Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam was:)

mama 5-latka

Polecane posty

Witam wszystkich i mam problem z moim 5-latkiem,,,nie mam sposobu na niego aby dobrowolnie oddał krew do badania...ostatnio zakonczyło sie to histeria i stwierdziłam ze nic na siłe...nie dało sie przekonac zadna nagroda za odwage...w domu ma zakaz gieer na komputerze do odwołania az sam powie ze pojdziemy tam...niestety on nawet nie wspomni o takiej zgodzie ani niema potrzeby by grac....podobnie było kiedys z dentysta zadna telewizja zabawki nic nie pomaga...pomozcie moze znacie jakies sposoby...jestem bezsilna

Gość Marta35,.,.
Próbowałaś może krem Emla?????

Gość mam to samo ze swoim 5 latkie
m . Niestety pozostaje tylko pobranie krwi siłą . U nas trzymałam go ja mąż, 2 pielegniarki a trzecia pobierała krew,wyrywał się,darł się niemiłosiernie,ale jak mus to mus.

ostatnio moja 2-latka miała pobieraną , ale ta przebrzydła pielęgniara tak jej wachlowała iglą w każdą stronę , ze dziecko dostało spazmów , no dorosły by pewnie dostał . Za miesiąc mamy powtórzyć i juz sie boję . Moja miałą pierwszy raz pobieraną krew , ale widziałam starsze dzieci i aż mnie dreszcze przechodziły bo tak krzyczały ... Takze to chyba to normalne jest że dzieci nie lubią . Dla mnie to było okropne co misiąc w ciąży isć na kłucie , a co dopiero dzieci ..

czyli pewno nic nie pozostaje mi innego jak siła....na wizycie w sumie pytałam czy nie mogłyby przytrzymac go ze mna skoro juz przyszłam no ale pielegniarki stwierdziły ze siła nie da rady bo zacisnie palce i krew nie poleci....zastanawiam sie teraz czy poprostu nie pojsc w inne miejsce bo tu juz zna i nawet nie wejdzie do budynku...tak sobie szpital pamieta i stad ten strach teraz..zas moj młodszy drugi co ma 4 lata nie boi sie i wrecz sie usmiechał przy pobieraniu...

Gość to chyba normalne
tak szczerze.to znacie jakiegos pieciolatka ktory dobrowolnie da sobie podrac krew????watpie

Gość bachor dostani wpierdol
to sie uspokoi, co z ciebie za matka że sobie nie radzisz??:o

Własciwie do tej pory zawsze bez bicia a raczej za posrednictwem rozmowy daze do jakiegos skutecznego kompromisu....poprostu myslałam ze ktos na forum ma jakis sposob a ktory jeszcze nie probowałam.... A radzic sobie radze mimo iz sama wychowuje chłopcow takze chce w przyszłosci aby miec jak najlepsza wiez z nimi i aby zawsze mogli sie do mnie zwrocic ze wszystkim....dziekuje wszystkim za odp..