Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na sniadaniee

kto ogladal i rozumie bajke "auta"???

Polecane posty

?

Gość qwertyuioooooop
A o co chodzi???

Mój syn (dwu letni) ciągle to ogląda... masakra. Szczerze, to ja ani razu całej nie widziałam, ale on ma fazę na wszystko gdzie jest złomek, zygzak i szeryf.... Zawsze myślałam, ze to bajka dla starszych dzieci, ale gdy pierwszy raz zobaczły fragment, to jeszcze mówić nie umiał i nazwał zygzaka "didid" i ciągle tylko chciał Didid.....

tamila moj tez ma dwa lata i tez leci to wkolko, wiem ze to gloie ale wiesz moze o co chodzi ze te niby krowy tak sie wywalaja do tylu ? to jakas nienormalna rekacja ...

albo tez nie moge zajarzyć o co chodzi w tym momencie jak zygzak zaprzerzony do tej maszyny z asfaltem i podjerzdzaja do niego takie dwa samochodziki i jeden mowi cos tam na koniec: "ty bardzo obraziles moja matke" i sie zawija.. o co to chodzi? zygzak wczesniej mu powiedzial: ze jest wyscigówka i walczy o zloty tlok a ten o tym obrazaniu matki?

Z taką inteligencją to ja się dziwię że potraficie komputer włączyć...

rus 1 a co do tych krow ma inteligencja? mozesz jasniej? :D

Hehehhe,, o jej, nnawet nie wiem, że tam są jakieś krowy. On tego nigdy nie ogląda całego, bo go to nudzi jeszcze.... puszczam mu od jakiegoś momentu, ogląda z 5-10 minut i chce inny fragment. A teraz to mu częsciej włączam te odcinki specjalne, są krótsze, zabawne i je bardziej lubi, bo go nie zdążą znudzić....ale muszę kiedys sobie sama zobaczyć całą tę bajkę z ciekawosci :)

no zobaczysz ze tam sa niby takie krowy samochody na pastwisku i jak zygzak ze zlomkiem trabia to one kolami do tylu siewywalaja. beznadzieja jakas :O

a ile mowi twoj 2 letni synek? jakie wyrazy? czy buduje zdania? i jak z nocniczkiem?

zobaczylam Twoje zdjecie, to z ciazy z synkiem czy drugi raz jestes w ciazy?

pytanie na sniadaniee Niech ci będzie... Te krowy to traktory, a pewnie nie wiesz że traktor można przewrócić zbyt szybko ruszając. Miało to być tylko zabawne. Nie ma tam żadnych przesłań ukrytych. Podobnie scenka z autkiem od opon co nie skumał słów Zygzaka...

Nocnik załapał jak miał 1.5 roku sam od siebie. Nic w tej kwestii nie robiła, kupiłam, usiadł, zrobił i tak zostało. Tylko na noc zakładam pampersa bo mu się zdarzy go zmoaczyć a sie nie budzi nigdy :( A z mówieniem? Rewelacji nie ma. Mówi dużo takich prostych słów typu mama, tata, baba, dziadzia, chodź, jem, jeść, pić, pies, kot, papa, jajo, kabanos :) , no takie to mówi ładnie, a takie trudniejsze to jeszcze tak po swojemu bardziej. Zdania składa proste, typu mama chodź tu, albo tata daj zygzia ( zygzaka), dziadzia daj chleb....obcy ludzie potrafią sie z nim nawet dgadać, ale z doświadczenia wiem, że dziewczynki mówią np w tym samym wieku wiecej, wyraźniej i wogóle całymi długimi zdaniami :) Aczkolwiek on jeszcze nie ma dwócu lat, za dwa miesiące skończy :)

rus1 dzieki i o to mi chodzilo, o takie wytlumaczenie bo ztymi traktorami to niewiedzialam ze to o to moze chodzic ze za szybko sie ruszty to sie przewracaja, anyway beznadziejne to im wyszlo a nie smieszna. potem jak do miasteczka wjezdzaja to nibyczemu znow sie do tylu wywracaja? zestrachu przed trabieniem tego wozu strazackiego. a co niby ten samochodzik niezrozumial ze pow" ty bardzo obraziles moja matke" ?

super duzo mowi, moj ma skonczone 2 i nie mowi tyleco Twoj, a te wyrazy kabanos, jem to mowi sam z siebie np jak go zapytaszco robi czy poprostu umie je po was powtorzyc?

ja oglądamłam setki razy zaczęłam przerabiać te bajkę właśnie jakoś jak miał 2 lata w sumie 1,5 roku non stop oglądał, ma wszystkie auta itp teraz toy story

myszka to moze mi odpowiesz na 2 pytania: 1. czemu te krowy- traktory wywracaja sie do tylu jak sa przestraszone... beznadziejna ta reakcja. 2. o co chodzilo samochodzikowi co we dwoch podjechali z tym samochodzikiem od opon, jak zyzak byl przyczepiony do maszyny z asfaltem? o co tam chodzilo wtej rozmowie ze ten samochodzik odpowiedzial zygzakowi: ty bardzo obraziles moja matke?

Sam od siebie mówi wszystko. On uwielbia kabanosy i jak go zapytam co chce jeść to mówi : kabanos i siok :) Kabanos to było słowo wypowiedziane zaraz po mama,tata, baba i dziadzia :) No ale mówi też niektóre słowa po swojemu, np na biedronkę mówi drudrudla :)

czy ktos mi odpowie?

?

hehe:) moja dwuletnia corka oglada to codziennie :o ja też chetnie poznam odp na pytania zadane przez Pytanie na sniadaniee

bella moze znajdzie sie tu jakies ekspert, dzine ze dzieczynka lubi taki film nie? myslalam ze dziewczynki to tylko kucyki pony i barbi lubia :)

no ja też jestem zdziwiona :D Jak pytam jaką bajkę dziś oglądamy to ona mówi "titit" czyli auta ;) hehe:) Ale lalkami też się bawi :) Młodszemu braciszkowi "matkuje" :) mamuśka mała :D heh :)

my mamy tez malenstwo w domu i synek tez sie wczuwa :) a Ciebie tez zastanawia co te krowy tak do tylu leca?

aa i jeszcze jedno moje spostrzezenie . Zlomek wyglada jak wierna kopia jana rokity

Złomek i Zygzak wystraszyli te krowy , moze dlatego.. ale bardziej mnie zastanawia "Ty bardzo obraziłeś moją matkę" . Może miała jakiś tłok.. nie wiem.. nie znam sie na samochodach :P Jan Rokita-nie złe ;) Mi przypomina mojego szwagra jak był jeszcze dzieckiem ;) haha:D:D

no tak wiem ze straszyli te krowy trąbiac tylko ta ich reakcja czyli wywracanie sie mnie zastanawia. nie wiem czy to takie niby smieszne mialo wyjsc? a z tym tlokiem to mozliwe, bo zygzak powiedzial ze walczy o zloty tlok i on wtedy pow o tej matce hmmm ciekawe..

i z calego filmu nawet fajnie "gra" ten zielony samochod co sie sciga z zygzakiem, smieszne ma teksty np: ze chce z tego miejca pogratulowac SAM SOBIE hahaha :) i wogole te jego zarciki... albo podba mi sie ta ciezarówka co ja zygzak digania po zjechaniu z autostrady: "Marian? nic nie zaden marjan. nie zawieram znajomosci na ulicy i wlacz swiatla młotku" fajnie to mówi :)