Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guyawa

Bóle stawów, utrata wagi, bóle w nadbrzuszu, kołatanie serca

Polecane posty

Gość ale oprocz podwyzszonego
ana trzeba jescze spelniac inne kryteria zeby uznac ze ktos choruje na konkretna chorobe ukladowa. widocznie ta osoba ich niespelnia. podwyzszone ana maja nawet zdrowi a zdarza sie ze chorzy maja wynik ujemny

Gość ytyryryry
tak ale dziewczyna ma jeszcze podwyższone leukocyty a także przy kolagenozach występują,teraz doczyutałem że tarczyce chorą może to haschimoto?

Gość ytyryryry
ból stawów,podwyższone leukocyty,podwyższone ANA mi to pasuje zdecydowaniei do zakażenia albo chorób układowych i jeszcze siniejace palce.Jeszcze dodam że choroby zakaźne moga wywoływać chooroby układowe.

Tak potwierdzam, to gronkowiec złocisty. Na razie tylko w gardle stwierdzono, ale czuję że jest chyba wszędzie !! !! Każdy najmniejszy staw mnie boli, temp. 36,6-37,2 ciągle się waha. JEszcze oprócz tego świństwa jest materiał w badaniu na obecność grzybicy, bo to występuje często razem. Po prostu na super lekarza trafiłem !! !!! Szukajcie i nie dajcie sobie wmówić że jestescie zdrowi, jak czujecie ze z waszym organizmem dzieje sie cos niedobrego

Gość tyeettet
a jak tego gronkowca wykryłeś?

Gość pasja 32
a ja doczytałam, ze podwyższone ana częsciej wystepują u zdrowych niż choroby układowe, sam dodatni wynik nie ms zadnej wartosci diagnostycznej, mówimy o w miare niskim ana dodatnim. Przy autoimmunologicznych chorobach ana tez jest dodatnie ja mam gravesa basedowa czyli nadczynnośc, ana dodatnie i sine dlonie i stopy, zcyli objaw raynauda co zdarza sie przy gravesie i hashimoto. Chce sie pochwalic ze ja na warzywkach i nie mam zadnych kolatan, spie jak niemowle, ustaly bole oka i szczeki. Może to siła sugestii ale jak działa to dla mnie wystarczy. Głdówka przesunięta na lipiec z powodu wakacyjnego wyjazdu.

Gość slowiankassa
w takich przypadkach należy odwiedzić szybko neurologa, w wawie np dobry jest dr szymański

Gość Xiangmao
Możliwe, że nadwyrężasz swój organizm i możesz mieć zaburzony poziom elektrolitów. Kołatanie serca może być spowodowane między innymi czymś tak banalnym jak niedobory magnezu! Robiłaś sobie na to badania? Ciężko jest znaleźć na rynku jakiś magnez, który jest łatwoprzyswajalny, ale ja np. biorę Laktomag B6 i bardzo polecam. Mi pomogło na kołatanie, arytmię, bardzo nieprzyjemne skurcze oraz drętwienie kończyn

Gość effka_897
luzie, przecież kołatania serca zdalnie się nie wyleczy, owszem dieta jest cholernie ważna dla serca, ale te wszystkie objawy wymagają umiejętnie postawionej diagnozy, house by się przydał, a pewnie i on nie od razu by sobie poradził. Generalnie to nie rozumiem tego zdaje się narastającego trendu polegającego na wzroscie poszukiwań odpowiedzi na problemy medyczne na forach internetowych takich jak to. Diety nie neguję, potrzeby suplementacji też nie, polecam zresztą zapoznanie się z cyklem o diecie dla serca http://kuracjeodchudzajace.com.pl/2012/02/02/sprawy-sercowe-cz-6/, ale do lekarza też trzeba iść przynajmniej na konsultację

Wiem, przecież śmigam od prawie 3 lat po róznych mądrych lekarzach i została postawiona jedna diagnoza na podstawie wymazu z gardła: gronkowiec złocisty, rzekomo zaleczony po ponownym wymazie paciorkowiec ropny.... Obecnie jestem po 6 dawkach debecyliny, mój stan stawów się poprawił i to bardzo !! Ale serducho, skóra sucha, brak krążenia, zimne poty wzdęcia ciągle dokuczają !!! I jem na serio zdrowo i mało....

