Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knkjnnkn

Podajcie mi przyklady egoizmu i altruzizmu.Rozne sytacje spoleczne .

Polecane posty

Gość chwila chwila
Egoista kieruje się przeważnie własnym dobrem i interesem, nie zwracając zbytniej uwagi na potrzeby i oczekiwania innych. Altruizm - zachowanie, którego przejawem jest działanie na korzyść innych. są to zwykłe pojęcia opisujące okreslone zachowania, to wszystko, a wy drązycie i doszukujecie się drugiego dna!

Gość chwila chwila
idąć ulicą i nie dzieląc się z glodnym dzieckiem bułką bede egoistom poniewaz interesuje mnie wyłącznie własny żołądek i mam w dupie potrzeby tego dziecka. i nie mam wyrzutów sumienia! dzielac sie bulka jestem altruista poniewaz mam na wzgledzie jego głód i potrzebe. a jakbym mimo tego nie podzielila sie ta bułką to mialabym wyrzury sumienia, ktore wskazywalyby, ze jestem altruistom, tyle ze postapilam wbrew sobie.

Gość chwila chwila
egoistą * :o

Gość taa niedobra pupaa
egozim widac wszedzie, altruizm rzadziej ale tez sie zdarza. Mnie kiedys wzruszylo, jak spytalam prawie nieznajoma osobe na wakacjach z pokoju obok, czy nie ma pozyczyc woreczka foliowego, i widzialam jak specjalnie wytrzasnela z jednego pelno roznych drobiazgow, tylko zeby mi dac... A dzis ja pozyczylam sasiadowi zarowke, i teraz sama siedze po ciemku.... :p