Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryzykantka

czy ryzyko zapłodnienia jest duże?

Polecane posty

Gość ryzykantka

Kochałam się ze swoim chłopakiem w 12 dzień cyklu. Zabezpieczaliśmy się tylko prezerwatywą. Stosunek był przerywany. Jednak prezerwatywa spadła i została we mnie- nie wiem jak długo jej nie było, myślę że to kilka sekund, ale pewności nie mam- Jak tylko się zorientowaliśmy to gumka sama wypadła. Nie doszło do wytrysku, penis był suchy, więc preejakulat też raczej się nie wydzielił, prezerwatywa była od środka sucha. Zdecydowaliśmy, że w takim wypadku stosowanie antykoncepcji po nie jest konieczne. Jednak ciągle męczy mnie to czy zrobiliśmy dobrze. Czy ryzyko zapłodnienia jest duże w takiej sytuacji? Dodatkowo owulacja zaczęła się u mnie 14 dnia cyklu.

Gość ryzykantka
Pomoże ktos? To jest dla mnie bardzo wazne...

nawet gdyby skonczyl w tobie sznase na ciaze to 20-30% wiec sama widzisz ze nie jest latwo ja stram sie o dzidzie kilka mies i nic

Gość Martuska233
Ryzyko jest rzeczywiście duże. O ile nie zaszłaś już w ciążę to następnym razem pomyśl zanim zrobisz coś głupiego.

Gość Moniq1974
ryzyko zapłodnie jest znikome ale złapania HIVa 100% jeśli twój chłopak jest nosicielem, a to bardzo możliwe, bo teraz faceci pieprzą co podadnie

Gość ryzykantka
ja tez mysle ze znikome, ale jednak.... niby guma byla sucha od srodka i mysle ze preejakulat sie nie widzielil bo pewnie wtedy guma bylaby wilgotna... Mam zamiar teraz zabezpieczac sie tabletkami badz plastrami ale boje sie skutkow ubocznych;/

Gość Moniq1974
guma musi być, bo o wiele łatwiej teraz złapać HIV'a niż zajść w ciążę

mowie szanse sa zerowe wiec sie nie denrwuj bo tym to tylko mozesz opuznic okres...ale faktycznie jak nie myslicie jeszcze o potomstwe to moze zacznij brac tabl. albo plastry sa tez zastrzyki ale ja sie nie znam :D

Gość ryzykantka
To jest moj facet nie jakis przyadkowy gosc... Jestem pewna ze nie ma HIVa ani zadnych chorob wenerycznych... Nie jest jednym z tych co korzystaja z kazde okazji

Gość 100% Faceta
Ja też tak mówie swojej lasce, a rucham co popadnie... no ale HIVa oczywiście nie mam

Gość ryzykantka
tabletki maja wysoka skutecznosc jak sie bierze według zaleceń a u mnie pewnie będzie problem... plastrom nie wierzę za bardzo bo czasem się lekko odklejają podobno, jakoś są takie niepozorne... Myślałam nawet o zastrzykach ale niewiele wiem na ten temat. Może któraś z was próbowała?

Gość 100% Faceta
A ja nie wierzę laskom, które ładują mi kita, że biorą jakieś blety i że można je ruchać bez gumy

Gość ryzykantka
100% Facet- chciałeś może pomóc i mi doradzić jakiś środek anty panie Doświadczony ? Bo z tego co widzę to lubisz dużo mówić o sobie a pomocy nie udzielasz

Gość 100% Faceta
a co ja Caritas jestem?... a może Matka Teresa?... ja jestem od ruchania a od pomocy jest psychiatra, ksiądz i ginekolog!

Odradzalabym zastrzyki ze wzgledu na to iz moga niezle namieszac w organizmie. Komfortem jest to ze robiony jest raz na trzy miesiace i to chyba jedna zaleta. Wiele kobiet miala problemy z zajsciem w ciaze po ich oddstawieniu. Duzo dziewczyn poleca pierscien antykoncepcyjny Nuwaring wiec moze on byl by dla Ciebie odpowiedni :) Poczytaj sobie http://www.we-dwoje.pl/nuvaring;-;nowa;metoda;antykoncepcji,artykul,13280.html

Gość ryzykantka
:):):) to idz sie zajmij tym od czego jestes

Gość 100% Faceta
już się dzisiaj naruchałem... teraz udzielam dobrych rad

Gość ryzykantka
Dziękuję Kamilla 23:) Poczytam bo też o nim słyszałam i rzeczywiście może być dla mnie. Po tym co napisałaś przestałam już myśleć o zastrzykach, bo jednak chcę mieć dzieci, tylko jeszcze nie teraz

Gość 100% Faceta
ej na tej stronie jest wirus! ładnie to tak okradać cudze konta bankowe?

Gość 100% Faceta
nie! tu mi się pdooba!

Gość 100krotk@
100% faceta- haha typowy facet, przer...nieważne co byle jak najwięcej i najczęściej...dobrze, że tylko k-wy na takich lecą:)

Gość ryzykantka
100% Facet tutaj kariery nie zrobisz w swojej specjalności więc może poszukaj gdzieś kobiet które jednak zainteresujesz- choć wątpię, że takie istnieją

ryzykantka nie chcialam Cie straszyc ;) Wiesz kazda kobieta ma inny organizm wiec nie jest powiedziane ze te zastrzyki moga powodowac u Ciebie jakies problemy. ;) Choc po przeczytaniu opinii na ich temat gdzie wiekszosc byla negatywnych tez bym sie na nie nie zdecydowala ;)

Gość ryzykantka
ten krążek wygląda całkiem interesująco:) Wiecie może jak wygląda jego skuteczność w porównaniu do tabletek? Obawiam się tylko czy nie byłby odczuwalny podczas stosunku no i czy potrafiłabym go sama założyć odpowiednio

wiecie dziewczyny jest przyslowie ze "krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje" a 100%facet pasuje do niego idealnie ;)