Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the_glow

wysokość alimentów

Polecane posty

Gość zniecierpliwiony
d mojego imiennika :) jak zwykle od dupy strony-w między czasie dzieci z głodu poumierają a te większe aby mieć za co kupić chleb wsadzą tobie nóż w plecy by z kieszeni tobie wytrzepać kilka złotych jebnij się ty popaprańcu zasmarkana cioto nie dziwię się że kobieta z dzieckiem spierdoliła od ciebie i dokładnie izolowała dziecko bez mózg totalny!! matka ma utrzymywać dziecko,chodzić do pracy a tatulek będzie w tym czasie płodził kolejne dzieci-wyjebałeś zniecierpliwiony jak 4 letni bobas

Gość zniecierpliwiony
o nie droga istoto żeńska. Ja opracowałem wspaniały biznes plan.Spłodzę z Vladą pięcioro rozkosznych dzieci.Będą moim kapitałem na przyszłość.To co musiałem zapłacić eks zonie , zwróci mi się z zarobków moich ,małych vladziątek.I odwrócę kolej rzeczy , bo każdy system da się obalić. To nie ja będę utrzymywał moje dzieci , tylko one mnie.

Gość no i teraz macie
zniecierpliwiony- no i co wtedy powiesz na instytucję alimentów? jak będziesz srającym pod siebie starcem bez możliwości zarabiania? to już niedługo ......bardzo niedługo....

Gość zniecierpliwiony
Mam propozycję. Jak ktoś się po de mnie podszywa to proponuję wstawiać cyfry 1,2,3 itd. Aczkolwiek w niektórych wypowiedziach jest dużo racji.Może jednak... albo no , no właśnie te racje dotrą do twardogłowych , co poniektórych?????

I nawet Vlada takiego popaprańca nie będzie chciała.

Gość zniecierpliwiony
pomyliłem się , nie po de mnie , tylko pode mnie , ale to też podszyw

Gość zniecierpliwiony
i jeszcze się pomyliłem odnośnie poprzedniej pomyłki ale wiadomo o co chodzi

Gość zniecierpliwony
i tu też się pomyliłem , bo ja pomyleniec jestem

Gość zniecierpliwiony
tak w ogóle często się mylę czego wynikiem są moje różne poglądy i niechęć do płacenia za pomyłki:-)

Gość zniecierpliwiony
ha ha ha ha i juz nie wiem sam co piszę o kurde jaki ja głupi :)

Gość zniecierpliwiony
o losie sami zniecierpliwieni-ja też ja też

Gość zniecierpliwiony
ilu idiotów się tu zebrało :) :)

Gość zniecierpliwiony
Wpisy od 16:31...to nie są moje wpisy.

Gość Tristan123
przepraszam a ten 19.09 to czyj jeśli można spytać?;-)

Gość zniecierpliwiony
Ten jest mój.

Gość Tristan123
a czemu Ci tak zależy na tym, by inni wiedzieli które wpisy a które nie skoro czerwoni czy czarni i tak jesteśmy a n o n i m o w i ? Nie wydaje mi się, by słowa wypowiedziane na forum miały jakiekolwiek znaczenie:-) Liczy się to, co realne:-)to taka moja dygresja nie na temat może ale do przemyśleń:-)

Gość zniecierpliwiony
Pytanie jest całkowicie zasadne. Ja po prostu mam określony cel ,dlaczego się tu udzielam. Inni zaś mają cel zupełnie inny niż ja ....lub też nie mają celu żadnego. Dlatego też ....ci którzy po de mnie się podszywają....najczęściej nie mają celu ...tudzież próbują mnie zdyskredytować .....i to jest ich cel ,nie mają już innych argumentów..

Oni mają mnóstwo rozsądnych argumentów ty żadnego a nie właściwie jeden nie chcę płacić tylko dlaczego to już tylko ty sam wiesz. Nie odpowiedziałeś rozsądnie na żadne z dziesiątek pytań zadanych tobie więc jeśli byś tego pseudo dorosły idioto nie wiedział do spłodzenia dzieci porzebnych jest dwoje ludzo kobieta i mężczyzna więc wsadź sobie w tyłek wywody z typu zapłać mi za pozbawienie dziecka,to ty matce twojej córki zapłać za to że umoczyłeś i pozbawiłeś mnóstwa wolnego czasu tkóry mogła wykorzystać dla siebie,bez powodu cymbale dzieciak od ciebie się nie dosunął dorosły tym bardziej naprawianie zacznij od siebie.

