Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość dzast1552

Co to za choroba psychiczna?

Polecane posty

Gość dzast1552

Moja siostra jest w młodym wieku (13 lat).. On ok. 4 miesięcy ma omamy wzrokowe oraz słuchowe. Od 2 lat dziewczynka ma myśli samobójcze, okalecza się itd.. Nie może w nocy spać, nie może się skupić nad niczym, jest rozdrażniona. Miewa huśtawki nastrojów, twierdzi że boi się wszystkiego.. Jest strasznie zamknięta w sobie. Lekarz - psychiatra stwierdził że mogą to być zaburzenia psychotyczne, ale wydaje mi się że to nie to. Dał również skierowanie do szpitala, jednak rodzice się wahają czy wysłać ją do tego szpitala czy nie. Z ludźmi których widzi (urojenia) rozmawia jak z innymi, jest dla nich miła i przyjazna. Twierdzi że tych ludzi jest coraz więcej. Często rozmawia sama ze sobą, nie chce chodzić do szkoły, i chce być zawsze sama. Często gdy coś się stanie ma poczucie winy, mimo że to nie jej wina. Strasznie przeżywa szkołę. Twierdzi że przyzwyczaiła się do urojeń, których wcześniej się strasznie bała. Jednak w nocy często płacze i mówi że boi się ich nadal. Często boli ją głowa.. Czytałam że schizofrenie można leczyć sztuką, a dziecko od ok. 3 tygodni, maluje, tworzy dziwne rysunki na których sama nie wie co się znajduje. Martwie się o nią i nie wiem co to może być. Były w rodzinie przypadki osób chorych psychicznie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować