Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the_glow

wysokość alimentów

Polecane posty

Gość zniecierpliwiony
Ja na de wszystko kieruję apel do wyborców. Wyborca powinien wiedzieć na kogo glosuje..... wybrani bowiem stanowią prawo.

Gość zniecierpliwiony
Ps jeżeli nie masz samochodu to wcale nie znaczy ,że nie korzystasz z dróg. I tu jest właśnie ta różnica między drogami a alimentami. Drogi są potrzebne wszystkim.....komu są potrzebne alimenty?????

Gość nie wiem kogo zapytać
alimenty są potrzebne dzieciom, które tacy debile jak Ty powołuja niestety na swiat.

Gość czytam sobie
alimenty potrzebne sa dzieciom by mogły za nie napełnić swoje brzuchy-ja nie muszę iść asfaltówką :) "Ja na de wszystko kieruję apel do wyborców. Wyborca powinien wiedzieć na kogo glosuje..... wybrani bowiem stanowią prawo."-ŚWIĘTA RACJA-PISZ DO WYBORCÓW TYLKO ZAŁÓŻ SOBIE SWÓJ WŁASNY PORTAL-ZAPEWNIAM BĘDZIE ON CZYTANY JEDYNIE PRZEZ CIEBIE!! zniecierpliwiony- nie chce mi się tobie nic już tłumaczyć-to jak tłumaczenie pastucha krowie-do ciebie nic nie dotrze!! ty żyjesz tylko i wyłącznie podżeganiem, narzekaniem, krytykowaniem ,wypominaniem, udowadnianiem, wyzywaniem, ubliżaniem-to całe twoje życie!! Trzeci rok jak wypisujesz tu bzdury i przez ten okres znalazłeś zalewie trzech może czterech podobnych do siebie którzy po kilku wpisach wymiękli i odpuścili sobie a ty jeden waleczny z przylepionym nosem i wytrzeszczonymi ślepiami dukasz te swoje i jedynie tobie pomocne i zrozumiałe wywody-szkoda mi czasu na ciebie tkwij tu a niedługo sam z sobą będziesz pisał-zadawał pytanie i na nie odpowiadał mnie już nawet ciebie nie żal

Gość zniecierpliwiony
No jasne.....co dalej od mojego nosa to już nie ważne.Na szczęście nie wszyscy tak myślą. Inaczej zabrakło by środków w FA.

Gość slask
zniecierpliwiony jak już pisałam przedstaw projekt by zlikwidować fa ale by nie z szkoda dla dzieci. wymyśl sposób by osoby na których spoczywa obowiązek alimentacyjny płaciły te alimenty w terminie. jesli spowodujesz by płatność i ściągalność alimentów wynosiła w pl 100% to fa nie będzie potrzebny i po kłopocie

Gość zniecierpliwiony1
A ja powtórzę....jestem przeciwnikiem instytucji alimentów. Dziecko powinien utrzymywać ten z którym jest ono na co dzień. Dziecko a nie pełnoletni.

Gość slask
dziecko powinni utrzymywać rodzice. ojciec i matka

Gość zagadka zniecierpliwionego
więc i ja powtórzę- zniecierpliwiony, masz problemy ze zdrowiem moim zdaniem świadczy o tym tzw sztywność myślenia. Przemyśl to- to nie jest złośliwosc tym razem...

Gość zniecierpliwiony1
Mamusie chciałyby mieć i dziecko i kasę . To trochę za dużo.

Gość idź
się wal.

Gość ...anonimowo...
Witam!!! Moj partner teraz w pazdzierniku bedzie miec sprawe rozwodowa, z tego malzenstwa maja 9 letniego syna.... moj partner obecnie jest zarejestrowany w urzedzie pracy... W dwoch miejscach ma sruby w kregoslupie (po wypadku) i dlatego nie umie znalezc stalej pracy, mamy dwojke dzieci 5-letniego syna i 4 miesieczna corke... Moze ktos potrafi mi powiedziec na jaka kwote alimentow mozemy sie spodziewac... Z gory dzieckuje...

