Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alijum

By nie otruc

Polecane posty

Gość Alijum

Przepraszam ze tu pisze ale mam do was ogromną prosbe. Czy możecie mi powiedziec... Jutro przyjezdza do mnie rodzinka i sobie kotleciki z piersi indyka ale mam tu problem bo w śród tych osob jest ktoś kto nie moze jesc pieczonych rzeczy a Chcialabym zeby tez jadła to co my wiec nie wiem jak mam zrobic tego kotleta dla niej by nie byl smażony a gotowany. Nie jestem kucharka nie umiem gotować. Nic nie wiem:-S taka ciapa ze mnie:-( Prosze pomozcie

Gość Alijum
Pomoze ktos?

Gość Lilka Evangelinova
gotowany indyk jest niedobry w smaku, ale może poszukaj coś w necie?

Gość Smacznego :)
Składniki: 1 opakowanie makaronu ryżowego, 0,5 kg piersi indyka, warzywa: marchew, groszek lub fasolka żółta, papryka, por, kiełki, rzodkiewka, pietruszka Jak przyrządzić? Makaron ugotować ze szczyptą soli . Pierś indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros Kamisa, ugotować na parze. Marchew pokroić w kostkę, groszek zielony, paprykę pokroić w paski, por mały (tylko część białą) pokroić - to ugotować na parze. Na talerzu ułożyć makaron, pierś na środku, dookoła piersi warzywa gotowane na parze, posypać kiełkami, rzodkiewką i pietruszką. Potrzebne przybory: naczynie do gotowania na parze Uwagi: Warzywa można dobierać według smaku i gustu, jak również kiełki. Czas przygotowania: 15 minut - indyk, 10-15 - warzywa, 10 - makaron, w tym czasie przygotować posypkę.

Gość Smacznego :)
Indyk w jarzynach Składniki: pierś indyka, ryż, marchew, brokuły, kalafior, szpinak, zioła świeże - bazylia, majeranek, kolendra, koper, pietruszka, czosnek, zioła prowansalskie, curry Jak przyrządzić? Pierś indyka rozciąć na duży plaster, położyć na pierś szpinak z czosnkiem i troszkę curry , na to rozmrożone warzywa (mieszanka marchew kalafior i brokuły), to wszystko posypać świeżymi ziołami i ziołami prowansalskimi i na końcu curry. Zawinąć pierś w roladę, gotować na parze 20 min. Ryż posypać ziołami i curry i jednocześnie gotować razem z roladą z piersi zindyka. Potrzebne przybory: naczynie do gotowania na parze Jak podawać? Z ryżu łyżką do lodów zrobić kuleczki, roladę pokroić w paski - będzie koloro i wszystko posypać pietruszką i koperkiem - bardzo szmaczne i pięknie wygląda.