Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linkaknil

Jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży? Kiedy moge zrobić test?

Polecane posty

Gość linkaknil

Proszę o pomoc. Mój pierwszy dzień cyklu to 23 grudnia (pierwszy dzień miesiączki). Miesiączki mam nieregularne ale zazwyczaj co 28-30 dni. Współżyliśmy 2 stycznia, więc 11 dc. Jak sądzicie, jakie jest prawdopodobieństwo bycia w ciąży? Kiedy najwcześniej mogę zrobić test mając pewność, że wynik jest naprawdę wiarygodny? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Test z moczu, to dopiero w dniu spodziewanej @. Test z krwi wykaże ciążę 7 dni po zapłodnieniu - jest o wiele bardziej czuły, ale możesz się zapytać swojego ginekologa. Najzdrowiej jest poczekać na miesiączkę.

Gość linkaknil
Nie wytrzymam tak długo chyba :P oszaleje do tego czasu :) Ale jak trzeba czekać to chyba nic nie wymyśle. Jak oceniacie prawdopodobieństwo?

Gość linkaknil
Jest/był może ktoś w podobnej sytuacji?

Tak jak Ci dziewczyny napisały test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Masz oczywiście szanse na ciążę :) możesz sobie zakupić testy o większej czułości- wtedy mogą pokazać ciążę pewnie z kilka dni wcześniej. Ale póki co trzeba czekać :) też czekam i się nie mogę doczekać :D

Gość linkaknil
A kiedy Katie84 testujesz? Ktoś jeszcze czeka? :)

Oj ja testuję dopiero 17-18 stycznia :D Znając życie to nie wytrzymam i zrobię test parę dni wcześniej choć nie powinnam :D

O regularnych cyklach mówimy, kiedy różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem danej kobiety wynosi nie więcej niż 5 dni. Jeżeli jeden cykl w roku się nie zmieści w tej granicy, wciąż nie zmienia to faktu regularności. Za normę długości cyklu uznaje się 21-35 dni. Czyli: * jeżeli kobieta ma cykle długości 21-26 dni to miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 30-35 dni, także miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 27-29 dni i zdarzył jej się jeden 35 dni, to także miesiączkuje regularnie, * a jeżeli ma 35-40 to też mówimy o regularnych cyklach, tylko zbyt długich.

Gość ksjdkjdsc
up