Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nefretari16

jakie moga byc skutki wczesnej utraty dziewictwa

Polecane posty

Gość nefretari16

mam 16 lat i zastanawiam sie jakie mogę mieć skutki i objawy po wczesnej utracie blony dziewiczej . Ja od 2 lat mam juz to za soba, mam czasami nie przyjmne bole pochwy, dziwne plamienia . czy to jest spowodowane uprawianiem seksu ?? nie bylam jeszce u ginekologa . miesiaczkuje ok 4 lata mam je wmiare regularnie . czy moge miec w przyszlosci problemy z zajsciem w ciaze ??? nie biore/ nie bralam tabletek anty . z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość kokokoko
:D:D:D

Sam fakt, że straciłaś dziewictwo te dwa lata temu nie ma na to żadnego wpływu. ;) Wybierz się do ginekologa, to dziwne mieć 16 lat i nie być ani razu. :P

hm... w wieku 14 lat miałaś swój pierwszy raz? Sorry ale to nie dobrze o tobie świadczy Poza tym, uprawianie seksu z osobą poniżej 15-ego roku życia jest karalne.

Gość nefretari16
nie robilam tego dla szpanu tylko dlatego ze bylam i jestem ju bardzi dlugo ze swoim chlopakiem poczulam sie gotowa hiv nie mam bo niby z kad on jest zdrowy bo robil badania moja mama tez jest zdrowa rodzilam sie naturalnie wiec nie jestem zakazona a co do menopalzy to nie ma znaczenia czy dziewictwo tylko okres a tak na marginesie przejdz po gimnazjach i zrob wywiad ile dziewczyn w moim wieku ma to juz za soba sorry ale to w tym momecie jest na pozadku dziennym wim z wiekem ze to bylo za wczesnie ale wazne jest to ze nie puszczam sie jak wiekszosc mam stalego partnera ktorego kocham !

no z pewnością gdybym taki wywiad zrobiła to bym się przeraziła. Wiesz, ja mojego byłego poznałam jak miałam 15 lat, kochałam go bardzo mocno, czekał na ten nasz pierwszy raz 2 lata, czasem mnie namawiał ale nie chciałam się spieszyć mimo uczucia jakim go darzyłam, i wiesz co? Teraz bardzo żałuję, że to on był tym pierwszym bo potem zaczął mnie olewać, nie szanować, zdradzać. Myślałam, że skoro czekał to kochał i tak bardzo się myliłam. Niektórzy mieli rację gdy mi mówili, że w tym wieku prawdziwa miłość nie istnieje, że to tylko zauroczenie i przyzwyczajenie. Szkoda, że tak późno to zrozumiałam. Masz 16 lat a on ile? ale się rozpisałam :P

Gość nefretari16
on 17 i powiem ci bylam z nim 3 lata w stecz teraz jestem z nim juz 5 lat rozmawiamy o wszystkim doslownie o wszystkim nie kazdy musi miec takie przezycia jak ty i wiesz mi ze nie kazdy facet to swinia

pewnie, że nie każdy, mówię tylko co myślę. Jeszcze ponad rok temu mówiłam tak jak ty a zresztą, Będziesz miała te 18 lat to też zrozumiesz co to jest miłość, choć niektórzy rozumieją to jeszcze później.

Gość lfinhlodvsinhlkfnkldsjfkldfhdf
miałaś 11 lat?? jak zaczełaś z nim "chodzić"? a on 12? i Ty to nazywasz stażem w związku?

a poza tym twój poziom widać po pytaniu, kurwa jak można sie o taka bzdure pytać i nie, nie jest normą że 15 latki mają już to za sobą, zalezy czy mówimy o marginesie czy o ludziach na nieco wyższym poziomie

Gość nefretari16
wiesz ja na swoj wiek jestem dosc dojzala i odpowiedzialana moze smieszna rzczecza jest slyszec ze dziecko ma 11 lat i z kimś "chodzi" tylko wizisz proble polega na tym ze ja w wieku 11 lat zachowywalam sie jak 13- 14 latka nie kazdy ma dziecinstwo jak z bajki w niektorych domach chcesz czy nie musisz dorastac szybciej znasz osoba w moim wieku ktora w tyg uczestrza do gim a w week zamiast na impreze to do pracy ?? i ja pracuje nie tak sobie bo misie nudzi a dla tego zeby pomoc rodzinie także nie mow mi ze jestem na cos za mloda bo wiek to tylko liczby , a faktem jest ze ludzie ucza sie na bledach ok zobaczymy moj chopak do seksu mnei nie namawial wyszlo samo z siebie myslisz ze jesli by byl taki zly i by mnei wykozystywal to odmowil by wszystkich zaproszen na sylwka i siedzial ze mna w domu bo bylam smutna ?? i dzisiaj spal sobie grzecznie u mnie zamieast opic nowy rok ??

