Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rycyny moc

oklady z olejku rycynowego- slyszal ktos

Polecane posty

Gość rycyny moc

o doborczynnej mocy tego olejku/

Gość rycyny moc
up

Gość rycyny moc
i pomoglo? po jakim czasie?

i co papaya pomaga na trądzik? Bo na olejku jest napisane ze to środek przeczyszczający.....

Pomogło na trądzik, naprawdę, pisałam o tym wielokrotnie. miałam skórę na twarzy w strzępkach, pełno krostek. po ok. dwóch tygodniach stosowania, zaczęło się wszystko wyrównywać. Nareszcie podkład wygląda jakoś normalnie.

Jak robic i stosowac oklady z oleju rycynowego? Do wykonynia okladu z oleju rycynowego potrzebne sa nastepujace materialy: 1.Flanela 2.Kawalek folii plastykowej sredniej grubosci 3.Poduszka elektryczna 4.Recznik kompielowy 5.Dwie zapinki(agrafki) Najpierw nalezy przygotowac kawalek miekkiej flaneli,najlepiej welnianej,lecz gdy takiej nie ma,mozna uzyc flaneli bawelnianej.Kawalek ten powinien miec dwu-trzy-lub czterokrotna grubosc pojedynczej tkaniny i szerokosc okolo 25 cm.a dlugosc od 30 do 35 centymetrow po zlozeniu.Jest to wielkosc potrzebna do okladow przykladanych na brzuch;inne czesci ciala wymagaja wymiarow dostosowanych do miejsca przykladania. Nastepnie nalezy polac flanele pewna iloscia oleju rycynowego.Mozna to wykonac bez poplamienia czegokolwiek,jezeli pod material podlozymy kawalek folii.Flanela powinna byc wilgotna,lecz nie ociekajaca olejem.Nastepnie przykladamy ja na miejsce,ktore wymaga leczenia. Nasaczona flanele przykrywamy pozniej folia plastikowa.Na wierzchu kladziemy poduszke elektryczna i wlaczymy ja z poczatku na srednie,a potem na najmocniejsze grzanie,jesli tylko nasza skora to wytrzyma.Na koniec mozna dokladnie owinac to miejsce recznikiem zlozonym na dlugosc i zapiac recznik zapinkami. Oklad powinien pozostac na miejscu przez godzine do poltorej.Pozniej skore nalezy oczyscic wodnym roztworem sody oczyszczonej sporzadzonym przez dodanie dwoch malych lyzeczek sody na 1 litr wody. Flaneli uzytej do okladu nie trzeba wyrzucac po jednym uzyciu i mozna ja przechowywac w plastykowej torebce do pozniejszego wykorzystania.Zalecana czestotliwosc stosowania okladow z rycyny waha sie od od jednego do siedmiu kolejnych dni w tygodniu.Czesto zaleca sie zazywanie tolerowanego przez organizm ilosci oliwy z oliwek po kazdym trzecim zabiegu.

Powiem wam ze od trzech dni smaruje twarz olejkiem na noc i kurcze jest lepiej, no kto by pomyslal.? Natomiast jako srodek przeczyszczajacy na mnie nie dziala:(

Mam nadzieję, że na flanelę z olejkiem kładziesz (przez 1,5godziny) jakiś gorący okład, np. poduszkę elektryczną lub termofor. Jeśli to zastarzałe, to pewnie trzeba dłużej.

Gość stosuje oklady na nadgarstki
tak przez 1,5 h ogrzewam . nie mam termoforu wiec nalewam do sloika goracej wody jak wystygnie to zmieniam wode.

Termofor nie jest drogi, ok.20zł. Wykorzystuję od wlewnika do lewatyw, bo jakoś nie wyobrażam inaczej, słoik jest okrągły, nieporęczny...

