Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusiatrawusia

Czy to prawda, że na wychowawczym płacą tylko 80% pensji????

Polecane posty

Gość ciekawska?
No, ale tak naprawde jest. Dlatego wcale nie tak duzo osob jest na wychowawczym. czy myslisz, ze matki bo zostawialy maluch w zlobkach karmiac jeszcze piersia gdyby wychowawczy byl platny nawet 80%. Niestety mozesz dostac zasilek rodzinny i zasilek z tyt. opieki nad dzieckiem.

Gość mama-mia84
dziewczyno przygotuj sie na to ze nic nie dostaniesz i jezeli wam na zycie nie starcza to szykuj sie do powrotu do pracy

Gość Nowy podobno
Chyba też zeby "zajmowac się dzieckiem?"" ______________________________________________ Chyba oczywiste, ze noworodka raczej w zlobku nie zostawisz, ani z niania, ani z babcia ani nic w tym stylu :o Zwlaszcza, ze przynajmniej na poczatku karmi sie dziecko piersia.

Gość agusiatrawusia
i mi tak wlasnie powiedziano, że jak sie zarabia wiecej niż 504zł na osobę (czyli 1512zł na rodzinę) to przysługuje tylko 80% wypłaty, czy to prawda???

Gość Wszędzie
To macierzyński jest płatny. Wychowawczy już nie. Jeżeli Was jest troje i mąż zarabia 2000, to nawet tych 400zł zasiłku nie dostaniesz. A nie możesz wrócić do pracy, a dziecku zapewnić nianię, a potem żłobek?

Gość ciekawska?
Macierzynski jest poto, ze prze 6 tyg ty jestes w pologu, potem te pare miesiecy odkarmiasz malucha i do zlobka, albo niania.

Gość mama-mia84
ktos udzielił Ci błednej informacji

Gość agusiatrawusia
na pewno cos dostanę bo szwagierka dostawałą, czy tego nie rozumiecie?? Mi się po prostu wydaje, że te co tu piszą nie były świadome swoich praw i po prostu nie napisały odpowiedniego wniosku i przepadło. Ja wiem, że urlop wychowawczy się należy, a urlop chyba z założenia jest płatny, co nie? (oprócz bezpłatnego oczywiście:P:)

Gość Wszędzie
To prowokacja. Dziewczyna się z nas nabija i specjalnie denerwuje. :D

Gość adinnaaaa
moja znajoma juz przed ciaza odkladala pieniadze by moc pojsc na wychowawczy, bo wtedy tylko im pensja meza zostawala

Gość agusiatrawusia
przecież gdyby na wychowawczym nie płacili pieniążków tp by nikt na nie nie szedł.

Gość Nowy podobno
Kiedy wlasnie wychowawczy jest bezplatny debilko :D 🖐️

Gość ciekawska?
Na a wychowawchy jest wlasnie BEZPLATNY. Czy mozesz sobie poczytac kodeks pracy?

Gość adinnaaaa
ty myslisz ze ktos jest taki nawiny zeby przepuszczac pieniadze, ktore im sie naleza?

Gość mama-mia84
mysle ze to prowokacja zeby nas zdenerwowac a jesli nie to sie dziewczyna zdziwi

Gość Wszędzie
myszkoruda 😘;)

Gość ja myślę
skoro nie rozumiesz to napisz nam czy otrzymujesz rodzinne na dziecko???

AUTORKO czy ty jesteś naprawdę taka popierdolona, czy tylko udajesz? Kurwa weź się laska za robotę, bo żadnej kasy nie dostaniesz i nie wmawiaj nam, że jest inaczej, bo twoja szwagierka coś tam dostała. Prawda jest taka, że przyklepiecie niedługo niezłą biedę, i będziecie żreć tynk ze ściany jak nie wrócisz do roboty :/ w ogóle kto się decyduje na dzieciaka mając tak niskie dochody??????????? Zrobiłaś sobie dzieciaka i myślisz, że państwo będzie ci wypłacać 100% pensji na wychowawczym?? HAHAHA normalnie dobry żart :D uśmiałam się!

Gość ja myślę
jeśli nie masz to znaczy że nawet tego dodatku 400 zl nie dostaniesz!!!

Gość korici omorfi
boe jakie wredne babska to prowo!!!!!!!! kay wie ze w pl niema wychowawczego , chyba e 504 na osobe sie nieprzekraca to wtedy prze okres 3 lat masz ten smieszny wychowawczi i 68zl rodzinnego:) polska to bagno, a kobieta na wychowawczym uwazana jest a patologie spoeczna!!!!!!!!!!(sama czytasz wpisy wyzej)zapraszam na wyspy albo do szwecji:)

Gość ciekawska?
ale to nie tylko w PL nie ma platnego wychowawczego, w zadnym kraju tak nie ma.!!!!

i nie nadużywaj słowa "pieniążków" bo nie masz 5 lat infantylizm porażający :/ w głowie sieczka, niedorozwój totalny - dzieciaka sobie zrobi a wysłowić się nie potrafi jak dorosły człowiek.

Gość czarodziejka23
Autorko oczywiste to jest to ze maz musi zapewnic wam byt podczas twojego pobytu na wychowawczym.Ponadto to nie pracodawca placi zasilek wychowawczy tylko instytucje opieki spolecznej (tak jest teraz)i wynosi on cale 400zl plus zasilek rodzinny czyli marne grosze.Dodam jeszcze ze platny jest tylko prze pierwsze 2 lata a potem juz nie.Wiec nie pisz takich bzdur o szagierce bo pracodawca nie ma nic do zasilku wychowawczego,macierzynski owszem ale nie wychowawczy.

Gość ciekawska?
Nawet w Szwecji czy Norwegii nie ma platnego wychowawczego. Jest tylko rok macierzynskiego platne 80% lub 10 msc 100%.

Gość Wszędzie
Telepatka czy cuś? :D

Gość ciekawska?
Moze byc jeszcze tak, ze szwagierka kiepsko zarabiala i jej maz tez i ona dostawala te 446,- i to jej wychodzilo 80% pensji.....