Gość ...anonimowo...
Witam!!! Moj partner teraz w pazdzierniku bedzie miec sprawe rozwodowa, z tego malzenstwa maja 9 letniego syna.... moj partner obecnie jest zarejestrowany w urzedzie pracy... W dwoch miejscach ma sruby w kregoslupie (po wypadku) i dlatego nie umie znalezc stalej pracy, mamy dwojke dzieci 5-letniego syna i 4 miesieczna corke... Moze ktos potrafi mi powiedziec na jaka kwote alimentow mozemy sie spodziewac... Z gory dzieckuje...

Gość jestem w szoku...
ja to możliwe, że pozwoliliście sobie na dzieci z takim stanem zdrowia partnera? ( już nie mówiąc o tym , że bez rozwodu) Ja niestety nie umiem doradzić co do alimentów.

Gość Z Zniecierpliwiony
Instytucję alimentów należy zlikwidować . Uczy i wychowuje pasożytów..

Gość czak wspak
O ludzie. Byłam na tym forum prawie 2 lata temu i pamiętam zniecierpliwionego. Nawet mnie denerwował wchodzeniem w dialog. Takich bredni dawno nie czytałam. Moja rada- ignorujcie, nie odpowiadajcie, udawajcie, że w ogóle go tutaj nie ma.

Gość ghgggggg
a mozecie mi poweidzec ile dostaje od państwa (z MOPSu) kobieta ktora ma 2 dzieci i alimenty na nie? tzn chodzi mi o jakies dodatki, typu rodzinne , zasiłki czy cos takiego, jakis dopłaty do przedszkola czy szkoly ona pracuje ale teraz jest tak zatrudniona ze wykazuje ze zarabia grosze

Gość Z Zniecierpliwiony
To ja nie kumam. Ona jest niewolnikiem. Robi tylko za jadło? Ja z taką firmą bym zrobił porządek.

Gość gość
Witam szanowne Panie, chciałbym powiedzieć tylko jedno, żerujecie na biednych facetach (sam jestem tego pryzkładem) pewnie myslicie ze np. 400zł to mało na dziecko tak? Radzę dobrze sobie obliczyć jaki jest koszt utrzymania dziecka, do tego dostaje pewnie każda z was od państwa jakieś 100zł rodzinnego, daje to sumę 500 zł, facet który to płaci musi chodzić do pracy, i wszystko tak pogodzić aby znajśc czas dla dziecka, zatankować samochód, zabrać gdzieś syna kupić mu coś, pewnie myślicie tak jak moja była żona: cytuje" lepiej nie kupuj mu żadnych rzeczy, tylko daj mi pieniądze na utrzymanie dziecka" od kiedy się rozstaliśmy nawet bucików mu nie kupila.

Gość Kobieta Koziorożec
,,gość Witam szanowne Panie, chciałbym powiedzieć tylko jedno, żerujecie na biednych facetach (sam jestem tego pryzkładem) pewnie myslicie ze np. 400zł to mało na dziecko tak? Radzę dobrze sobie obliczyć jaki jest koszt utrzymania dziecka, do tego dostaje pewnie każda z was od państwa jakieś 100zł rodzinnego, daje to sumę 500 zł, facet który to płaci musi chodzić do pracy, i wszystko tak pogodzić aby znajśc czas dla dziecka, zatankować samochód, zabrać gdzieś syna kupić mu coś, pewnie myślicie tak jak moja była żona: cytuje" lepiej nie kupuj mu żadnych rzeczy, tylko daj mi pieniądze na utrzymanie dziecka" od kiedy się rozstaliśmy nawet bucików mu nie kupila. " Szanowny Panie! Właśnie sobie liczyłam ( nie uczciwie). 400 zł to kosztuje mnie utrzymanie psa mego dziecka. Rodzinne? A kto je dostaje? A nie pomyślałeś,że jej zwyczajnie na te buciki nie stać?

Gość Kobieta Koziorożec
Szanowny Panie jeszcze jedno: A kobieta nie musi pracować? Myślisz,że z 400zł utrzyma siebie, dziecko i jeszcze na fryzjera starczy? Buhaha......

