Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabobony czy nie?:)

Ciąża a dentysta?

Polecane posty

Gość zabobony czy nie?:)

Czy któraś z Was była u dentysty na początku ciąży czy raczej nie?:)

ja byłam w 18 tygodniu borować małą dziurkę,dostałam normalnie znieczulenie, a z dzieckiem wszystko ok. ale jeśli się wybierasz to koniecznie zaznacz dentyście w którym jesteś tygodniu a on podejmie dalsze działania.

znieczulenie bez adrenaliny powinno sie dostać. JA byłam u dentysty. Ciąża obumarła.

Gość iryyss
ja nie byłam bo zęby mialam zdrowe, teraz córcia ma 13 miesiecy i nadal nie byłam u dentysty ale pewnie niedługo wybiore sie na kontrole...

Gość ja mialam cc
bylam na samym poczatku - rutynowy przeglad,oczyszczanie z kamienia, piaskowanie i fluoryzacja-czyli standardowa wizyta u dentysty raz na 6 miesiecy, w ciazy chyba bylam 2 albo 3 razy na przegladzie

Gość ja mialam cc
z tym ze ja nigdy w zyciu jeszcze znieczulenia nie mialam, zreszta wiekszosc moich wizyt ogranicza sie do przegladu i oczyszczania

je w czasie pierwszej,jak i drugiej ciąży odwiedzałam dentystę regularnie.Nie rozumiem,dlaczego miałabym tego nie robić?Przecież próchnica zębów matki to również zagrożenie dla płodu.Przyjmowałam przy każdej niemalże wizycie znieczulenie,stomatolog wiedział o tygodniu ciąży i wszystko było pod kontrolą.Skąd wątpliwości?Masz zamiar całe 40 tygodni nie odwiedzać dentysty???

Gość ale kamień
kamienia nie powinno się usuwac na poczatku ciąży (2 trymestry bodajże) tak mówił mój dentysta

Gość meuritiere
ja bylam w 14 tc. dal mi znieczulenie i nastepnego dnia bylam juz w szpitalu z powodu zagrozenia.... moge tylko sie domyslac ze to z powodu tego znieczulenia. fakt ze juzx wiecej nie poszlam ze strachu przed poronieniem, pomimu bolu zeba

Gość zrrrt
dupa jasia, jedno nie ma nic wspólnego, a google nie boli:o poczytjacie trochę o leczeniu zębów w ciąży. jak zab się psuje to nalezy go robic bo zapalenie gorzej wpływa na płód!:o

Gość meuritiere
hmm.... znieczulenie ma wplyw na dziecko. jezeli poda ci specjalne dla kobiet w ciazy bez adrenaliny to zgadzam sie. gorzej jesli poda ci zwykle.

Gość paulinuchaaaaa
Poprostu kobietki w ciąży muszą zawsze informować dentystę o ciązy(w którymtyg i w ogóle.)Jeżeli lekarz nie wie podaje pewnie inny rodzaj znieczulenia albo coś. Moja siostra np.była w 3 mies.i wszystko ok poinformowała dentystę i poszło dobrze.

Ja byłam u dentysty, bo mi się ułamało kawałek zęba - wiec musiałam. Jak dentyskta go robiła, to od razu załatała dziurę w sąsiednim zębie. Wiedziała, ze jestem w ciazy. Nie podała znieczulenia, wszystko było na zywca. Normalnie zawsze brałam znieczulenie, teraz postanowiłam, ze wytrzymam. Łzy mi leciały, ale jak sobie w głowie powtarzałam "nie boli, nie boli" i skupiałam sie na tym, to dało sie wytrzymać.