Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calineczka12345

pytanie o pepek prosze o odpowiedzi!!

Polecane posty

witam czy którejś z was zdarzyło sie by dziecku odcinal pępek chirurg bo nie odpadła sam?? jak to wygląda czy zostaje sie w szpitalu i w ktorym tygodniu zycia dzidziusia to było!!!

Gość izia87
ale czemu nie odpada może cos zle robisz i nie wysycha mojemu małemu odpadł po tygodniu.

nie wszystko robimy ok mała skonczyła 6 tyg lekarz kazał czekac jeszcze tydzien i jak nie odpadnie to da skierowanie do chirurga chyba taka gruba pępowina

pierwszy raz słyszę o czymś takim przecież tam już nie ma co obcinać przecież to jest tylko kikut który musi wyschnąć i sam odpada zupełnie tak jak strupek a jeśli tak się nie dzieje to może coś nie tak z jego pielęgnacją? ja używałam przy małym fioletu na spirytusie i w 9 dobie życia bez problemu sam odpadł jeszcze położna była w szoku że tak szybko :)

czegoś nie kumam mamy styczeń 2011 a w stopce masz że urodzony w maju 2010 to chyba coś nie halo? nadal ma kikut?

Mojej córce odpadł pępek po równo 10tygodniach. Też byliśmy u chirurga, który przepisał nam taki płyn robiony na receptę do przemywania i wkońcu to go ruszyło.

Gość ziarniniak pępka -
poczytaj

Gość ziarniniak pępka -
Ziarniniak pępka: Czasami miejsce po odpadnięciu pępowiny nie goi się prawidłowo. W dnie pępka pojawia się wtedy czerwony, sączący guzek. Jest to tak zwany "ziarninik pepka". Ziarniniak jest to przerastająca, zakażona i nie gojąca się tkanka ziarninowa. Stan ten w każdym przypadku wymaga konsultacji lekarza. Leczenie polega na stosowaniu maści z antybiotykiem, częstej toalety pępka, a w wybranych przypadkach drobnego zabiegu polegającego na podwiązaniu szypuły ziarniniaka.

nie ma żadnego ziarnika Julitke badało dwóch pediatrów i kazali czekać tydzień i wtedy do chirurga jednak mnie bardzi interesuje jak to wygląda takie odciecie i ile jest sie w szpitalu