Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zapracowanacorkamatki

chyba oddam matke do domu starcow

Polecane posty

I czego od nas oczekujesz ? Powiem tylko , to przykre .

Gość ruda laska
oddaj, baw się i baluj :P

Gość zapracowanacórkamatki
ale wcześniej wyjmę jej złote zęby

Gość twoj maz jest doroslym
taka opieka calodobowa nad chora osoba, do tego z pampersami to straszna mordega. Wiem, bo moja sp. Babcia byla obloznie chora i razem z Mama sie nia zajmowalam, potem Mama sama, bo ja wyjechalam na studia do innego miasta.

Gość zapracowanacórkamatki
mogę też oddać do schroniska dla czarnoskórych uchodźców z Sudanu:classic_cool:

na studiach poznałam kilku czarnoskórych chłopaków i teraz im muszę zmieniać pieluchy

Gość widocznie ma lepszy charakter
to ile mama ma lat, że do domu starców chcesz ją oddać? Ponadto mama musi wyrazić zgodę na pobyt w takim domu. A stać cię w ogóle na to? Ty wiesz jaki to koszt?

myślę, że dlatego powstały tego typu ośrodki dom"starców" nie musi być ośrodkiem rodem z horroru- gdzie siedzą nieszczęśliwe babuleńki zapomniane na wieki jeśli masz możliwość oddać mamę do dobrego ośrodka, gdzie będziesz ją odwiedzała to myślę, że jest to wyjście ewentualnie wynajmij osobę, która pomoże ci w opiece

to jest bardzo ciezka praca i ogromny obowiazek, pelno wyrzeczen, etc Nie znaczy to, ze jestes zla, bo kazdy moze miec dosc, szczegolnie jesli sama musisz sie zajmowac Mama i nie mam w nikim wsparcia

* nie masz w nikim oparcia

Gość wiesz u nas w miescie sa
takie chmm.punkty nie wiem może to jest w opiece spolecznej,że panstwo placi troche a ty troche i przychodza ludzie i pomagaja.Pozatym duzo ludzi ok 50 lat nie ma pracy zawsze mozesz wynając i wcale duzo nie placic.. Przykra sprawa ale matka tez keidys oddala spory kawałzycia żeby sie toba zajmować..też były pieluchy, szkola tez dawała kase na ubrania,zabawki... pomyśl o tym...

jesli ktos przez to nie przeszedl to nie ma pojecia co to znaczy najlatwiej jest krytykowac aha, nikomu nie zycze, zeby musial przez to przechodzic

nie porównuj pieluch trwających przez rok do wieloletniej opieki nad osobą starszą, czasem z dodatkowymi problemami psychicznymi wynikającymi z wieku

niech rodzina mówi co chce skoro uważają, że nie powinnaś oddawać, niech oni wezmą mamę do siebie

tak,bo to twoj obowiązek niestety, mamy był zeby opiekowac sie toba przynajmniej do 18 roku życia...18 lat albo i wiecej bo niewiem kiedy się usamodzielniłaś.Ze to cięzki obowiązek rozumiem,musisz pogadać z rodzina może jakieś zmiany może ktoś na czas twoich balów z rodziny lub odpłatnie się zaopiekuje?

nie patrz na rodzine tylko zrob tak jak uwazasz jak sa tacy madrzy to niech przychodza i pomagaja!!! moja siostra (nie mieszkala juz z nami, bo wyszla za maz, etc) kiedys cos skrytykowala jak prowadzilam Babcie do lazienki (to jeszcze przed pieluchami bylo) i nie wytrzymalam i wypalilam do niej, ze moze ona by raz zaprowadzila Babcie i w ogole sie nia zajela, niech sie z Mama zamieni na tydzien, to sie jej odechce za 2 dni!!

Gość widocznie ma lepszy charakter
moja rada - pojedź najpierw do tych ośrodków, które wytypowałaś i popatrz na tych schorowanych starych ludzi. Państwowe odpadaja w przedbiegach. Nawet największego wroga bym tam nie umieściła. Wybrałam prywatny ośrodek dla stryja z demencją, ponieważ w czasie mojej wizyty widziałam uśmięchnięte babcie i dziadków. Koszt niestety spory, ale cóż... Państwowe ośrodki pobierają 70% emerytury ale musisz mieć skierowanie od lekarza rodzinnego i załatwiać to przez opiekę społeczną. Zresztą na miejsce czeka się bardzo długo aż ktoś je "zwolni" czytaj umrze :(

Starsi chorzy ludzia moga byc bardzo uciazliwi nie tylko fizycznie, ale i psychicznie

jeśli rzeczywiście będziesz mamę odwiedzać i doglądać czy ma się tam dobrze i dbać o nią- tyle, że w innym zakresie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia

tak są róznice ale i tu i tu są/były wyrzeczenia,poświęcony czas.. Są ludzie i ludzie ,nie zamierzam cie autorko oceniać,jednak sam fakt że się wachasz wskazuje że rusza cie sumienie.Niektórzy nie dają rady i ODDAJĄ swoich rodziców ,dzieci np chore czy upośledzone ,a nawet zdrowe do domów dziecka.Tylko przeczytaj swój post i zobacz jaki powód jest tym wiodącym-chęć imprez ,luzu.Zmęczenie naturalna sprawa,ale na to można zaradzić,wynająć ludzi do opieki,i odpocząć pzrez ten czas,zwłaszcza że jak podkreślasz STAĆ cie na to....

Gość grraniccca
zależy czy mama się zgodzi a jeśli ktoś z rodziny będzie gadał to zaproponuj by sam się zajął twoją mamą ewentualnie znajdź kogoś kto będzie u ciebie opiekował się mamą np 3, 4 razy w tygodniu popołudniem, wieczorem byś mogła wyjść, może jakaś sąsiadka.... ale tez dobrze sie zastanów, mnie akurat zżera poczucie winy ja niestety mam babcie w domu opieki, mam małe mieszkanie :(, małe dzieci, męża, prace, wiem ze nie dałabym rady ale i tak czuje się winna ...:(

Gość ja sama mam dorosłe dzieci
i tak sobie z mężem pomyśleliśmy że jak będziemy już starsi tak koło 70 - 80 to sprzedam to wszystko co mam ,dzieci na pewno pomogą nam dobrze zainwestować a my poszukamy sobie przystań na jesień życia,nie chcę obarczać swoich dzieci żeby mi pieluchy zmieniały i swojego życia nie miały,my tak zrobimy ale jak swojej mamie napomknęłam o tym to beczeć zaczęła:O