Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziarenko niepokoju 1

lek antydepresyjny-Efectin-brał ktos?

Polecane posty

jw, jakie byly poczatki, bo ponoc pierwsze 2 tyg zle sie go znosi, i czy jest skuteczny, jak sie po nim czuliscie bede wdzieczna

Gość taa niedobra pupaa
Ja biore zamiennik w postaci Venlectine, i rzeczywiscie pozatki byly takie osbie- tzn,. dwa dni czulam sie jakbym miala grype. Nie chcialo mi sie jesc wcale. Jest to niezly lek na fobie spoleczna, bardzo rozluznia. Jak ktos chce zminimalizowac ten poczatek, to najlepiej wprowadzac go jeszcze dwa razy wolniej niz wg zalecen. I nawet jak nie chce sie jesc wartoo sie zmusic, jak tego sie nie zrobi to metabolizm spada, wtedy kazda chemia dziala bardziej i jest tak, jakby sie bralo go znacznie wiecej.

daje temat na ogolnym bo na zdrowiu i urodzie nikt nie odpisal..nie wiem nikt nie bral tego leku??? bo inne antydepresanty nawet ciezsze ludzie biora i posiywali tu na kafe

ja mam dawke 1 tabletke rano, chyba nie jest to duzo? wlasnie tych skutkow ubocznych sie boje, czy nie bede senna itp, bo mam male dziecko w domu, a do 16 jestem z nim sama, u mnie lekarz stwierdzil nerwice i depresje lekowa, mam rozne dolegliwosci, stronie roche od ludzi, napady leku, dusznosci, bol w klatce piersiowej itp ze tez mi sie musialo cos przytrafic, a nasililo sie kiedy bylam swiadkiem smierci kogos bliskiego:( od tego czasu juz pol roku ponad sie mecze bo balam sie lekow, robili mi rozne badania, zeby wykluczyc inne choroby

strasznie nerwowa jestem :( ktos jeszcze? ta niedobra pupaa a w sumie to ci pomogl? ile bralas, u mnie przewiduje lekarz 3 mce

Gość taa niedobra pupaa
u wiekszosci osob ten lek wywoluje pobudzenie, nie sennosc. u mnie wlasnie odwrotnie- ale to nie jest cos nie do opanowania. Jedna tabletka to mi niewiele mowi, 75 g? Mozesz na poczatek przez kilka dni- brac pol tabletki, i dopiero potem cala. Wtedy znacznie lagodniej w ten lek wejdziesz. Mnie jedno co po nim denerwuje to to, ze przyspiesza mi puls. i poce sie duuzo mocniej niz normalnie, zwlaszcza noca.

Gość taa niedobra pupaa
ktos jeszcze? ta niedobra pupaa a w sumie to ci pomogl? ile bralas, u mnie przewiduje lekarz 3 mce Ja juz go niestety biore chyba 3 rok mam nerwice natrectw. No pomaga. 3 mce to bardzo krotko, dziwne....

no powiedzial ze sie zobaczy, nie wiem, kurcze nigdy nie sadzilam ze mnie to spotka

naprawde juz nikt go nie bral???

Gość taa niedobra pupaa
Jakby ci bardzo nie pasowal, ale to mozna stwierdzic najwczesniej po 2-3 tyg. to po prostu popros o inny. ASentra tez jest dobra na stany lekowa, i chyba slabsza troche. Pprzeczytaj sobie ulotke- tam pisza o dlugosci lecznia tym. TYlko lepiej nie czytac wszystkich skutkow ubocznych- rzadko wystapuja... :p

hej, wzielam dzis pierwszy lek i nie jestem ani otumaniona ani senna, tylko cos mi zaoledek nawala, nie wiem czy tak dlugo? bo mnie mdli i czuje gorzki posmak jak po antybiotyku, moze wytrzymam:)