Gość stosuje oklady na nadgarstki
tak tylko na razie nie wybirram sie do apteki :-)

papaja a czy można wewnetrznie olejek rycynowy i co wtedy leczy ,może masz jakies doświadczenie...

z gardłem sobie poradziłam jednak długo to trwało ,wejdź na forum "Liść oliwny na gronkowiec ???" i "medycyna naturalna ",tam właśnie pisałam jak wychodziłam z anginy. Jak chcesz sie leczyc naturalnie musisz sie uzbroić w cierpliwość ,zioła należy brac systematycznie.I co jest też bardzo ważne kup szałwie,ale taka w torebce i zaparzaj dość mocny wywar+łyżeczka soli + cytryna (sok),płukać tym gardło na początku 3 razy dzienie jeżeli to mozliwe,a późniem można raz dziennie przed spaniem.

Leczenie olejem rycynowym częściej wzbudzało niedowierzanie niż obawy. Edgar Cayce odkrył większe możliwości jego stosowania, zwłaszcza w leczeniu narządów wewnętrznych. Polecał raczej stosowanie okładów niż przyjmowanie oleju doustnie, gdyż okłady pobudzają mechanizmy obronne organizmu, poprawiają krążenie i pomagają odbudować homeostazę w organizmie (równowagę między komórkami). Zauważył też bardzo ważną rzecz, że okłady pomagają w chorobach, w których z powodu zaburzenia obiegu limfatycznego następuje niewystarczające usuwanie toksyn z całego organizmu bądź z chorych miejsc. Najczęściej stosuje się okłady w następujących chorobach: Wrzody trawienne, zaparcia, samoistne nadciśnienie, zapalenie wyrostka robaczkowego, nieżyt żołądka, zapalenie pęcherzyka żółciowego, odmiedniczkowe zapalenie nerek, zapalenie okrężnicy, infekcyjne zapalenie wątroby, niedrożność jelit, zapalenie kości i stawów, ból głowy, pęknięcie odbytu, bóle brzucha z trudnością odnalezienia przyczyny, krwiak otrzewnej, hemoroidy, zapalenie pochewki ścięgna, zapalenie kaletki maziowej, w chorobach „kobiecych, można zastosować gorący okład z rycyny aby rozpuścić piasek w przewodach żółciowych, w chorobach skórnych, urazach szyi, kręgosłupa, bicepsów, ból krzyża (polecam, działa naprawdę „cuda), okłady można stosować, kiedy występuje gorączka. Są już dowody na obserwacje kliniczne stosowania oleju z rycyny, potwierdzające jego działanie, które znacznie wzmacnia system immunologiczny.

Okłady z rycyny Olej rycynowy jest wyciągiem z nasion rośliny RICINUS COMMUNIS zwaną Dłonią Chrystusa. Olej był znany i używany w medycynie ludowej od najdawniejszych czasów. Edgar Cayce wskazał na jego wiele dodatkowych zalet szczególnie przy leczeniu narządów wewnętrznych i urazów. Stosowanie okładów z rycyny leczy niekiedy w sposób graniczący z cudem wiele bardzo kłopotliwych chorób, takich jak; owrzodzenie żołądka, dwunastnicy, zapalenie jelita grubego, woreczka żółciowego, zaparcia, zaburzenia czynności wątroby, marskość wątroby, artretyzm, zapalenie okrężnicy, nadciśnienie, biegunki, zapalenie nerek, zapalenie kości i stawów, hemoroidy, krwiaki, bóle głowy, wszystkie choroby skórne i kobiece.

Gość zalamanaaaaaaaaaaaaaa
a jesli stosowanie tych okladow przez 2 tyg nie dal zadnych rezultatow(przewlekle suche zapalenie pochewek sciegnistych w dloniach i nadgarstkach) to jest sens robic je dalej?

Gość mama ani
ornetta bardzo dziekuje za odpowiedz,bede czytac. pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Czesc, mam takie pytanie - dlaczego trzeba stosować sodę do umycia skóry po okładzie? Nie wystarczy zwykłe mydło?

Gość gość
w jakie miejsce robic oklady na nadcisnienie,artretyzm