Gość Tristan123
wydaje mi się, że internetowa agitacja nie ma sensu- to nie jest bowiem młodzieżowy chat , nie ma szans na przeciśnięcie tego typu poglądów. Można zacząć od wychowania młodego pokolenia w duchu o którym pan pisze-( o ile pomysł ma w ogóle jakąkolwiek rację bytu- bo przecież historia by zweryfikowała niezasadność pomocy słabszym), innego sposobu nie widzę

Gość zniecierpliwiony
Ja z kolei uważam .ze każde miejsce jest dobre by się komunikować. A nawet i dlatego ....,że młodzież tu zagląda rzadziej ,to to miejsce jest jak najbardziej wskazane,Powiem więcej..... lepiej ,że tu młodzież nie zagląda . Mając bowiem mamusie w domu ...obserwując je ... następnie tu czytając ich wypowiedzi,nie tylko często bezsensowne ale i zwyczajnie chamskie to dopiero miałyby przykład i instrukcję ....jak należy postępować Ja nie przemawiam do młodzieży w tym przypadku ale do dorosłych. Oni bowiem to młodzież powinni wychowywać. A ponieważ w Polsce to z reguły mamusie """"" wychowują """ to i ja zwracam na to uwagę.

Gość Tristan123
na pewno nie pomoże w tym pejoratywny ton stosowany wobec kobiet wychowujących dzieci i całkowite wybielanie mężczyzn ich nie wychowujących. Ludzie młodzi nie są głupcami nie lubią takiego zbiegunowania poglądów.

Gość walercia na wczasach
zniecierpliwiony-zawsze "oni powinni", "one nie powinny żądać alimentów"," one wychowują","one uczą","one chcą".... zawsze ktoś a ty sam co? juz tu jeden facet ( FACET!!!)pisał tobie że ponosić odpowiedzialność za dziecko powinni oboje rodzice a ty i tak uporczywie wmawiałeś mu że wybrał nie ta kobietę skro się z nią nie związał-zawsze znajdziesz wytłumaczenie o argument by zwalić winę na kogoś nie wymagając nic od siebie jak ty żyjesz? w samej złośliwości,obarczaniu innych winą nawet za to że pojawili się na tym świecie mimo że ich nikt nie pytał o zdanie ty w swojej nienawiści do kobiet i dzieci,do najbliższej rodziny jaka jest twoje dziecko topisz się i robisz się coraz to bardziej zgorzkniały,niemiły,niesympatyczny penie nie dbasz o nikogo i nic-mogę sobie wyobrazić twoja postać z wiecznym grymasem od niezadowolenia na twarzy nie ma tu osoby która bezgranicznie przyznała tobie rację no chyba że jest to niezadowolona nex która nieświadomie wpakowała się w związek z nieodpowiedzialnym tatusiem którego sąd zobowiązał do płacenia alimentów to co dla cywilizowanych ludzi jest oczywiste i normalne ty podważasz argumentując tworem chorej wyobraźni na łożu śmierci nie będziesz miał nikogo kto poda tobie szklankę zimnej wody boś ty całe życie wymagał od innych nie dając nic w zamian twoje życie to tragedia którą nikt nigdy nie będzie wspominał

Gość zniecierpliwiony
""""" Ludzie młodzi nie są głupcami nie lubią takiego zbiegunowania poglądów.""""""" Nad tym też można by dyskutować ....ponieważ jacy oni są to zależy przede wszystkim od tego jaki mają przykład i jak kto ich wychowuje.A wiele rzeczy,spraw i zagadnień ....też im pozostaje w pamięci, które je kształtują. Ludzie ...w tym młodzi powinni mieć poglądy skrystalizowane. Jeśli takich nie mają ....to zawsze znajdą dla siebie wytłumaczenie ...o mamusiach nie wspominając.

Gość czytam sobie
kurwa jaki z tego debila filozof!! nic w życiu nie osiągnął!! nikogo nawet nie starał się wychować!! nie miał z wygody wpływu na kształtowanie skrystalizowanych poglądów swojego dziecka a wymądrza się jakby co najmniej pół świata wyuczył i wychował!! ty ciemny hipokryto!!

Gość ważna informacja
Fundusz Alimentacyjny - działa od 1974 roku. Fundusz ten jest zwyczajnie pośrednikiem między płacącymi zasądzone należności, a osobami je pobierającymi. Z jakiego powodu go likwidować?

