Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiasamosia21

Mama i menopauza

Polecane posty

Gość gosiasamosia21

Witam, moja mama przechodzi menopauze. Stała sie nieznośna .. macie jakieś sposoby na matke przechodząca menopauze? może chce ktos kupic? doppłace!

Gość ohohohooooooo
niestety wiem o czym mowisz :] najgorsze jest to ze trwa to kilka lat..

Gość zaraza kafeteryjna
Może z nią spokojnie pogadaj, jak ona będzie spokojna ..., że ciężko z nią wytrzymać i pamietaj, że Ciebie też to czeka ;)

Gość kobieta z marsa
u mojej to trwa chyba całe życie, albo już taki charakter.. :/

Gość ohohohooooooo
rozmowa nic nie da, chwile bedzie ok a za kilka dni znowuy to samo. Niestety trzeba to przeczekac:/

Gość mądra zawsze
porozmawiaj z lekarzem.

Gość aisab2222
Nie musisz jej sprzedawać. Wyślij mamę do gina lub endokrynologa. Dostanie hormonki i wszystko wróci do normy. Tznaczy, że będzie jak dawniej, fajna, miła, uśmiechnięta i gotowa do rozmów oraz akceptacji sytuacji w jakiej się znajdzie. Powodzenia. 3mam kciuki

Gość wiem coś o tym........
jest to coś okropnegi i bez wsparcia najbliższych można wpaść w poważną depresję.....dlatego może lepiej jakieś leki wspomagające...chocby roslinne.

Gość psidetektyw
no tak: mama -menopauza, Ty - dojrzewanie. :) :) :) Wojna dwóch światów, totalny Matrix. :)

Gość gosiasamosia21
Rozmowa absolutnie nic nie daje a przynosi odwrotne efekty! Moze i menopauaz ajest straszna ale można isc do lekrza zrobić badania i zażywac hormony wtedy na pewno jest mniej odczuwalna. Współczuje tym co przechodzą to samo, koszmar nie do opisania !

Gość gosiasamosia21
mam 21 lat i czasy buntu i dojrzewania mam zdecydowanie za sobą:)

Gość psidetektyw
a wie nadszedł czas zrozumienia.... postaraj się .:)

Gość gosiasamosia21
do aisab2222 zeby to było takie proste. Mama absolutnie nie chce sie udac do lekarza , [ponieważ uważa ze nie ma menopauzy a to ja stałam sie nieznośna:) Probowałam juz pare razy pod różnym pretekstem ja tam wysłać, ale jest baaaaaaardzo uparta.

a z jakiego powodu mama nie chce isc do lekarza? przeciez powinna! nie dla ciebie tylko dla siebie, przeciez na pewno sie zle czuje

Gość gosiasamosia21
Według mnie nie chce pójść bo oznaczałoby to że przyznaje się przed samą sobą do menopauzy. A tak utrzymuje że nie musi iść bo problem jej nie dotyczy a ja jestem czepliwa. Kupiła sobie jakieś ziółka i je pije z myślą że wszyscy obok niej się na nią uwzieli i nakręca na to jak bardzo zła córke ma, która to robi z niej wariatke.

Gość mabellka przekwitająca
No!!!to masz problem11!!! Wystrzelić w kosmos się nie da????!!!!Tylko badanie poziomu hormonów a to równoznaczne z wystrzeleniem w kosmos!!!A może ma tylko nadczynność tarczycy?????to szybsze w leczeniu":D

Gość trampeczek18
Moja mama też przechodzi menopauzę. Lekarz przepisał jej hormony aby zmiejszyć objawy przekwitania. Uderzenia gorąca i inne objawy już jej tak nie dręczą, ale niestety czasami reaguje w bardzo dziwny sposób, zaczyna płakać z byle powodu i ... same napewno wiecie o czym mówie. Mam jednak teraz taki na nią sposób, że mówię jej spokojnie, że reakcja jest trochę mocna. Czasami to już wystarcza. A jak nie, to kończę jak najszybciej rozmowę i zostawiam ją na pół godziny. Wtedy jest spokojniejsza i można spokojnie o wszystkim porozmawiać. Nie wiem, czy to dobry sposób, ale u mnie działa. Polecam fajny artykuł o objawach menopauzy i jak z nimi walczyć. http://www.yaacool-uroda.pl/index.php?article=2680#Klimakterium_i_menopauza Mam nadzieję, że Tobie to pomoże!

Gość gosiasamosia21
niewiem, ale s[prawdz emoże sie da. Myśle ze to najłatwiejsze rozwiązanie problemu:d

Gość mabellka przekwitająca
Przykleiłaby sobie plasterek .....i życie jest piękne!!!!!A rodzina uratowana od nerwicy sytuacyjnej!!!!

Gość gosiasamosia21
objawy nie sa na tylke intymne aby nie zauważyc tego;] mieszkam z nią więc jestem wstanie na 100% stwierdzić ze to menopazua. plaster hcyba na usta zeby mniej kąśliwa była

ja cie rozumiem ale podobne zachowania mozna miec w depresji a zaburzen miesiaczkowania chyba nie jestes w stanie zauwazyc?

Gość ewcia212
jestem:) wiem że od dłuższego czasu nie ma miesiączki . Oprócz tego ze sama to zauwazyłam gdyz ja zuwaym tamponow a ona tylko i wyłacznie podpasek których od dawan już nie ma sama mi powiedziala kiedy to wszytsko sie ropoczeło. Co do depresji obawiam sie ze to może pójść wtą strone, calymi dniami siedzi sama zamknieta i nigdzie nie wyjdzie nic nie chce robić tyko warczy

Gość mabellka przekwitajaca
No to do roboty rodzinko!!!! Wiele pracy przed Wami,bo Wam sie mama zamknie w kącie kanapy albo fotela;( Jakieś zakupy,spontan!!!!potrzebny od zaraz!!!To czasem czyni cuda!!!!

Gosiasamosia trzeba bylo przyjsc na temat menopauzy do Przekwitek -prawda Mabelka- zaraz bys zostala uswiadomiona jak to jest na tym etapie zycia kobiety

Jak nie chce iść do lekarza, to delikatnie przypomnij o cytologii - no chyba to normalne, że dbasz o matkę :). Lekarz zapyta o termin ostatniej miesiączki i sam się domyśli, ze to menopauza. Wtedy HTZ i wszystko wraca do normy.

no nie zgodze sie z tym...czasami sa przeciwwskazania do stosowania HTZ...wiec nic nie wraca do normy...poza tym to troche bardziej skomplikowane niz tylko przyklejenie sobie dwa razy w tygodniu plasterka

Gość trampeczek18
No ja też nie wiem, czy sam plasterek wystarczy. Ale jeśli osoba się zamyka i siedzi sama, to może faktycznie chodzi tu o depresję. Nic dziwnego. O tej porze roku, kiedy jest ciemno i zimno takie rzeczy wychodzą. Nie wiem na ile bardziej są podatne kobiety podczas menopauzy na depresję... życzę powodzenia

Gość ilona65
moja mama jak przechodziła menopauzę, była całkowicie nieznośna..dobrze, że teraz jest era internetu i wszędzie można wszystko sprawdzic. wiem, że i mnie czeka klimakterium.. i nawet nie wiem czy już sie nie zaczyna, nocne poty, dreszcze.. troche mnie to przeraza. szukam stron dotyczacych menopauzy, moze cos polecicie? znalazlam taka: http://i-menopauza.pl/. wrzucice cos na forum, bo chetnie poczytam co mnie czeka :)