Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

30.12.2010] 12:58 magdaprzybylska Witam,byłam wczoraj u ginekologa i robiłam usg dopochwowe,wyszło ze ciaza jest mała wskazuje iz ok.6 tyg.,ale ja ostatni okres zakonczyłam 28.10.2010r. i odbyłam tylko jeden stosunek seksualny 04.11.2010r.,więc jestem pewna iz tylko ten dzien jest dniem zapłodnienia. lekarz nie słyczał tentna płodu i zrobiłam test beta wynik 42.940 martwie sie czy wszystko jest w porządku ,może ktoś mi coś poradzi albo miał podobną sytuacje. Dziekuje [30.12.2010] 13:00 [zgłoś do usunięcia] Hally no to wszystko się zgadza, wg dat jakie podajesz ciąża ma właśnie 6tygodni. serduszka lekarz nie widział? wynik bety bardzo ładny [30.12.2010] 13:03 [zgłoś do usunięcia] Fafinette a nie boisz się, że w Sylwestra przyjdzie do ciebie Buka? [30.12.2010] 13:04 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Hally Jak ona moze byc 6 tygodniu jesli okres miala w pazdziernuiku ostatni a teraz mamy grudzien co Ty piszesz!!! Ja wl;asnie jestem w 6 tygodniu a ostatni okres mialam 18 listopada!! [30.12.2010] 13:13 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S magdaprzybylska według kalkulatora jestes w 9 tygodnu ciazy(od ostatniej @) Twoja dzidzia ma 7 tygodni [30.12.2010] 13:16 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska dlatego sie martwie,według mojej oceny jest to juz 8-9 tc a nie 6tc!!! innej mozliwisci nie ma wiec boje sie ze cos nie tak,nie lekarz widział tylko pecherzyk [30.12.2010] 13:18 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Madzia serduszko dzidziusia zaczyna bic w 7-8 tygodniu! U mnie w poprzedniej ciazy zaczelo bic wczesniej bo mialam USG robione w 6 tygodniu i serduszko juz bilo z tym ze za kilka tygodni doszlo do obumarcia plodu!! Mysle ze powinnas udac sie jeszcze raz do gina ale innego !! Co do bety nie pomoge bo nie robilam nigdy!! [30.12.2010] 13:24 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska martwi mnie jeszcze jedno przez ostatni tydzien miałam plamienia najpierw sama krew,a pozniej brunatne,nie mam ani zakarzenia ani nadrzerki wiec skad te plamienia [30.12.2010] 13:29 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Bylas z tym w szpitalu ??? Nie chce Cie martwic ale moze to wlasnie byc wlasnie ciaza obumarla!! Sluchaj u mnie bylo to tak w 6 tygodniu mialam delikatka plake krwi zaraz pojechalam do szpitala dALI MI skierowanie na USG wtedy serduszko jeszcze bilo no i plamienia sie skonczyly kilka tygodni pozniej ok 11 tygodnia mialam juz mocniejsze plamienie a nawet krwawienie jak w 1 dzien okresu pojechalismy do szpitala 2 dni z pod rzad ale nie zajeli sie mna bo czekali na usg ktore mialam miec robione w 13 tygodniu i tam juz mi powiedzieli ze bartdzo im przykro ale ciaza jest obumarla !! [30.12.2010] 13:32 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S I z tego co lekarz Ci powiedzial to by sie zgadzalo serduszko nie bije a on widzi tylko pecherzyk bo ciaza mogla sie zakonczyc wlasnie w 6 tygodniu i juz dzidzia nie rosla nie koniecznie musisz sama poronic !! Ja nosilam dzidzie 2-3 tygodnie juz nie zywa w sobie!! [30.12.2010] 13:33 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska Właśnie lekarz powiedział wczoraj ze to bardzo wczesna ciaża nic jeszcze oprócz pęcherzyka nie widac max.6 tydz.,ale co do zapłodnienia jestem pewna wiec tygodnie nie zgadzaja sie absolutnie.Na 15 ide z odebranym wynikiem bety do niego zobaczymy co powie. [30.12.2010] 13:36 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Wiec z nim porozmawiaj i powiedz mu ze to jest nie mozliwe ze ciaza ma dopiero 6 tygodni i zeby zrobil ci ponowne USG! [30.12.2010] 13:36 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska no i te plamienia pojawiły sie według moich obliczen własnie jak byłam w 6tc.,miałam na przemian dreszcze i goraczke,lekka biegunke i zaczeło sie plamienie ale pocieszyłoam sie tym ze to tylko plamienie normalne na poczatku ciazy,i tak tydzien ponad te plamienie sie utrzymywało,teraz od 4 dni juz nie plamie [30.12.2010] 13:37 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Madziu a czy mowilas mu o tych plamieniach ???Bo to jest bardzo wazne i jesli naprawde masz ciaze obumarla to musza ci jak najszybciej zrobic zabieg bo jest ona niebezpieczna dla Ciebie [30.12.2010] 13:38 