Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DiewczynaZMiastaNadRzeka

Mam 19 lat - cera jak u 40latki. bardzo prosze o pomoc...

Polecane posty

Gość pagajag
Ta maseczka jest rewelacyjna. Cynamon zastosowany na skórę działa rozjaśniająco, odkażająco, ściągająco, pojędrniająco, likwiduje ropnie, wypryski, zapobiega plamom potrądzikowym i przerostwowi blizn.Związki fenolowe cynamonowca to również naturalne filtry dla promieni UV oraz wymiatacze wolnych rodników i nadtlenków. tylko trzeba pamietać o tym, ze cynomon moze uczulac. Po nałożeniu maseczki z cynamonem twarz strasznie szczypie i jest okropnie czerwona

Gość mrowa 09435
Przede wszystkim poczytaj tutaj, bo przypuszczam, że cerę dalej masz w kierunku tłustej (tyle, że mocno odwodnioną jak wynika z opisu): http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 Co powinnaś od razu zrobić to odstawić żele do mycia zawierające SLS (sodium laureth /laureth sulfate) i przerzucić sie na łagodniejsze, a najlepiej na płyny micelarne (ale dobre apteczne: Bioderma, Avene, La Roche Posay). Poza tym Twojej skórze świetnie zrobią kwasy, i te u kosmetyczki, i do stosowania domowego. Ja się nie będę rozpisywać bo tutaj jest długi i bogaty wątek gdzie możesz dopytać dla siebie: http://forum.gazeta.pl/forum/w,211,117688747,117688747,do_Issey_.html Skorzystaj też z zawartych tam rad na temat kremów (odstaw Garniery, Ziaje, Loreale i inne drogeryjne badziewia z parafiną, postaw na dobre apteczne i/albo samorobione - na Biochemi Urody i Zrób Sobie Krem znajdziesz co trzeba). Możesz też zamiast kremu stosować proste serum typu właściwy dla Ciebie olejek, zel hialuronowy i kompleks NMF (do kupienia w sklepie Mazidła) - to już sama zobaczysz, co Ci najbardziej pasuje.

Gość nie uzywaj kremow przeciwzmar
szczkowych, za mloda jestes, zupelnie zniszczysz cere. Spisz dostaecznie duzo? Masz stresujace zycie? jestes nerwowa? Staraj sie nie dotykac skory rekami- jak najmniej. Moze zaburzenia hormonalne? moze gin zapisze ci Cilest? Pomagaw tym wieku na pryszcze. masz bolesne miesiaczki? Duzo chodzisz po powietrzu?Nie jedz rzeczy ostro przyprawionych, nie pij kawy, alkoolu. Maaseczka z drozdzy jest nie zla ( mieszsz z odrobina mleka , kladziesz i czekasz az wyschnie. Mozesz miec alergie pokarmowa lub inna - sparwdz na jakie alergeny.

boje sie juz troche znowu eksperymentowac na buzi... i probowac kolejne nowe wynalzki :(

mam zaburzenia hormonalne, spie duzo, mam stresujac zycie i tak-jestem nerwowa

Gość mrowa 09435
Co to znaczy "nie używaj kremów przeciwzmarszkowych"? Czemu ma ich nie używać? Genialne składniki przeciwzmarszczkowe takie jak kwasy czy retinoidy są też bardzo korzystne w przypadku cery tłustej, trądzikowej i skłonnej do wyprysków, i jak najbardziej można (i należy) je stosować w każdym wieku w profilaktyce przecizwmarszczkowej i nie tylko. No chyba, że mówisz o "przeciwzmarszczkowych" lorealach czy ziajach - to się zgodzę, tego nikt nigdy nie powinien stosować, to są pieniądzew w błoto i zapychanie skóry byle czym.

Gość kafe nie dziala
kkjkk

Gość mrowa 09435
PS. To co ja napisałam to nie jest eksperymentowanie, to jest zaprzestanie eksperymentowania i zaczęcie stosowania tego, co naprawdę działa bez szkody :)

idz na zabiegi z uzyciem laseru fraxel. usowa przebarwienia, zmniejsza pory i blizny potradzikowe, ujedrnia skore. Kremy na niewiele sie zdadza poczytaj w necie

dzieki;)

Gość polecam iwostin
Ja podobnie - sporo problemow ze skorą. Trochę tłusta, trochę łuszcząca się, cieniutka, delikana, podatna na podrażnienia, pajączki, przebarwienia i wypryski... ehh jakie ja cuda na to stosowałam - od masci kremów, kosmetyków ekologicznych, własnych wyrobów... brrr. Na pewno odstaw kosmetyki drogeryjne, nie wierz reklamom i opisom na opakowaniach tych produktów. TYLKO DERMOKOSMETYKI. W koncu wybrałam sie do dermatologa. Obejrzala skore i powiedziała IWOSTIN. Kupiłam w aptece - purritin krem rehydrin przywracajacy nawilzenie dla skory tradzikowej, korektor na wypryski (leczy!), krem na noc, peeling... wiadomo ze każda cera inaczej reaguje na kosmetyki, ale ze swej strony polecam tą markę - teraz juz nie kombinuje z nowymi wynalazkami, nie męcze skóry, nie drapie, nie wyciskam (czy z nerwów nie zdarza Ci sie stanac przed lustrem i męczyc zaskórniki?). Lekarz zalecił mi jeszcze suplement salfazin z cynkiem na przemiane materii. Z zabiegami o kosmetyczek tez rozsadnie - niestety nie kazda podchodzi do klientki profesjonalnie - wykonuja zabiegi, ktorych nie powinny robic na danej skorze bo tylko zaszkodzą... Moja rada: lekarz i apteka

