Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona bezczelnoscia

Nie przepuscilam ciezarnej w kolejce i zrobila mi awanture w sklepie

Polecane posty

ludzie co wy tu wypisujecie!!!! jest prawo ze ludzie ktorzy stoja w kolejce musza przepuscic kobiete ciezarna!!!to jest ludzkie!i tak nalezy robic a polskie spoleczenstwo ma w dupie to wszystko.nawet u lekarza Cie nie przepuszcza!!mi moze 2 razy sie zdarzylo ze ktos mi ustapil miejsca lub puscil pierwsza w kolejke/ale reszta?!?!?!nic!!!zero szacunku!!ludzie badzmy lepsi!

Gość kijevna
słońce jeśli ktoś ma dwa produkty do skasowania, a ciężarna cały koszyk to w czym problem? to jest pół minuty stania dłużej... sama wpuszczam ludzi za mną (w normalnej kasie), którzy mają do trzech produktów - mimo, że ciąża wysoka już i czasem jest mi cieżko, ale przecież od tych paru sekund nie urodzę...

Gość izia87
ja tez teraz urodziłam i niestety chamstwo jest udawali np.w kolejce ze mnie nie widza znaczy mojego brzuszka nawet dla kas dla kobiet w ciazy mieli mnie wdupie ale ja sie nie odzywałam,swoje myslałam a w autobusie to tylko męzczyzni mi ustepowali a kobiet gdzie patrzyły tylko swojej dupy,sorry nie popieram tego co zrobiłas ale fakt jak była nie miła to należało jej sie ale przypomnij sobie jak ty byłas w ciazy czy ci lekko było.

Gość izia jakiego brzuszka????
:O Brzuszyska, bebna, beki to tak ale nie brzuszka :D

widze, ze temat sie rozwinal i nawet opisalyscie swoje przezycia. Ja nigdy takich przygod na szczescie nie mialam. Co do pani piszacej ze nie popiera tego co zrobilam to powtarzam, ze dziecko na mnie czekalo z opiekunka, ktora sie spieszyla a ja bylam i tak spozniona. Moje produkty kasjerka skasowala w kilka sekund nic sie chyba wiec tej pani nie stalo, ze postala 10 sekund dluzej

bo prawda jest taka, że ludzie często nie widzą kurcze kiedyś chciała wpuścić babę w kolejkę bo wydawało mi się, że jest w ciąży a ta fuknęła na mnie że ślepa jestem i ona w ciaży nie jest:P

Gość izia87
widzisz ja miałm mały brzuch a nie beben:)

Gość izia87
dlatego ci napisałam ze sie nie dziwie ze jej nie pusciłas,wiem ze dla ciebie dziecko jest warzne tak jak i dla mnie moje:)a gdyby była miła to bys ja pusciła?

dzisiaj niestety nie puscilabym bo sie bardzo spieszylam. Zwazywszy jednak na to, ze mialam 2 produkty a ona pelny kosz to chyba nie stalaby sie zadnej ciezarnej krzywda jakby postala kilka sekund dluzej. W innej sytuacji bedac na normalnych zakupach to oczywiscie, ze bym przepuscila

Gość Ja będąc w zagrożonej
Moja ciąża była zagrożona,byłam trzy razy na podtrzymaniu i leżenie w domu,zdarzyło się tak,że musiałam jechać na badania sama (krew i mocz) była duża kolejka,ze 20 osób,ja z bolącym brzuchem,(skurcze) prosiłam,żeby mnie przepuścili,nikt,dosłownie nikt nie przepuścił mnie,dojechałam do domu,a wieczorem do lekarza :(

Już z widocznym brzuchem stanęłam do uprzywilejowanej kasy - były 3 babki przede mną ale mialy małe zakupy więc się nie pchałam. A tu nagle ktoś się na chama przepycha przed te babki i wykłada swoje zakupy odsuwajac te już wyłożone - pan inwalida :) Dziad z laską po prostu taki tuż po 60-tce, no ale cóż niepełnosprawny. Śmiać się zaczęłam jak zobaczyłam, że po zapakowaniu zakupów laska pod pachę i pomknął do wyjścia żywiej niż ja. Był uprzywilejowany i widocznie bez kultury, bo te 3 babeczki były starsze od niego i ja w ciąży... Te kasy "specjalne" to raczej dla rozrywki dla tego typu gości :) Jak ciężarna była podła - miałaś rację

Gość umpaumpa
"Ja będąc w zagrożonej" a gdzie wtedy byl maz? Mogl sie zwolnic na jeden dzien z pracy i jechac z toba. Gdzie rodzina? Znajomi? Przyjaciele? Od nich pomocy nie wymagalas? Ale od obcych ludzi zadalas tejze pomocy? Mysl dziewczyno, mysl!!!!!

umpaumpa - myślisz, że każdy człowiek znajduje się zawsze w otoczeniu rodziny i przyjaciół?