Gość nefretari16
nie zgadzam sie z tb moje pytanie jest normalne o marginesach nie mowie bo mieszkam w dobrej dzielnicy i nie mam znajomych cponow mowie otwarcie idz przejdz sie po gimnazjach wiekszosc ma to za soba i duza czesc tych dziewczyn ma jeszcze dzieci na wychowaniu wiec daruj sobie porownywanie mnie do marginesu

kochanieńka znam takie osoby, sama jestem jedną z nich i z perspektywy czasu widzę jak głupie i błędne mniemanie o sobie miałam w Twoim wieku ok, za błędy sie płaci sama to wiesz. ale nie zachowujesz się jak dojrzała osoba pytając o taki idiotyzm tutaj, i nie będąc jeszcze u gina

Gość klimq
ja mam 23 i nie byłam nigdy u gina xD

Gość nefretari16
u gina nie bylam bo nie mam z kim isc pierwsza wizyta musi bym z mama jak ja mam wyciagnac jak wiecznie nie ma czasu bo pracuje?? sama chetnie bym poszla bo bylam nie raz ale zawsze skyszalam wroc z mama itp. nie mam blednego mniemania o sobie i dobrze o tym wiem

Gość nefretari16
klimq - a jestes dziewica??

posiadanie dziecka w gimnazjum choćby powszechne, normą nie będzie i się z tym pogódź, bo to jest właśnie patologią (nie oburzaj się, jak nie znasz terminu to sprawdź w słowniku)

ja też tak twierdziłam, pozyjemy zobaczymy, czasem warto posłuchać starszych

Gość nefretari16
sama swietnie daje sobie rade podejmujac decyzje samodzielnie , jeli chodzi ci o patologie tak wiem co znaczy mam bardzo dobre wyniki w nauce i nie zamierzam sie "oburzać" ja wiem swoje a zwłaszcza jesli chodzi o polski

Gość a na co ty jestes chora?
odkladajac na bok zbedne dyskusje i oceny. do ginekologa się chodzi od momentu rozpoczęcia wspołżycia. powinnaś się do niego udać. możesz mieć jakiś stan zapalny. grzybice albo infekcje bakteryjna. nie jest to grozne pod warunkiem, że leczone. nieleczone dopiero może spowodować poźniejsze problemy z zajsciem w ciąże bądz bezplodnosc.. do Looookrecji. chyba się z choinki urwalaś. malo ktora była u ginekologa przed 18nastką.

Gość a na co ty jestes chora?
teraz doczytalam, że masz problem z pójściem do ginekologa. słuchaj. idz tam i stanowczo powiedz, ze mamy nie masz, albo ona nie ma czasu, a ciebie boli i mają cie przyjąć bo stą nie wyjdziesz. krótka piłka.

Gość cfvfgvgfb
w wieku 14 lat sie puscic? to debilizm, ciekawe czy mamusia twoja wie...

Gość nefretari16
nie puscilam sie i mamusia wie

Gość to.
to idź do ginekologa, a w międzyczasie popracuj nad pisownią.

Gość to jest właśnie wasze pojęcie
To, że dziewczyna straciła dziewictwo w wieku 14 lat to nie świadczy źle o niej tylko o jej dorosłym partnerze, rodzinie, szkole itd. Każdy z Was miał swój rozum w tym wieku i był w pełni dojrzały? Pewnie nie macie za co dziękować swoim dobrym i niepatologicznym rodzicom, bo urodziliście się już świetnie wychowani? Co do skutków: może nie być żadnych, a mogą też być poważne, jak właśnie choroby weneryczne, dlatego się przebadaj i na przyszłość bądź mądrzejsza.

Gość Nefretari16
to jest właśnie wasze pojęcie dziekuje za rady

Gość podstawowa zasada jest taka
że jak dziewczyna rozpocznie współżycie, stała się już kobietą i powinna być pod opieką, lekarza ginekologa, bo tak ma być i już. Ale w tym kraju, potrafią tylko krzyża pilnować i głupa palić.....