Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalllaaaana

co sądzicie o rozdzielności majątkowej??

Polecane posty

Gość zielona choinka,pachnący las..
pewnie firma zaczęla przynosić dochody więc nie ma zamiaru się dzielić mamoną z tobą a poza tym teraz może znaleźć lepszejszy model:D

Gość aalllaaaana
nie pomagacie mi....no coz...nie mozna tu noramalnie porozmawiac,poradzic sie:(

ja napisałam zupełnie szczerze co o tej jego propozycji myślę:( niestety.

Gość ptaszęcie nastroszone
nic tylko musisz zaczac mu soczyscie obciagac i polykac by byc konkurencja dla tamtej mlodszej juz zapewne od Ciebie i ladniejszej

Wybrałabym rozwód - dostaniesz połowę i alimenty na dzieci .Szczerze -burak z Niego :O

Mój facet ma firmę i nie chce intercyzy;P A ja nie wyobrażam sobie bez niej. I się spieramy, najwyżej będziemy żyć bez ślubu ;-) Żądaj intercyzy z wyrównaniem dorobków. Odsyłam do google ;P Innej nie podpisuj, koleś chce Cię wykorzystać a potem wykopać;P

Gość hfgufggfgh
Po pierwsze- stawiając ci takie ultimatum facet jasno daje ci do zrozumienia, że wcale cię nie kocha. Przecież to oczywiste. Zastanów się, czy chcesz dzielić życie z kimś, kto cię nie kocha. To dla niego kasa jest ważniejsza od małżeństwa- wynika to już z samego faktu, że postawił ci taki warunek. Ja bym powiedziała "rozwód". Nie będę marnować czasu z kimś, komu na mnie nie zależy.

Gość aalllaaaana
macie racje.ale jezeli on nie bedzie splacał swoich kredytow ktore wziąl to w tej sytuacji mnie też będą scigac, bo nie mamy rozdzielnosc,prawda?

Gość hfgufggfgh
Zgadza się. Inna sprawa, że w takim wypadku facet powinien zaproponować ci rozdzielność, żebyś w razie czego nie musiała płacić jego długów. ZAPROPONOWAĆ. Ty możesz wtedy przystać na propozycję lub odmówić, a on powinien twój wybór uszanować. Ultimatum to dowód, że cię nie kocha i kasa jest dla niego ważniejsza.

prawda. rozdzielność z wyrównaniem dorobków chroni Cię przed długami i wykopaniem bez kasy po 15 latach;P Jeśli nie to rozwód. tyle

Gość aalllaaaana
wiem,ze pomyslicie o mnie bardzo zle,ale zdaje sobie sprawe,ze swieta nie jestem...mojej winy tez jest duzo,bo dwa dni przed tym wszystkim wyrzuciłam go z domu!!! wyzwiska z jego strony bola jak cholera,nie wiem co robić:(

Gość jagodna
W życiu bym nie podpisała jesli facet by tak postawił sprawę, że albo- albo. Zgdziłabym się na rozwód z orzeczeniem o winie męża i podziałem majątku. Połowa firmy należy do Ciebie. Jesli on tak stawia sprawę, to wg mnie coś kombinuje. Może ma kochankę i chce się rozwieść, jak to podpiszesz, to pewnie podejmie jakąs decyzję, do której własnie się przygotowuje. Zbyt dobrze znam facetów!

szkoda ,ze nie pomyślał o tym jeszcze przed ślubem :O coś kręci ten twoj nowo poślubiony , mnie się to wydaje mocno podejrzane:D

Gość jagodna
Firma jest tylko na niego? To spółka czy jest jedynym właścicielem? Macie już jakieś kredyty? Kto trzyma kase w domu? Macie wspólne konto, czy oddzielne?

