem... przez 2 tyg non stop latałam do kibla, nawet w nocy sie budzilam... i ten potworny ból przy oddawaniu moczu :( gdy dostaalam okres [tez mi sie sie spoznial tydzien] to przeszło.

Gość khjhjkk
na solarium chodizsz?

Niestety nawet jak zaczęłam się leczyć, to cerę miałam właśnie szarą, skórę cienką i pomarszczoną jak pergamin, w dodatku rumień, początki trądziku różowatego, szkoda opisywać, jeden wielki sajgon. Wiesz, ja jeszcze studiuje dziennie, więc nawet nie mam co liczyć na wypłatę. Odkładam z korepetycji miesięcznie po 200 złotych. Ale patrząc ile kiedyś wydawałam na kremy... Opłaca się.

Autorka napisała, że nie chodzi na solarium. Ja zresztą też nigdy w nim nie byłam. Ja się nawet nie opalam latem, obowiązkowo filtr 50 :D

nie, nie chodze na solarium. ostatni raz bylam rok temu przed studniowka. // dzieki wielkie Majka ! ;* dałaś mi odrabinę nadzieji... że może jednak bd miała normalną twarz... że ejst coś w stanie ją uratować

Mam nadzieję, że Ci się poprawi. I pamiętaj o piciu wody, po zabiegu jeszcze bardziej wskazane. Ale to Ci podpowie i doradzi dobry lekarz. Ja wybieram się w styczniu. Pocierpię, bo mnie się skóra wolno goi, ale potem pół roku spokoju.

ja jestem z wojewodztwa podlaskie... gdzie tu moge znalezc dpbrego lekarza? np. w bialymstku

Gość ffagahajjaj
rób sobie 2 razy w tygodniu naseczkę cynamonową . troszke cynamonu wymieszaj z odrobiną śmietany i zozetrzyj na skórze . Naprawde poecam jest bardzo fajna ,

i od czego jest ta maseczka? jaki daje efekt

Gość giuyghghj
napisz, jak pielegnujesz skore, wymien wszystkie kosmetyki, jakich uzywasz codziennie

Gość ffagahajjaj
też miałam rozszerzone pory a po niej po niej skóra robi się gładka , może być zaczerwieniona ale po chwili jest już noralna .

wczesniej mylam twarz mydłem [ bo od nie kotrych żele mnie wypryszczało] teraz uzywam krem-zel z garniera bez mydła. rano klade krem nawilzajacy - przeciwzamrszczkowy z garniera [nowy- uzywam drugi dzien] a na noc zwykly krem nivea [dosc grubo smaruje] wczesniej tylko krem nivea uzywalam

Gość madamMmm
Ja radzilabym przemywac twarz co dwa dni wieczorem oliwa z oliwek. Kremy to z Ziaji polecam, tanie i dobre. Toniki bezalkoholowe... No i ponoc jak sie pije duzo wody to sie tez skora nawadnia. Idz najlepiej do dermatologa lub kosmetyczki :) Pozdrawiam