Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Patinka26

TYmbark-Napis ''ZAbije cie'' Pomocy

Polecane posty

To nie zwalnia cie z poprawnej pisowni.Mozna robić bledy ale takie,?!!! Pewnie na codzień też tak mówisz "Otwarla" "poszedla" "lubiala" Zgroza...

Gość Szafireeek
jak już się chcecie bawić w polonistów, to otwarła jeszcze nie jest najgorsze, bo kiedyś było akceptowalne, później się z tego zrobił archaizm i niepoprawna forma. Gorzej jakby mówiła że wieje wiater albo że właśnie poszedła itd. :) Mnie się wydaje że Tymbarka możesz opieprzyć, ale na wiele nie licz, bo nie napisali poprawnie właśnie po to, żeby ludzie to odczytali jako żart i nawiązanie do skeczu. Powodzenia tak czy siak :)

Gość Ela do polonistki
Otwarł, otwarła, otwarło, otwarli, otwarły to formy poprawne, ale rzadsze niż otworzył, otworzyła, otworzyło, otworzyli, otworzyły. „Nie mogąc znaleźć drzwi wyjściowych, otwarłam okno i postanowiłam z niego wyskoczyć czytamy w książce Sny klucz do podświadomości. Do śmiechu to nie jest. Mirosław Bańko, PWN i weź skończ

Gość Ela do polonistki
nie wiem jak można komuś zwracać uwagę na błąd i udawać mądrego podczas gdy samemu ma się mniejszą wiedzę nie wiedząc o tym ze się nie ma racji to chyba większy obciach niż napisać np.gura

Gość Do rubinowej damy
Masz google pod palcem to sobie sprawdz ze forma otwarła jest prawidlowa, i moze nastepnym razem upewnij sie w temacie w ktorym juz postanowilas sie wymadrzac...

Gość zabazaba
oczywiście, że to nie future bez will/'ll bez L na zakrętce to zwykły present przecież czyli w dosłownym tłumaczeniu zabijam cię

Ale robisz afere! 10 -letnie dziecko i az tak sie wystraszylo???? Moja trzylatka zorientowalaby sie , ze to glupi napis nic nie znaczacy. A ja napewno zaraz obocilabym zaraz to w zart.

ja nie chce rekompensaty w postaci ich napoju niech pisza na napojach % ale nie gdzie dzieci maja zabawe z tego.

wytluamczylam juz jej widocznie mam inne dziecko 3 letnie dziecko nie wezmie sobie czegos takiego na serio :)

Chbya Twoja pierwsza reakcja nie byla dobra. Moze sama zrobilas wystraszone oczy, skomentowalas zle...

Gość gjookp
Tak bo twoje dziecko jest tak inteligentne jak mamusia pewnie analfabetka

No! Nie wazne. Napis mimo wszystko nie na miejscu. Tak... dziwi mnie to, ze 10-latka przez kapsel spac nie moze i , ze mama nie potrafila jej tego wytlumaczy.

Gość gjookp
:O

Gość gjookp
Idealna mama bu ha ha

Gość do wszystkich pouczających
... i znowu typowy polski internauta zamiast odpowiedzieć na temat postu obraża autorkę - ŻENADA!!! Ludzie, gdzie Wasz szacunek? O co chodzi? Skąd ta zawiść???

Gość A tak w ogóle
Heh no tak, za wątpliwy błąd ortograficzny najlepiej prawa rodzicielskie jej odebrać :) eh kafeterianie

Gość samegnidywokol
ja dorosla a uwazam ze to okropne ,biedne dziecko:(((

nie pomaranczkuje sie. Gdbym chciala napisac na pomaranczowo to bym to zrobila, za stara jestem na takie glupoty.Juz jest spokojniejsza, rozmawialam z nia, sa rozne dzieci ona z tym kapslem przyszla do mnie. SA dzieci z nerwica, lekami itd przeciez z takiego napisu moze byc tragedia jesli przeczyta je nieodpowiednia zdrowa osoba daje glupi przykład tylko. dam temat do skasowania bo widze ze nie rozumiecie albo ja inaczej rozumiem.