A pomyślałaś o tym , że jeśli Twojemu mężowi powinie się noga prowadząc biznes, popadnie w długi i któregoś pięknego dnia komornik zapuka wam do drzwi to posiadając rozdzielność majątkową możecie mu pokazać środkowy palec. Bez rozdzielność zabiera wam wszystko. Pracuję w firmie handlowej i takich historii znam dziesiątki. Niestety.

''co sądzicie o rozdzielności majątkowej?'' Sądzę, że jest to prawdziwy test czy rzeczywiście kobieta potrafi pokochać człowieka. 99% nie zdaje tego testu.

Gość jagodna
A pomyślałaś jak by wyglądało to wszystko, gdyby Twój mąż np niespodziewanie umarł? Sorry, ale to jest życie i w tym momencie on pozbawia Cię zabezpieczenia materialnego.

....."A pomyślałaś o tym , że jeśli Twojemu mężowi powinie się noga prowadząc biznes"..... no o tym to raczej ukochany myśli jeszcze przed ślubem i nie stawia tak sprawy jak to zrobił czyli albo podpisze albo rozwód!

Gość jagodna
ptaszęcie nastroszone- firma musi mieć się doskonale, skoro on prosi ją o takie rzeczy!!!

Gość aalllaaaana
firma stoi tylko na niego ale ma, "cichego" wspólnika u ktorego firma ma siedzibe.Kredyty sa juz podjęte, nawet dwa i to na duża sumę!Konto wspólne rownież posiadamy

dominik1000 i vice versa:D

Gość aalllaaaana
on sie wkurzył tez mocno o to,ze go wyrzuciłam i nie chcialam podpisac dokumento na kolejny kredyt, on ma mnie wyzywac, a ja mu pomagac mam???

Ja jestem za intercyzą, ale tylko z wyrównaniem dorobków. Dominik, przesadzasz. To samo w drugą stronę. Nie zawsze kobieta ma szanse na rozwój, jeśli oboje chcą aby np była z dziećmi normalna intercyza jest krzywdzaca

Gość komunistaaa
Facet myśli jak zabezpieczyć swoje pieniądze, a baba kombinuje jak by się tu do nich dobrać w przyszłości. Ten związek długo nie pociągnie. Nie ma jak to sobie wziąć materialistkę z gołą dupą, później pod górkę całe życie.

Mylisz się kochana - wielu klientów mojej firmy teraz podpisuje umowy o rozdzielności majątkowej właśnie na wypadek popadnięcia w długi. niektórzy nieuczciwi robią to też po to żeby okraść innych np. nabiorą towaru za który nie zamierzają płacić i można im naskoczyć bo przy rozdzielności majątkowej nie położysz łapy na ich majątku. Ale zakładam, że taka sytuacja nie dotyczy Twojego męża. Niewątpliwie jest to ochrona waszego WSPÓLNEGO majątku - no chyba, że rzeczywiście zamierza Cię zostawić. Ale przecież przed ślubem też coś wniosłaś do wspólnego majątku? Tak? Więc to jest Twoje.

Gość aalllaaaana
ptaszęcie nastroszone- tak,ale pod warunkiem,ze wszystko co w domu to na mnie stoi, w przeciwnym razie komornik zabierze wszystko.

Gość jagodna
Skoro są już kredyty, to wydaje mi się, że dla Ciebie to będzie masakryczna sytuacja, jeśli zgodzisz się na to o co on prosi. Ja bym na Twoim miejscu spytała jakiegoś naprawde dobrego prawnika jakie są dla Ciebie korzysci i straty w tym momencie. pamietaj, ze w momencie rozwodu, on musi Ci spłacić połowe wartosci firmy, połowę wszystkiego co było brane w trakcie małżenstwa. No i jest jeszcze cos takiego jak podział majątku za czasów konkubinatu. Nie godź się na to!!!

Haha zostaniesz z jego kredytami bez firmy;P Nie daj się.. ile w sumie tych kredytów?jakie sumy? to się kobiety wrąbać potraficie.... eh...