Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa;)

MENU NA SYLWESTRA

Polecane posty

moj oslowaty durny facet zaprosil be mojej wiedzy znajomych jutro na impreze do nas...nic pewnego ze przyjda, ale jak zadz ze tak to ja nie mam nic przygotowanego, baaa, nawet nie mam menu...prosze o rade, jakie moze byc menu na impreze sylwestrowa???

Gość fufla
Ja planuję upiec pierś z indyka z pieczarkami i cebulką w tym takim rękawie do pieczenie. Sama szukam pomysłu;)

Gość xgdfxbhy
-chleb ze smalcem -ogórki kiszone -wódka - dobry humor

Gość fghe89f923f
paluszki i chipsy oraz cola hop wystarcza w zupelnosci ...

Gość tto ttakk
babeczki starcza z bita smietana i dzem najlepiej ananaasowy:)

Gość tto ttakk
i potem zlizywanie zz sutków :)

eee jakies ubogie te wasze menu cholera zla jestem bo juz wieczor a ja nawet nie mam pomyslu...jakie na zimno czy cos na cieplo podac...eh nic nie wiem:( zalamka, poklocilam sie z tym debilem jeszcze noz k....

jakies roladki na szybko, szaszlyki z byle czego :) albo kup szynki jakiejs dobrej, wazne aby byly duze plastry, kup serek "moj ulubiony", nawal do srodka, zawin i gotowe...

Gość a u nas będzie tak:
3 blachy ciasta sałatki (z gyrosem, tuńczykiem, warzywna i z kurczakiem) kanapki barszczyk czerwony i krokiety pierogi bigos grzybki marynowane, śledzik

Gość a u nas będzie tak:
będą jeszcze: koreczki schabowe

Ewa nie wymyślaj, deska serów, deska wędlin, jak ci się chce zrów sałatkę upiecz kurczaka albo kilka , bagietki chipsy paluszki , do tego duzo dobrej muzy i cos wyskokowego i jest impreza

a jak nie przyjdą a Ty bedzisz siedziała cała noc w kuchni to cię szlak trafi

Gość brzuszkipaczuszkii
wódka wódka i jeszczce raz wódka :) SMACZNEGO

u mnie będzie kurak (podudzia) upieczone w rękawie w piekarniku, marynata mojego pomysłu). Zawsze to dobrze "schodzi" więc przygotuje ze 3 kg :) sałatka gyros obowiązkowo, śledzik po kaszubsku (będą sami przyjaciele wiec możemy śmierdzieć :) kanapeczki (takie na dwa gryzy), schab w sosie grzybowym, ogórki, no i zapychacze typu chipsy, frytki, wafelki, gorzałka dla facetów, a dla mojej przyjaciółki i dla mnie winko :)Przyjaciele powiedzieli, że przyniosą jakieś soki i coś jeszcze do zjedzenia- pewnie jakaś sałatkę.

Gość taka niedobra
pizze gotową lub zrób sama, sałatki róże np. grecka, warzywna, sałatka z gyrosa, owoce jakieś na stół połóż, ewntualnie jajka w majonezie, szynka,ogórki, pomidory pokrojone w plasterkach, frytki, nuggetsy

Gość dorotka w szortach
ABS dobrze gada:) ja zrobiłam rybę po grecku i sałatkę jarzynową a na ciepło to piersi z kurczaka /ale w takich małych kawałkach panieruje/ osobno pieczarki bez cebuli na maśle,później to mieszam razem plus świeża pietrucha,dużo pieprzu wegety i wio na stół ,łatwo prosto pod alko dobre a i kuchni nie trzeba po tym szorować;)

Gość dorotka w szortach
i nie mów tak na swojego chłopa :O:D

Gość taka niedobra
ja robie tak: schab z serem i ananasem, frytki, nuggetsy, sałatka z gyrosa. mpózniej lody z polewą, sernik

Gość brzuszkipaczuszkii
jest jedna sałatka co mi bardzo samkuje: na duza porcję to tak: 4 x ryż 1-2 piersi 1 x duża puszka brzoskwiń 1 x paczka orzechów włoskich pół paczki żurawiny suszonej sól ryz gotujesz, pierś według uznania, albo smażysz albo gotowana wczesniej pokrojona na drobne kawałki. Ugotowany ryż wsypać do miski dodać pokrojone brzoskwinie, orzechy zawiń w ręcznik i porządnie walnij je np. tłuczkiem do mięsa :) trzeba je skruszyć, dodac suszonej żurawiny, sok z brzoskwiń wymieszaj z 3-4 łyzkami majonezu i wlej do miski z pozostałymi składnikami. posolic według uznania Ktokolwiek tą sałatkę u mnie jadł bardzo mu smakowała wiem, że to nie dużo, ale troszkę już jest Smacznego

u nas (domówka) będzie 6 osob dorosłych; impreza niezbyt długa bo niektórzy pracują, więc ok. od 21 do około 1-2 w nocy. gospodyni przygotowuje bigos i barszcz czerwony z pasztecikami, do tego pewnie jakieś drinki, koreczki, jajka w majonezie, chipsy, orzeszki, ciastka itd. ja się podjęłam wykonania: - sałatka jarzynowa tradycyjna, z porem - sałatka z wędzonym łososiem - wędlina domowa,gotowana w szybkowarze i pieczona do tychże sałatek + deska serów i to bedzie tyle, wystarczy a i pewnie sporo zostanie;)