Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kryryryr

mój szczurek

Polecane posty

Gość Egoistka do kwadratu.
śliczny, sama miałam kiedys :)

Gość żaluję że się urodziłam...
czipsa mu dajesz?! ja mam myszoskoczki :) też cudne stworzenia, a oszczurku myślałam bo bardziej się związuje z człowiekiem

Gość kryryryr
Czipsa dostał raz w życiu bo już nie dawał spokoju i wręcz nachalnie mnie na niego naciągnął.Uległem i musiałem mu dać a moment ten uwieczniłem na zdjęciu :P Muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem tych zwierzątek.Mam dwa szczurki ,obydwa mają po dopiero po 5 miesięcy a inteligencją powalają nie jednego mojego znajomego który skończył studia :P Co najważniejsze jestem już w stadzie i traktują mnie jak swojego kolegę :)

Gość Ekologiczna Ekologiczka
A jak zaczac hodowac takiego szczurka? Musi byc sam w akwarium/klatce czy musi miec " towarzysza" ?

Gość kryryryr
Najlepiej gdyby miał towarzysza bo szczury to zwierzęta stadne.Z początku miałem jednego bo dziewczyna przyniosła ale żal nam go było i kupiliśmy drugiego.Najlepiej kupić im jakąś dużą klatkę ale my tego nie uznajemy.Zrobiliśmy im domek w mojej starej kanapie.Mają tam gdzie spać,bawić się i dajemy im tam jeść.W dodatku mało tego, robią sobie tunele w starym materacu i mają zabawy co nie miara.Naprawdę świetne zwierzątka ! przez dzień zazwyczaj się wylegują i śpią a kiedy wchodzę do pokoju z jedzeniem to od razu przychodzą ,siadają koło mnie i jedzą razem ze mną :P Później znowu idą spać i budzą się wieczorem.Wieczorem bawią się i normalnie żyją razem ze mną :P oglądają tv,załatwiają się do kuwety,okazują czułość i miłość :) Polecam każdemu kto jeszcze się zastanawia :)