Gość gość
Liczyć chcesz to ci policzę......mieszkanie 250zł,jedzenie ok 450,sieciówka na dojazd 50zł,nauka 100zł,ciuchy jakieś buty itp 120zł.Robi się tysiąc zł a dzieciak nie ma się jeszcze w czym myć,prać,umyć zębów,nie ma komputera,telefonu,internetu. Facet to jest 400+400+400 więc nie pisz na co 4 stówki starczą. Wam się wydaje że za 4 stówy dziecko w markowe superciuchy można ubrać a na obiad łososia. A paliwo i samochód niektórzy nie mają i żyją jest komunikacja.

Gość gość
Ah i rodzinnego nie widziałam od lat xxx,jak twoja była je widzi to się nie dziwię że na buciki nie ma.

Gość Kobieta Koziorożec
,,gość Ah i rodzinnego nie widziałam od lat xxx,jak twoja była je widzi to się nie dziwię że na buciki nie ma. " Mało kto je widział. Ja tylko jak na wychowawczym byłam 15 lat temu.

Gość supergość
Czy wy, tępe dzidy, nie rozumiecie, że ludzie są jak motyle??? Jeden mo-tyle, a drugi mo-tyle. Jeden wyda 400 na psa i 200 na chomika, a drugi musi się mocno drapać żeby te 400 na dziecko wysupłać i 50 na buciki. Takie trudne??

Gość gość
To niech na nie wygaduje że bucików nie kupiła dziecku tylko wysupła i kupi. Albo złoży się na połowę. Zawsze było jest i będzie tak że są biedni biedniejsi i bogatsi. Natomiast przestańcie panowie popadać w paranoję że za wasze 400xł można nie wiem czego nakupić,jechać na wakacje,opłacić wszystko. Sami macie problem by swoje tyłki za 1000 utrzymać.

Gość supergość
Nawet jak nie mamy problemu utrzymać za 7000 - to nie zamierzamy utrzymywać tyłków ex ani za 20 zł. Chyba oczywiste.

Gość karolina3008
No tak myślą że dadzą 400 zł i ok, chociaż ja bym się cieszyła gdyby mój eks tyle dawał na dziecko:) mój były zaproponował mi 250zł na 3 letnie dziecko przy zarobkach 3000zł:/ może bym to jeszcze jakoś przełkła gdyby spędzał z małą czas. Obiecał że bedzię ją co weekend brać po pierwszym weekendzie doszedł do wniosku że jednak będzie ją zabierał co drugi:/ Co to alimentów myślicie że mogę liczyć na więcej?

Gość stary gość
Dla tych co to bladego pojęcia nie mają ile wynosi koszt utrzymania dziecka. Proponuję wejść na stronę,pobrać arkusz odpowiedni do wieku waszego dziecka,wypełnić wpisując ceny po przecinku,kalkulator sam obliczy średni koszt utrzymania dziecka. Sądom są znane te arkusze więc śmiało można je podłączyć do pozwu o alimenty lub o ich podwyżkę. Tatusiom wydaje się,że dzieciom wystarcza tylko była z masłem i gacie na dupę. Nie biorą pod uwagę,że dzieci też na czymś muszą spać,czymś muszą się okryć,przy czymś muszą odrobić lekcje. Dzieci też mają urodziny,imieniny (tatuś potrafi swoje uczcić w knajpie z kolesiami :) ),też chcą iśc do kina,na basen,pojechać na wycieczkę. Tatusiowie wypełnijcie arkusz uczciwie i w końcu zamknijcie mordy!! w googlach wpiszcie:kancelaria prawna-Grzybkowski,Guzek,Jackowski.-wygodne arkusze kalkulacyjne Zaznaczam-arkusze są na stronie męskiej kancelarii :)

Gość Tatuś gość
A po kiego mi wypełniać guzkowe arkusze, jak tam utrzymanie dziecka wychodzi 1520 zł, a ja zarabiam 1530? Alimentów płace 700 zł, a matka zarabia 600 zł. I wszyscy qźwa żyjemy. Cud??