Gość widokue
Tak jak rozni są ludzie i rózne miedzy nimi relacje , tak i dzieje sie miedzy byłymi małzonkami róznie . Stad moje przykłady, ktore dotycza tylko i wyłacznie tego co w nich przedstawiłem , wiec prosze mnie nie strofować.:) Alimenty nie mają na celu wyłuskanie kwoty na wychowanie od ojca , a uzyskanie pomocy w tym , wiec jezeli ojcu sady zasadza np 500 żł alimentów na dziecko w dzisiejszych czasach to sad ma swiadomosc , ze drugie 500 ma dac na utrzymanie żona - wiec mamy juz 1000zł a 1000 zł na dziecko nie jest mało - wiele rodzin nie ma tyle na członka rodziny i zyć musi ! Dziecko nie jest jednego z rodziców , ale obojga ! .

Gość do powyzej
No jak to z jakiego powodu? Wystarczy się zapoznać z koncepcją świata wg. zniecierpliwionego. Według niego kobiety są leniwe. Tak już mają, z tym się rodzą, jest to zakodowane genetycznie. Żeby w życiu nic nie robić, łapią pierwszego z brzegu faceta i maja z nim dziecko, a później się rozstają. Facet nie ma moralnego (prawny niestety tak) obowiązku łożenia na swoje dziecko, bo przecież matkę już spotyka wystarczające szczęście, że to dziecko ma przy sobie. Tymczasem taka kobieta (przypominam, ze od urodzenia naznaczona piętnem lenistwa) może za otrzymane alimeny jeździć do spa, chodzić na solarium i robić sobie tipsy. Gdyby zlikwidować alimenty i fundusz alimentacyjny, kobiety nie rodziłyby dzieci, bo dziecko to tylko przykrywka, aby wyłudzić od faceta kasę. Koniec teorii. :D

Gość widokue
To tylko pewna grupa kobiet, nie cała popolacja ! Ale podlega faktowi , ze mniej lub wiecej takie istnieją . Faceci - wsród nich tez sa gnidy i nie ma sie nad tym rozwodzić .

Gość widokue
problem polega na tym, ze jezeli istnieje problem w wysokosci alimentów na dziecko , to czy kobieta jest swiadoma tego , ze jezeli chce daną kwote wyegzekwowac bo jej mało, to jest w stanie drugą taka samą kwote sama zdobyc i przeznaczyc wyłacznie na dzicko . Bo nie podoba mi sie myslenie kobiety, ze meza stac na wieksze alimenty bo mu sie w zyciu udało , a ona taka biedna i nie ma mozliwosci zarobic wiecej - to bzdura dla mnie i choc mozna by znalesc przypadki , ze faktycznie tak jest , to wiekszosc ich jednak wynika z lenistwa owej zony . Dajmy na to maż ma dochody miesieczne około 20.000 zł ile zasadzi sad alimentów ? nie znam sie ale sadze, ze wysokie , a to zas zle - juz wyjasnie dlaczego . Zakładajac ze sad zasadzi alimenty w wysokosci jak by to kobiety chciały w tym wypadku około powiedzmy 2000 zł spowoduje to , ze tyle pieniedzy na zwykłe potrzeby dziecka to zwyczajnie za duzo i zona nie jest w stanie wydac wszystkigo na jego utrzymanie , na co wiec ida owe pieniadze ? To powoduje , ze tylko i wyłacznie utrzymanie dziecka spada na bylego meza , a przeciez dziecko jest ich obojga . Zadna przecietna rodzina w Polsce nie wydaje miesiecznie na swoje dziecko tyle pieniedzy . A skoro maż ma płacic tyle , to i zona drugie tyle powinna też dac , a to juz mamy 4000 zł co jest juz w ogóle sumą kosmiczną . Ja wiem , ze udac na dziecko mzna i wiecej - ale czy taki cel maja miec alimenty ?

Gość widokue
wybiegajac na przeciw ewentualnym wpisom jakie mogą tu miec miejsce - dodac muszę , ze dziecko dziedziczy po ojcu majatek jaki ten za zycia osiagnie . Nie oczywiscie w całosci, choc i tak byc moze , ale dziedziczy . Wiec to , ze maz zarabia wiele w pózniejszym czasie owo dziecko z tego skorzysta i od tego nie ma odstapu , chyba ze dziecko zostanie wydziedziczone , ale to zas nie jest takie proste i zawsze zostaje prawo jego do zachowku .