Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade

wyniki moczu dziecka białko w moczu :(

Polecane posty

Gość prosze o rade

Witam mam córkę 3 letnią zaczęła gorączkować dostał antybiotyk bo okazało się ze ma zapalenie dróg moczowych brała sumamed forte po 3 dniach zrobiliśmy badanie moczu i o to są jej wyniki: barwa moczu - żółta przejrzystość - klarowny pH- 6.0 ciężar właściwy - 1.030 BIAŁKO - 294! (przed antybiotykiem było 223) glukoza - nieobecna urobilinogen - norma bilirubina - nieobecna ciała ketonowe - nieobecne erytrocyty - 4 (a były nieobecne) leukocyty - zalegają całe pole widzenia (a było 15) nabłonki 20 wizytę u lekarza mamy w poniedziałek córka już nie gorączkuje na bieliźnie ma czasami wydzielinę śluzową i bardzo mało siusia a dużo piję wypija ok 1,5 litra albo i więcej a załatwia się ze 3 razy dziennie

Gość prosze o rade
pije różne soki herbatki itp lekarz powiedział ze jest infekcja dał antybiotyk i zrobiliśmy ponownie badanie i wyszły jeszcze gorsze dostaliśmy skierowanie do szpitala ale u nas szpital jest bardzo beznadziejny i każdy lekarz co innego mówi jako dziecko leżałam bo mocz mi się zatrzymywał i do tej pory tego nie wyjaśniono ale na szczęście mi minęło (chyba że nie wiem że coś się dzieje) drugi lekarz stwierdził białkomocz i posiew moczu ale że brała antybiotyk musimy czekać aż do 3 tyg

Gość prosze o rade
a tutaj są jej wyniki krwi a to krwi leukocyty - 10,4 limfocyty - 6,1 hematokryty - 35,6 MCV - 80,9 MCH - 23,6 MCHC - 29,2 płytki krwi 415 kreatynina - 0,47 białko CRP ilościowo- 5,56

Gość jest bialkomocz
no ,jest białkomocz ale przy chorobach nerek i ukladu moczowego to norma .Musicie wyleczyc zapalenie

Gość prosze o rade
czyli jest możliwość że mogą być chore nerki ?? :( brała sumamed forte po 3 dniach wyniki były gorsze i dali nam inny antybiotyk

Gość prosze o rade
czy jest ktoś kto umiał by zinterpretować te wyniki??