Gość bo nie wiesz o tym że
jak juz zaczniesz uzywac kremów przeciwzmarszczkowych ( wszystkie maja generalnie podobny skład) przyzwyczaisz skóre do przyswajania pewnych składników, (które w wieku 19 lat posiadasz) których brakuje osobie po 40 roku zycia. Twoja skóra sie 'rozleniwi' i zaprzestanie samoistnie je wytwarzać. Efeketem tego bedzie ich gwałtowny niedobór po odstawieniu kremu przeciwzmarszczkowego. Wiem to od kosmatologa, nie z internetu ani z innych mądrych gazetek. Z reszta to jest chyba logiczne, więc wiekszego olśnienia w ogóle w tym nie ma. Ja ci szczerze odradzam kremy przeciwzmarszczkowe. Sama mam 29 lat i nigdy zadnego nie uzyłam i wcale nie dlatego że mnie na nie nie stać. Pozdrawiam :)

Gość mrowa 09435
"Rozleniwienie" i "przyzwyczajenie" skóry to jest bzdura, skóra wykorzystuje jedynie składniki w ilościach jakich potrzebuje, w każdym wieku i z każdego kosmetyku (pod warunkiem, że będzie to kosmetyk dobry). I dla skóry w każdym wieku podstawowe składniki pielęgnacyjne są te same: kwasy, retinoidy, niacynamid, antyoksydanty -serum Flavo C najlepiej, składniki nawilżające, odpowiednie oleje i filtry. Nic z tego stosowane nawet od najwcześniejszych lat krzywdy nie zrobi, nie spowoduje żadnego "rozleniwienia" ani niczego takiego :)

Gość mrowa 09435
Ucięło mi: Przeciwnie, im wcześniej zaczniemy stosować taką podstawową i właściwą pielęgnację (odstawiając badziewne kremidła z parafiną czy innymi cudami działającymi tylko w reklamie), tym bardziej to w późniejszym wieku zaprocentuje, będzie widoczna różnica między cerą 50 latki która od 20 lat stosuje choćby antyoksydanty i filtry a cerą tej, która tego nie robi.

Gość bo nie wiesz o tym że
sama bzdury piszesz...... mrowa 09435 a skąd to wiesz... z internetu? masz porównanie w srodowisku kobiet 20 i 50cio letnich? ile masz lat -50? jesteś lekarzem medycyny estetycznej? pracujesz w gabinecie odnowy? a może jesteś 'producentką' specyfików antystarzeniowych?.... skoro 'wiesz ' ile skóra potrzebuje, a ile pobiera zeby nie mieć niczego w nadmiarze to ci proponuję okłady ze smalcu, ciekawe ile tłuszczu zdołasz WCHŁONĄĆ, a ile twoja skóra odrzuci nie powodując przy tym łojotoku....

Gość Cyryjanka
Hej! Ja mam 27 lat i za soba ponad 12 lat doświadczenia z trądzikiem. Również moja cera po kuracjach antytradzikowych wygladała jak wysuszona śliwka, pomarszczona, łuszcząca się skóra, podrażniona, sucha jak pieprz, a mimo to wciąż potrafiło mnie wysypać tak, że szkoda mówić. Teraz jest już dobrze, ale ze 2 miesiące trwało przywrócenie jej do normalnego stanu. Od ponad pol roku mam gladka, ladna cere, czasem cos wyskoczy, ale sporadycznie. Ograniczyłam się do minimum, ale do minimum wysokiej jakości! Raz dziennie myje twarz PHYSIOGEL'em pocztytaj sobie w necie co to za specyfik, ja radze go zmywac woda mimo, ze producent twierdzi, ze nie trzeba. Po umyciu na noc nakładam warstewke kremu Avene Cicalfate - to krem regenerujacy, odbudowujacy skore - jest moim zdaniem genialny, nie znalazłam lepszego kremu nawilżającego i odbudowującego skórę, a przy tym antybakteryjnego - nie robią się po nim żadne pryszcze. I tyle:) koniec listy tego co używam i co mi pomogło. Tu masz linki do ocen tych kosmetykow przez inne dziewczyny: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=259&next=1 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11102&next=1 Btw. Stanowczo odradzam kosmetyczki - nie tak dawno skusilam sie na oczyszczanie ultradzwiekami, twarz wysuszona i pelno pryszczy nowych sie pojawilo po tym.. musialam znowu uspokoic twarz czesciej smarujac ja tym kremem. Pozdrawiam

Gość gyutgjuygf
Proszę wklej zdjęcie swojej skóry, zeby realnie ocenić jej wygląd i możliwą pomoc.

Gość gyutgjuygf
I popieram - jesteś stanowczo za młoda na kremy przeciwzmarszczkowe - ktoś już dokładnie wyjaśnił dlaczego.

Gość Anna 567
Myślę,że tutaj sprawdzą się dobre kremy przeciwzmarszczkowe oraz seria zabiegów,tańszych możesz poszukać w serwisie ww.Frupi.pl ja sama często z nich korzystam i efekty są bardzo zadowalające.