Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galaktykaaaa

świedzące nogi

Polecane posty

Gość galaktykaaaa

od dłuższego czasu strasznie mnie swiadza nogi drapie sie az do krwi, nie moge nad soba zapanowac:( dermatolog stwierdził ze mam wysuszoną skóre i ze to zbraku balsamowania ale ja uzywam codzienie balsamów po kazdej kąpieli nawilzam oliwką biore tabletki nawilzajace skóre a nic mi nie pomaga, do tego strasznie wrastaja mi włoski:( a moze to zapalenie mieszków włosowych??

Gość galaktykaaaa
up

Gość basik_basik
nie używaj balsamów może jakiś składnik cie uczula. Do kąpieli wlej za każdym razem jakąś dobrą oliwę i masz sprawę załatwioną-skóra niie będzie wysuszona.

Gość sges
tez tak mam ostatnio. moze to atopowe zapalenie skóry :(

Gość zdjęcie w sepii
to może być też od pigułek antykoncepcyjnych, kiedyś tak właśnie miałam, drapałam się do krwi :( albo od golenia nóg maszynką.

Gość Spadłam
A może uczulenie na rajstopy,skarpety czy co tam nosisz ?

Gość sges
ja jak cokolwiek ubiorę to mnie wszystko swędzi. po domu chodzę bez ubrania, ale jak muszę gdzieś wyjść to umieram

Gość widoczne efekty
wczoraj na to bylam u lekarza- dal mi cos przeciwuczuleniowego i balsam do ciala

Gość cbadef
przez kilka dni (3-5) nie używaj gąbki, myj nogi i ciało tylko szarym mydłem, gdy spłuczesz czystą wodą to przemyj skórę wacikiem namoczonym w roztworze z sokiem z cytryny (na pół szklanki przegotowanej letniej wody wciśnij sok z 1/2 cytryny). Nogi delikatnie osuszaj ręcznikiem jednorazowym, w tym czasie nie używaj balsamu.

Gość lulinek
A gdzie dokładnie swędzą Cię nogi? całe? czy może tylko łydki? uda? Często swędzenie nóg towarzyszy chorobom wątroby! Zrób sobie próby wątrobowe, w szczególności jeśli zażywasz pigułki anty. Może to być też zapalenie atopowe skóry, owszem, ale mogą być to także inne schorzenia. A lekarze idą na łatwiznę jak widzę i wkręcają ludziom uczulenie;/ Tylko ciekawe czemu ręce Cię nie swędzą...Zajmij się tym koniecznie!

Gość lulinek
Zrób tak jak radzi cbdaf a później idź do mądrzejszego lekarza, jeśli nie przejdzie;)

Gość ahaaaaaaahaa
Jakie nogi? Co one Ci robią? Bo jakieś literówki Ci się wkradły (takich słów w języku polskim nie ma), i nie wiem o co chodzi.

Gość galaktykaaaa
więc tak pigułek anty nie biore wiec to nie tozreszta próby wątrobowe miałam jakis czas robione i wszytko wyszło ok, balsamy tez wczesniej uzywałam i jakos nie miałam uczulenia to tak nagle bym dostała?? zresztą jak zaczeły mis ie kłopoty z tymi nogami to zmieniłam balsam i tak nie pomogło... nie wiem co to moze byc moze rzeczywiscie to od maszynki do golenia?? tylko czemu wczesniej nie miałam z tym problemu?? juz nie wiem co robić... a nogi mam tak podraznione ze jakbym zaczeła teraz uzywac depilatora to chyba bym umarła:( jeżeli chodzi o rajstopy czy inne to owszem po rajstopach mnie bardziej swiedzi ale tak miałam zawsze ... ale teraz one mnie swiedzą nawet jak ich nie nosze... moze rzeczywiscie pojde do innej dermatolog chciaz ta jest bardzo dobra i w innych przypadkach zawsze mi pomogła...

Gość jhbvm
ja tez mam podobnie i nie wiem co na to poradzic:(