Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tola fasola

Ile przytyłyście w ciąży?

Polecane posty

Ja mam bardzo dużą wagę wyjściową(jak to określił mój lekarz:P) 109 kg, bylo przed ciążą pozniej w 9 tygodniu schudlam do 107,5kg a teraz w 14 tygodniu mam znowu 108,7kg i chcialam zapytać ile kgg wy przytylyście.Nie boję się przytyć i absolutnie się nie odchudzam.Nie wiem, czy to troszke nie za mały przyrost w takim tygodniu Nie potrzebuje komentarzy typu ty grubasie bo to już wiem:P:P

Gość smerfetkaaaaaaa
Przed 64kg/167 cm wzrostu Teraz w skończonym 37tc +9kg

Gość aga_pelaga
ja mialam wage wyjsciowa 57-58, teraz jestem w 24 tc i waze 63, w 9 tc waga nawet nie drgnela, w 14 rowniez nie. Zaczelam przybieraz troche na wadze gdzies po 20 tc. Tez sie martwilam mala waga, ale dziecko sie rozwija prawidlowo i lekarz powiedzial, zeby sie nie martwic, a raczej cieszyc, bo potem to tylko ciezko zrzucic. Wazne jest aby sie dobrze odzywiac, a ze sie nie tyje to juz pewnie taka natura.

no to w sumie nie dużo przytylas, 9kg tak calkiem rozsądnie a w jakim okresie przybiera się najwięcej w 3 trymestrze?

Gość mamuśieńka
prawie 25 kg;( ale szybko zrzuciłam zostało mi może z kg góra 2

tola ja w 14tc ważyłam mniej niż przed ciążą,więc się nie martw bo kg zaczną przybywać na pewno-u mnie to było między 6a 7 miesiącem teraz jestem w 28 tc i mam 8,5kg na plusie.

No wiadomo, ze niechce przytyć 30 kg bo ciężko to potem zrzucić. Zaczełam się martwić jak waga zamiast iść w górę zaczela spadać,ale lekarz mnie uspokoil i powiedzial, ze tak czasem jest.Teraz na wizycie znowu troszkę urosla, ale nadal jest niżasz niz waga wyjściowa.Maluszek rośnie zdrowo więc chyba w porządku Lekarz powiedzial, ze to nawet dobrze w moim przypadku ,bo wlasnie waga wyjsciowa jest duża, i powiedzial wlasnie zeby jest zdrowo i to na co mam ochote,ale sie nie objadac

Gość promocja c&A
z córką przytyłam prawie 30 kg i wdniu porodu ważyłam 100kg teraz jestem z synem na wylocie i też 100 ważę, w tej ciąży 16 przytyłam u mnire tez waga jest spora ale jestem bardzo zdrowa, cukier i ciśnienie w normie, poza tym też stara nie jestem bo mam 27 lat, i wzrost 170 cm róznica między dziecmi u mnie to 17 miesięcy także z jednych kg nie wyszłam i zaciązyłam znowu, ale 3 razu już nie p[rzewiduję

a do kobiet, ktore już urodzily:P ile traci się zaraz po porodzie tzn? ile waża wody plodowe z dzieckiem i lozyskiem?

Wyniki badań też mam w porządku cukier w idealnym poziomie.Morfologia bardzo wysoka, mocz czysty,ciśnienie w normie

Gość adinnnaaa
w twoim przypadku nic by sie nie stalo dziecko jak bys w ogole nie przytyla. przeciez w twoim organizmie sa juz zgromadzone zapasy, ktore wystarcza dziecki w ciazy i po niej

Gość Mamusiaaaaaa
Przed ciaza 85 Koncowka ciazy 78

Gość promocja c&A
u mnie było na minusie po wyjściu ze szpitala (po 3 dobach) -10kg

nie wiem ile straciłam od razu, ale po jakiś 2 miesiącach ważyłam tyle co przed ciażą, a 11 miesięcy po ciąży ważyłam 24 kg mniej niż przed nią :P czyli oprócz 12 kg które doszły w ciaży zrzuciłam jeszcze kolejne 12 kg :P i ważyłam 53 kg przy 167 cm wzrostu.

przed ciążą 54kg, jestem w 9miesiącu i mam 68kg, za 2tyg.termin porodu