Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 it's only loveee

mdlosci, mdlosci, mdlosci!!!!!!!!!1

Polecane posty

Go艣膰 it's only loveee

chcialam poszukac czegos w tematach na kafe, ale wiekszosc topikow dotyczy ciazy.. mimo dosc mlodego wieku i nieprzygotowania do takiego stanu, wolalabym byc w ciazy;/ przynajmniej wiedzialabym, co mi jest:( otoz poszlam latem tego roku do lekarza z takimi objawami jak bole brzucha (troche przypominajace te ktore mialam 10 lat temu przy zdiagnozowanym wrzodzie dwunastnicy), odbijanie i MDLOSCI. morfologia, usg, gastroskopia. lekarz gastrolog stwierdzil refluks, mozliwa przepuklina przelykowa czy jaka tam.. przepisal controloc. o ile bole brzucha juz tak nie dokuczaja, to mdlosci mam dalej. mdlosci te mam od glodu, ale jak zjem to wcale nie jest duzo lepiej, czasami dokuczaja mi pol dnia, ze nic zjesc ani wypic nie moge. odbija mi sie, mam zgage, zawroty glowy nieraz. sa dni ze zjem hamburgera i jest wszystko ok, a sa dni ze nie moge w siebie wmusic wafla ryzowego;/ mam dosc takiego zycia. ktos mi sugeruje juz nerwice. ja od dziecka reaguje na stresy zoladkowo. w dziecinstwie mialam czesto biegunki, w IVkl. podstawowki dostalam mdlosci, ktore tez dokuczaly mi pozniej caly rok (lekarze rozkladali rece), ale apetyt mialam, o dziwo. pod koniec podstawowki mialam wrzod na dwunastnicy. potem gim i liceum troche spokoju i na studiach znow - raz mialam taki okres, ze jak bylam mega zetsresowana, bylo mi niedobrze i nie moglam nic jesc, ale przeszlo. teraz juz nie ogarniam. POMOCY. mam 22 lata

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 it's only loveee
aha dodam, ze usg nic nie wykazalo, w morfologii nieznacznie podwyzszona bilirubina, ale to u mnie mozliwe, bo mialam kiedys stwierdzony zespol Gilberta. w gastroskopii jedyne co sie pokazalo, ze jaaks tam opuszka nie opina szczelnie endoskopu, zadnych zmian w blonie sluzowej zoladka itp. dolegliwosci nasilily sie bardzo po rozstaniu z facetem. wczesniej tez byly, ale nie tak czesto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
wczoraj np. mialam tak, ze mdlosci i zawroty glowy pojawily sie nagle. zjadlam obiad poszlam po poludniu do miasta i nagle sie zaczelo.. potem samo jakos przeszlo, potem znow na wieczor mnie chwycilo. zwariowac mozna;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 errteee
nie jestem lekarzem ale mam nerwic臋 i te偶 odczuwam cz臋sto md艂o艣ci zaproponuje Ci co艣 co jak nie pomo偶e to nie zaszkodzi. Homeopatyczny lek wyciszaj膮cy SEDATIV PC Kuracja musi trwa膰 przynajmniej tydzie艅, kup i zobacz czy dolegliwo艣ci nie ustapi膮 albo si臋 nie zmniejsz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
sprobuje, nie wiem.. Boze co mi jest:( dzieki za odzew.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 errteee
je艣li ci si臋 po tym poprawi to przynajmniej b臋dziesz wiedzia艂a w kt贸ra strone i艣膰. Natomiast je艣li to co艣 innego to nie pomo偶e ale nie zaszkodzi. Tylko tego wrzoda z jakiego艣 powodu mia艂a艣, prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
nie wiem, helicobacter nie mialam i nie mam.. nie wiem skad on mi sie wtedy wzial. od lekarza sie tez nei dowiedzialam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 errteee
w艂膮snie stres jest jednym z czynnik贸w mo偶na miec helikobakter i nie mie膰 wrzod贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
wiem, wiem. no moze ja mialam od stresu nie wiem:( ale wtedy nie mialam tych mdlosci, tylko bole brzucha.. apetyt mialam normalny. a teraz bym miala, ale mnie ciagle mecza te mdlosci:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zbadaj trzustk臋
Amylaza i diastaza-badania z krwi. masz ypowe objawy trzustkowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
boje sie ze moja lekarka mi nei wystawi skierowania na te badania.. ona twierdzi ze jestem zdiagnozowana i juz. ile zaplace za te badania na wlasna reke w razie W??? o jejku to teraz sie przestraszylam;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
na usg trzustke mialam ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 it's only loveee
upppppppppp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zr贸b te badania prywatnie
Kurde tak si臋 rozpisa艂am i usun臋艂am sobie posta! Chcia艂am napisa膰, 偶eby艣 zrobi艂a te badania trzustki prywatnie, my艣l臋, 偶e maj膮tku nie wydasz na to, a zawsze b臋dziesz wiedzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zr贸b te badania prywatnie
Kiedy艣 mia艂am podobnie jak Ty, tzn. p贸艂 liceum i pocz膮tek studi贸w mia艂am takie md艂o艣ci, ale mia艂am normalny apetyt. Jad膮c do szko艂y czy na uczelni臋 mia艂am takie md艂o艣ci, 偶e nie raz my艣la艂am, 偶e nie dojad臋 (a jad艂am normalnie 艣niadanie wcze艣niej), opr贸cz tego mia艂am bardzo intensywne pocenie pod praw膮 (i tylko praw膮) pach膮, i nic z tym nie mog艂am zrobi膰. 呕adne antyperspiranty, ani apteczne ani zwyk艂e nie pomaga艂y. A zapach by艂 okropny, co by艂o strasznie kr臋puj膮ce i jeszcze bardziej mnie stresowa艂o. A niby wszystko w moim 偶yciu by艂o ok - w miar臋 normalna rodzina, dobre wyniki na studiach, bujne 偶ycie towarzyskie, przyjaciele itd. A jednak z nerw贸w mia艂am takie objawy. W mi臋dzyczasie stwierdzono mi te偶 refluks i h. pylori, ale po lekach wszystko wr贸ci艂o do normy. Po jakim艣 czasie znikn臋艂y te偶 md艂o艣ci i pocenie, a teraz, po latach, w sytuacjach stresowych mam zupe艂nie inne objawy. Wi臋c mo偶e i Tobie z czasem minie :) A tymczasem zr贸b te badania trzustki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
okk dzieki:) a to w kazdym laboratorium mi to pobiora tak> czyli do takiego panstwowego moge pojsc i zaplacic tak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
to nie trzustka, odebralam wynik amylazy..;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 its only love
pare dni bylo fajnie, dzis znow to samo.. :( Boze co mi jest

Udost臋pnij ten post