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska lece do niego na 15,powiedział wczoraj ze za tydzien zobaczymy co dalej na usg jakie sa postepy i zeby sie nie martwic bo czasem tak bywa ze ciaza rozwija sie wolniej ale jak ja mam sie nie martwic,nawet nie moge sie na niczym skupic [30.12.2010] 13:39 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Ja Ci kochana pisalam ze mialam jeden dzien tylko pozniej mialam przerwe i znow zaczely sie plamienia ale juz caly czas i silniejsze tez mialam goraczke i pamietam bardzo bolal mnie pozniej brzuch [30.12.2010] 13:40 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska mówiłam dlatego on moze z ostrorzności powiedział ze zobaczymy za tydzien co sie dzieje ale ja przez ten czas zwariuje [30.12.2010] 13:41 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S A nie mozesz isc do innego lekarza?? [30.12.2010] 13:43 [zgłoś do usunięcia] Agawa_Agawa A mnie tam sie zgadza te około 6 tygodni - jeśli okres Ci się skończył 28.10, a kochałaś się 4 listopada, to przy założeniu, że masz okresy mniej więcej co 30 dni, czyli owulacja wypadła Ci ok. 10 listopada, więc wtedy dopiero zaszłaś w ciążę (wtedy dopiero ten plemnik z 4 listopada zapłodnił Twoją komórkę jajową). Licząc zatem od około 10 listopada wypada, że ciąża ma skończone właśnie 6, a może nawet 7 tygodni. Dziwne jest jednak to, ze np. moja pani gin (i chyba większość) liczą wiek ciaży nie od zapłodnienia, ale od pierwszego dnia ostatniej miesiączki - w takim przypadku lekarz powinien podać, że płód ma nie 6, a około 8 tygodni. Inna też kwestia, że sprzęt usg na podstawie wielkości płodu sam okresla orientacyjnie wiek ciąży - może u Ciebie fasolka jest bardzo malutka i na sprzęcie wyszło, ze ma właśnie skończone 6 tygodni i dlatego lekarz uznał, że tak mniej więcej jest. Co do plamień - ja bym błyskiem udała się do szpitala/gina, aby sprawdzić. Wszelkie plamienia w ciąży mogą być objawem obumarcia ciąży, ale nie muszą - z mojej koleżanki leciała ciurkiem krew w ok 2. czy 3. miesiącu i była pewna, ze poroniła, ale w szpitalu jej powiedzieli, że z dzidziusiem wszystko OK, ze wytworzył jej się po prostu jakiś krwiak, który pękł - w każdym razie nic niebezpiecznego dla ciąży. [30.12.2010] 13:43 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska Myśle jeszcze o jednym,daj boże żeby wszystko było ok.,ale mam dwie córeczki 12 i 5 lat,obydwie urodziły sie przez cesarskie ciecie,mamy z męzem konflikt serologiczny,i za drugim razem w szpitalu nie podali mi immuglobiny anty...,czy teraz bedzie mozna sprawdzic pozion przeciw ciał [30.12.2010] 13:46 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska to według tego obliczenia powinnam byc w 7tc,ale lekarz liczył tygonie ciazy od ostatniej miesiaczki wiec powinien byc 9tc [30.12.2010] 13:54 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S Madziu wlasnie tak jak napisalas zgadza sie wszystko Z tym ze nie rozumiem dlaczego odrazu nie mojechalas do szpitala! Plamien w ciazy nie mozna lekceważyć !! Do Agawa_Agawa masz racje z tym krwiakiem moja znajoma tez tak miala jakos przed 3 miesiacem wystraszyla sie i poszla do lekarza okazalo sie ze z dzidziusiem wszystko ok krwiak pekl a teraz juz nic im nie zagraza Do autorki nie martw sie na zapas ale ja na Twoim miejscu poszlabym jeszcze do innego gina i przede wszystkim badz z nim szczera powiedz wszystko co cie martwi ! Wiem jak to jest bo przechodzilam krwawienia a pozniej dostalam wiadomosc przez ktora pozniej dluzo nie moglam sie pozbierac teraz znow jestem w ciazy i bardzo sie boje zeby sie nie powtorzylo ale napewno gdybym miala plamienia pierwsze co do szpitala !! [30.12.2010] 13:55 [zgłoś do usunięcia] S_Gosia_S A i zapytaj lekarza o luteine na podtrzymanie ciazy!!! [30.12.2010] 14:20 [zgłoś do usunięcia] Hally kiedy miałaś ostatni okres i jakiej długości masz cykle? [30.12.2010] 15:39 [zgłoś do usunięcia] magdaprzybylska Byłam właśnie u lekarza,wynik bety miesci sie w normie nawet do 10tc.,wiec tylko dodatkowo potwierdziło ciaze,lekarz radzi na razie nie robic drugiej bety tylko w srode usg kolejne i wtedy zobaczy czy cos ruszyło czy nie bedzie jasna sytuacja ale ja do srody to chyba zwariuje!!! Ostatni dzien okresu 27.10. cylk trwa 28-30 dni

podaj pierwszy dzień ostatniego okresu, nie ostatni; od pierwszego dnia liczy się wiek ciąży