Heja !! Witam po przerwie. Mam diagnozę : usunięcie migdałków. JEstem po silnej antybiotykoterapii i wynik taki: 3 x potwierdzony w comiesięcznych wymazach: streptococcus pyogenes. Wycinał ktoś migdałki przy obecności paqciorkowca ropnego ? ?

Gość gruda
Pierwszy raz słyszę o suplementach w syropie, ale szczerze mówiąc ja też mam już dość przełykania tych ogromnych i niesmacznych pigułek, pastylek i kapsułek. Dobry pomysł bo i syrop ma lepszą wchłanialność. Nic tylko wypróbować.

Gość Maciej Banasiewicz
Witam serdecznie. Syrop Stavin jest nie tylko smaczny i łatwy do połknięcia, ale jego unikalna formuła pozwala na szybkie wchłanianie i nie narażanie swoich składników na działanie soków trawiennych. Zapraszam do sprawdzenia składu preparatu oraz do zadawania pytań, na które chętnie odpowiem. Pozdrawiam, Maciej Banasiewicz _____________________________ eRzecznik suplementu Stavin

Gość kasiuchnna
a mnie najbardzeij bawi, kiedy ludzie piszą, że im glukozamina pomaga na bóle stawów. rozmawiałam z lekarzami i wszyscy zgodnie twierdzą, że w formie doustnej to NIC nie daje, kompletnie nic.

kasiuhna, widzać ilu lekarzy tyle opinii, bo ja znam odmienne stanowisko :)

Powiem że po glukozaminie trzeszczenia w stawach ustepują, przynajmniej w moim przypadku tak było. Jednak po krótkiej przerwie w zażywaniu problem powraca.

Gość megustaa
Prawda jest taka, że suplementy tego tupu mogą niekiedy wspomóc regeneracje zniszczonego stawu, ale głównym ich zadaniem jest ochrona przed dalszym niszczeniem stawu. w tym przypadku, moim zdaniem ważniejszy jest kwas hialuronowy!

Gość muchaa
Jak dla mnie forma syropu bije wszystkie inne suplementy... ja osobiście mam dosyć połykania tych obrzydliwych i zapychających pigułek, na samą myśl mam odruch wymiotny...

Gość Maciej Banasiewicz
Pani Kasiuchno. Glukozamina w postaci siarczanu glukozaminy jest ciągle elementem badań naukowych, niemniej jednak lekarze praktycy i pacjenci wypowiadają się niezwykle pozytywnie o roli tego związku. Siarczan chondroityny zawarty w preparacie jest odpowiedzialny za wspomaganie odbudowy struktury stawu, jego tkanki chrzęstnej. Ten glikoyaminoglikan jest dość dobrze zbadany i jego rola w budowie i wspomaganiu odbudowy stawu jest dość dobrze udokumentowana. Kwas hialuronowy odgrywa wielką rolę w budowie wielu tkanek, szczególnie tkanki łącznej, natomiast obecność witaminy C zwiększa możliwość dezaktywacji wolnych rodników, niszczących chrząstkę stawową. Codzienne przyjmowanie preparatu na stawy Stavin suplement diety uzupełnienia dietę w składniki wspomagające naturalną odbudowę chrząstki stawowej. Wpływa na zwiększenie ruchomości, wytrzymałości i sprawności stawów. Jeżeli macie Państwo inne pytania lub wątpliwości - proszę śmiało pisać, wszystko chętnie wyjaśnię. Pozdrawiam, Maciej Banasiewicz _____________________________ eRzecznik suplementu Stavin Syrop

Gość zalacznik
Czy dzieki temu, ze te wszytskie zwiazki sa w formie syropu to mam rozumiec ze szybciej sie wchlaniaja do organizmu? Bo jaki sens ma miec forma syropu?

Gość kuglarczyk
Forma syropu to jest dobra alternatywa dla osób które nie chcą lub nie mogą połykać tabletek z różnych powodów żołądkowych. Po za tym płyny zawsze lepiej się wchłaniają.

Gość Piguła ;)
muchaa- zgadzam się z Tobą w 100% ja też mam po kokardę łykania piguł, które są ogromne i stają kołkiem w gardle. O twoim specyfiku nie słyszałam ale ja na stawy piję Flexagen. Pani w aptece poleciła mi go na "strzykanie" w stawach ze względu na dużą dawkę kolagenu i jestem z niego zadowolona, bo nic mi już nie chrupie, kiedy rano wstaję ;)

Gość zalacznik
i normalnie w aptece kupie ten stavin?

Gość zalacznik
i normalnie w aptece kupie ten stavin?