Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamiiiiiiiiiiii

prosze o rade tylko kulturalne mamy

Polecane posty

Gość mamiiiiiiiiiiii

witam dziewczyny prosze o rade w skrócie: mały 4 lata- we wtorek bylismy u lekarza prywatnie(lekarz ma dobrą opinie-ordynator noworodków)- stwierdził zapalenie oskrzeli- przepisał antybiotyk drugi syn- 4 miesiace- od 2 tyg ma katar, od tygodnia kaszel, tydzien temu lakarka w przychodni przepisała mu PULNEO i przez tydz kazała brac, po tyg bylismy wlasnie przy okazji choroby starszego rowniez z młodszym u tego lekarza prywatnie i osłuchał go i powiedział ze jak do dzis sie nie poprawi to mam mu podac antybiotyk no i dałam a teraz sie zastanawiam czy nie za pochopnie postąpiłam, maluch nie ma goraczki, samopoczucie ok,je tylko ma mokry kaszel no i dzis w nocy tez zakaszlał tak gardłowo czasem mu tak rzęzi i cały czas ma katar ale przezroczysty...kurde teraz to i tak po ptokach ....aj zła jestem bo taki mały i juz antybiot.

Gość teraz niestety szał na
wirusowe zapalenie płuc a to 2 sposobami sie leczy albo antybiotyk (tak tak male dzieci biora przy wirusach antybiotyk i to nic dziwnego! Ale trzeba by postudiować medycynę zeby się dowiedzieć dlaczego bo w jednym zdaniu tego nie da sie streścić) albo leki wziewne- sterydy tez nie za bezpieczne. Ale lepsze to niż niewydolność oddechowa u malucha a tym u takiego szkraba moze się skonczyc nie leczone zapalenie pluc wiec moim zdaniem nie powinnaś mieć wyrzutów!

Gość gośka co ma ktośka
kobieto,masz diagnoze lekarza, przepisane leki...i sadzisz ze forumowe ekspertki ci lepiej doradza? odstawisz antybiotyk bo tak ci napisza...litosci kobieto, to forum gdzie pisza w wiekszosci guzik wiedzace baby.....

witaj wydaje mi sie ze dobrze zrobilas podajac ten anty, moj oli jka mial 4 miesiace to tez mial anty juz ale niestety nie pomogl i musielismy jechac do szpitala i dostawal i anty dozylnie i sterydy, koszmar jednym slowem, wiec lepiej zawczasu podac anty zeby nie bylo za pozno:)

Gość mamiiiiiiiiiiii
do gośka co ma ktoska moze nie sprecyzowałam do końca swoich mysli:) zastanawima sie cały czas czy moze mogłam wstrzymac sie do jutra i iść do przychodni zeby go lekar znowu osłuchał i zasięgnąć jeszcze porady czy dalej pulneo czy juz antybiotyk...no ale juz chyba nie mam co rozkminiac dałam i juz mam nadzieje ze szybko wyzdrowieja obaj bo nie pamietam kiedy bylismy na dworzu

Gość ale bzdura wirusow nie
leczy sie antybiotykami tylko BAKTERIE! A to ze lekarz cos zadecydowal to akurat mierny argument :-O mojemu dziecku na 3-dniowke kazal dawac antybiotyk, bo podejrzewal zapalenie ucha :-D oczywiscie recepte podarlam....

Mój mały też miał tylko kaszel. Żadnych innych objawów choroby. Po prześwietleniu klatki piersiowej okazało się, że ma śródmiąższowe zapalenie płuc. załapał z powietrza, bo to zapalenie wirusowe lub bakteryjne. Dobrze zrobiłaś.

Gość gośka co ma ktośka
dobrze zrobilas,tylko nie słuchaj tego co ci tu co druga napisze...ze moglas nie podawac itd....sami pediatrzy na tym forum i zawsze wiedza lepiej:O