Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalllaaaana

co sądzicie o rozdzielności majątkowej??

Polecane posty

Ale pisząc już całkiem poważnie, to w obecnych czasach gdzie absolutnie nie można wierzyć w wierność żony. Gdzie cwaniactwo, wyrachowanie ze strony kobiet jest bardzo wysokie. Taki strach ze strony faceta jest w pełni naturalny. Sam nigdy bym się nie ożenił, głownie ze strachu że jakaś laska puści mnie z torbami i będę się musiał dzielić majątkiem.

Gość aalllaaaana
wkładu materialnego nie mam...niestety...a firmę to miał i przed slubem

czyli firma jego, długi Wasze. Nic Ci nie zabiorą bo nic nie masz. Czemu wczesjniej nie podpisalas intercyzy?;/ Czemu brałaś długi na jego firmę? Wiesz, że zrobiłaś mu przysługę;/

Gość aalllaaaana
ale ja z tych kredytow tez korzystam, na wszystko kase mi dawał, on sobie odejmowal zebym ja miała...

Kobiety są naiwne w większości..niestety. Dominik, mój facet podchodzi do tego tematu tradycyjnie, ja myślę o NASZYM bezpieczeństwie. A ten uparciuch chce bez i nie rozumie czemu ja chcę niezależności... Nigdy się chyba nie zakochałeś jeszcze w porządnej kobiecie...

Gość jagodna
A co było powodem ślubu? Dziecko, kredyt czy miłość? Pytam poważnie? Bo może on miał w tym jakiś interes...albo go nie miał, tylko sytuacja go do tego zmusiła.

ile już macie kredytów i na co poszły? Ile jeszcze chce? Może ma problemy i chce Cię chronić, a kredyt wziąć musi..

Gość aalllaaaana
tylko milosc!!

Ale faktycznie w tym konkretnym przypadku firma jest tylko jego, a długi wspólne. Z tym, że do nas mężczyzn można mieć zaufanie, więc nie ma obaw że będziesz poszkodowana. Po za tym pewnie kupiliście dom lub mieszkanie i wtedy polowa jest twoja.

Gość komunistaaa
Nic nie miałaś, pewnie wcale nie pracujesz bo po co skoro facet ma firmę. Czym się właściwie przejmujesz ? Przecież dalej nic swojego nie masz a jak przyjdzie komornik to i tak zabierze wszystko bo to facet na to pracował. Możesz spokojnie podpisać tą rozdzielność skoro to MIŁOŚĆ. Tylko pytanie zasadnicze do czego była ta miłość ....

Gość imian simian Lidzbark Warm.
Intercyza to podstawa w tych czasach!