Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dori9

imie dla synka

Polecane posty

Gość dori9

niedlugo urodze synka bardzo chce dac mu na imie Kamil,ale mam juz 6 letnia coreczke Kamile. Niewiem czy to niebedzie troche smieszne lub dziwne dla ludzi? bardzo min sie te imiona podobaja.co o tym myslicie

Gość dawaj smialo
jesli ci sie podobaja.nie przejmuj sie tym co ludzie powiedza.znam blizniaki Kamile i Kamila .nikt nie widzi w tym nic zlego ani dziwnego.moglabys sie wstydzic dajac dziecku na imie jessika czy kevin ,a Kamil to ladne imie

Gość też mam taki problem tylko
z innym imieniem. Mam synka o pewnym imieniu i chcialam córce dać wersje żeńską tego imienia, ale jednak po glębszym zastanowieniu i radach otoczenia stwierdzilam ze to przesada. Jest sporo imion a to by się po prostu myliło i tyle.

Gość dori9
Wlasnie nielubie takich wymyslnych imion.a te bardzo lubie .Dziekuje za pocieszenie

A mnie z kolei bardzo podobają się takie połączenia. Ja bym tak nazwała i nie patrzała na ludzi, bo co im do tego :)

Gość imiona 2razy
a mnie się wydaje że to nie kwestia tego CO POWIEDZĄ INNI bo to mało istotne ale dla Was wygodniej jest aby imiona w brzmieniu sie jednak rozniły no i dla maluchów starsz córka jest juz raczej na tyle duża ze nie powinna zwracać uwagi (pomylkowo) jak będziesz wołała na synka ..Kamilku, Kamilek ale odruchowo pewnie będzie miała nawyk że to może ją wołasz dla młodzych dzieci sobie nie wyobrażam nazwać imieniem o podobnym brzmieniu w Twoim wypadku ostatecznie moze być ale tak jak pisałam moze być różnie (zwłaszcza przy zdrobnieniach!)

Gość imiona 2razy
zdrobnienia...Kamilku, Kamilko jedna literka jest TYLKO róznicą zdecyduj sama zeby nie było potem że jednak żałujesz

Gość dori9
wlasnie tez mysle ze to bedzie przesada,mam mieszane uczucia teraz

Gość fallin in looovee
Znam rodzeństwo Patrycję i Patryka.

Gość marynazwawki
ja uważam, że to troszkę niewygodne, bo małe dziecko nie ma na tyle rozwiniętego słuchu i rozumienia by odróżnić "Kamil od Kamila" może się czuć jednością z bratem lub siostrą, bo w końcu jeśli mama woła tak samo na każde ? uważam, że krzywdy dzieciom nie zrobisz i jeśli nie jestes w stanie wymyślić nic innego to nadaj takie jakie chcesz:) a na ludzi nie patrz, to twoje a nie ludzi dzieci

uważam że to przesada.. jest przecież tyle imion że naprawdę można wybrać coś innego..