Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusiatrawusia

Czy to prawda, że na wychowawczym płacą tylko 80% pensji????

Polecane posty

Gość korici omorfi
inacej sie to nazywa- sa dodatki na dziecko takie ze mozesz spokojnie je wychowc w domu ty !!!!! a nie zlobek(ktorego nie ma w pl) albo niania za 15zl zah:)

Gość ciekawska?
No agusiatrawusia, czekamy na wiesci. Najprosciej chyba zadzwonic do pracodawcy ;-) A moze juz tu nie wejdziesz, bo zaczelas juz oszczedzasz m.in. prad.

Gość Wątpiący
Jestem dziadkiem trzeci miesiąc, synowa prze na wyjazd męża (mój starszy syn) do Norwegii (pracował tam do porodu) bo dostanie rozłąkowe (dodatek do pensji męża) stanowiące jej 1,5 pensji w Polsce i wtedy spokojnie posiedzi w domu. Ale tam premier nie namawia tylko do zapylania a potem ,,bujaj się''...

bynajmniej starczało jej na życie Czyli nie starczało jej na życie? I jeszcze jedno - krew mnie zalewa, kiedy słyszę "pieniążki":o

ale idiotka... xciekawe gdzie ona pracuje ze taka głupia.... trzeba byloi dzieciaka nie robic,. nie rozumiesz ze jakby bylo 100% albo chciciaz 80% to kazda baba siedzialaby w domu bo by jej sie do pracy6 nie chcialo isc?

Gość daruuusia
Ja tez chce 80-100% wynagrodzenia!!! buehehehe marne 468 dostaje,wiec mi nie mow ze mozna wiecej,chyba ze kolezanka po jakis ukladach

Gość miliucka
n WYCHOWAWCZYM NIE PLACA NIC jest to urlop bezlatny . A na maciezynskim placa 199%

Gość qqqqqqqqeeeeeeeeeeeeeeee
może im chodziło o 80% z niczego, bo fakt wtedy się należy jak nic. Ja bym powiedziała że nawet można by się wtedy i o 100% wykłócić

Gość rea uikhjk
"Mi się po prostu wydaje, że te co tu piszą nie były świadome swoich praw i po prostu nie napisały odpowiedniego wniosku i przepadło. Ja wiem, że urlop wychowawczy się należy, a urlop chyba z założenia jest płatny, co nie?" się uśmiałam do łez :D

ludzie przestańcie się podniecać, przecież widać, że agusia ma poryte w bani może ja zaraz założę wątek o tytule "czy jak mam dziecko powyżej 7,5 roku życia to przysługuje mi dodatek w wysokości 5tys miesięcznie?" i będę się upierać, że mam rację?:) też będziecie mi wklejać przepisy i przekonywać mnie, że nie mam racji? no bo przecież po co robi dzieci, skoro nie dostaniesz na nich pieniędzy? dziewczyna robi sobie jaja i śmieje się do rozpuku, a wy się bulwersujecie. szkoda czasu :) a jeszcze apropo - bonajmniej to nie jest pryznajmniej. zapamiętaj to sobie tępa szczało :D:D

Gość werthjnbfd
autorka zamilkła znaczy dotarło nie była to prowokacja

Gość tyukrty
tvn co się tak podniecasz tą niby prowo? :D

aż się popłakałam ze śmiechu - jaka ja głupia jestem i nieświadoma swoich praw, dwa lata siedziałam w domu z dzieckiem i nic nie dostawałam - z własnej oczywiście winy:)