Gość umpaumpa
Mysle, ze bedac w ciazy i zle sie czujac powinno sie poprosic kogos z bliskiego otoczenia o pomoc. A juz tym bardziej majac ciaze zagrozona i jadac na wczesniej umowione badania :O Ja przynajmniej tak robilam, nie zatruwalam glowy obcym ludziom swoja ciaza.

mąż był na delegacji,na swoją matkę kompletnie nie mogłam liczyć,siostra pracuje,ale mi nie o to chodzi,że sama,tylko że na prawde źle się czułam a nikt mnie nie przepuścił. Ja zawsze staram się przepuszczać ciężarne w kolejkach,czy starszym ludziom ustępować miejsca,to nic nie kosztuje,

jak ja byłam w ciąży byłam 700 km od rodzinnego domu, więc raczej jesteś w błędzie myśląc, że w tym czasie powinien nas otaczać wianuszek wspierających nas członków rodziny.

Gość aniamanianaa
1. Kasy uprzywilejowane powinny byc tylko dla takich osob a nie stoi jedna ciezarna jeden dziadek i 10 zdrowych mlodych osob. Kasjerki powinn wypraszac takie osoby z kolejki. 2. Nie rozumiem przepuszczania bo ktos ma malo zakupow a ktos inny caly wozek. Gdyby tak jak w ktoryms przypadku kasjerka pozwolila przede mna stanac kobiecie z dwoma sokami to bym to zglosila do kierownictwa. O kolejnosci obslugi decyduje miejsce a nie ilosc produktow. Moze jeszcze zaczniemy wazyc albo oceniac gabaryty zakupow zeby ustalic komu sie nalezy? 3. Kazdy moze sie zle czyc i kazdemu moze sie spieszyc, nie zaleznie od ilosci zakupow. Jezeli ciezarna nie moze wytrzymac w kolejce to niech nie korzysta z supermarketow. Jezeli ktos jest spozniony po dziecko to niech nie leci na zakupy. 4. Nie wiem w jakich sklepach wy bywacie ale u mnie przykasie jest malo miejsca i zeby zobaczyc kto stoi za mna i jeszcze dojrzec czy za wozkiem z zakupami jest brzuch trzeba sie nagimnastykowac. Ja sie nigdy nie odwracam i nie ogladam ludzi w kolejce. 5. Jezeli jestem w srodku kolejki (nie mowiac juz o wylozonych towarach na tasme) to jak mam przepuscic ciezarna? Chyba by wozkiem musiala po mnie przejechac albo niech wszyscy ludze z kolejki sie wycofaja zeby ona mogla wjechac? No bez przesady... Niestety trzeba myslec nie tylko o sobie ale tez o innych, kotrym sie spieszy tak samo jak nam.

Gość umpaumpa
Wspolczuje ci takich sytuacji ale nie mozesz przerzucac odpowiedzialnosci na obce osoby. One moga ale nie musza ci pomoc, natomiast bliscy...

w zyciu sa rozne sytuacje i juz nie chodzi o to, ze w dlugiej kolejce stoi kobieta w zagrozonej ciazy, ale to moge byc rowniez ja i zle sie poczuc. Jesli ktos prosi o przepuszczenie, kolejka jest duza a ta osoba zle sie czuje to mozna chyba przepuscic.

"Jezeli ktos jest spozniony po dziecko to niech nie leci na zakupy." Jesli to aluzja do mnie to nie lecialam na zakupy. Musialam kupic 2 produkty a poza tym ja nikogo o nic nie prosilam, stalam grzecznie w kolejce, a dokladnie przede mna byla tylko jedna starsza pani

nikt nie ma obowiązku pomagać, ani bliscy ani obcy, a to na pewno nie jest przerzucanie jej na innych. Jest to kwestia moralności i empatii, jednak dla niektórych empatia to wciąż zupa z Azji..

Gość czeslawwwwww
Same kutasy sa u nas w kraju, córka miała kontuzję kolana, 1,5 miesiąca jezdziła na wozku, czekamy na windę, jak przyjechała to jakiś fiut się wpycha przed nas, no to przejechałem mu po paluchach, niech się nauczy.

dzięki :) ale wiesz,idąc do lekarza,czy na zakupy,nie masz wokół siebie rodziny w kolejkach,tylko obcych ludzi,myslę,że kobieta kobietę powinna bardziej zrozumieć bo sama była w ciąży (lub będzie) a zauważyłam ,że u nas jest tak na zasadzie - "mi nie ustąpiono miejsca/nie przepuszczono w kolejce,to też tak będę"......

Gość aniamanianaa
Kazdy znajdzie powod dla ktorego powinien byc pierwszy w kolejce i tyle... A e uprzywilejowane powinny byc TYLKO dla takich kupujacych

Ciężarna zachowała się bardzo roszczeniowo, ale Ty jako kobieta, która sama przed chwilą byłaś w ciąży powinnaś ją zrozumieć i pokazać, że masz więcej kultury. Skoro o i tak byłaś spóźniona, to parę minut nie zrobiłoby różnicy, a tak i Ty i ta kobieta niepotrzebnie się denerwowałyście.

Gość aniamanianaa
Ciekawe czy pani bedaca w zagrozonej ciazy zapytala w kolejce w przychodni ile innych kobiet jest w takiej sytuacji, ile z tych osob jest powaznie chore itd. Swoja droga to nieodpowiedzialnosc zeby byc w tak zagrozonej ciazy i 'biegac' po miescie. nie wiem jak u was ale u mnie umawiasz sie na godzine i o tej godzinie mozesz wejsc i nie trzeba czekac w kolejce gdzie jest 20 osob...