Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaBiPa

charczenie u noworodka- pomocy

Polecane posty

Gość KaBiPa

Mój synek ma 8dni. Od 2 zauwazyłam, ze wydaje z siebie dziwne dźwięki, coś jak charczenie. Dzis pojawił się problem z oddychaniem, mały tak "sapie". Kupiłam mu aerozol do nawilzania noska, ale nie wiem, czy to cos pomoze. Co mam zrobic? Jutro do pediatry?

Gość jasmina123
Prawdopodobnie pierwszy katarek. Jak nie ma temperatury powyżej 38 to jest ok.

Gość KaBiPa
temperatura w normie..

Gość dddfdfdfdf
to za małe dziecko zeby sie nei przejmowac ja bym odrazu do lekarza poszła moze cos mu w gardle utkwiło?

A czyscisz mu regularnie nosek ? Slyszlam historie jak parudniowy noworodek wyladowal na pogotwiu bo sinial i nie mogl oddychac. Lekarka odkryla ze maly ma nos caly w paprochach bo rodzice mu go nie czyscili. :O

Gość hhhhhhhhlkjlk
moja ma to samo juz 2 tyg. polozna powiedziala ze to sapka niemowleca, i ze przejdzie..nawilzam nosek sola morska 2 x dziennie, plus czyszcze nosek, wczoraj dodatkowo zamowilam nawilzacz do powietrza..zobaczymy czy podziala, mimo to w pn wybieram sie z mala do lekarza zasiegnac dodatkowej opinii.. ja rodzilam w UK i tu np nie odsluzowuje sie dzieci zaraz po porodzie i stad te charczenie..

le idz do lekarza. Chociaz ja bylam. Pierwszo mowili, ze to sapka, nie ma czym sie martwic. Mala skonczyla 3 miechy i astma mnie strasza :( eh ci lekarze.

Gość Niki2323
Moj synek miał tak do miesiąca czasu i położna powiedziała zeby isc do pediatry zeby osłuchac ale ze bardzo czesto dzieci tak mają bo jeszcze drogi oddechowe sie nie oczyściły dobrze. Poszłam do pediatry i żeczywiście w osłuchu było wszysko ok i nic sie nie działo. Mialam w domu wode morską i mu pare razy dnia wpuszczałam do noska

Noworodki tak charczą, bo mają niedojrzałą, miękką krtań. U nas było tak samo. Po 3 miesiącach przeszło. Wiem, że to jest przerażające, bo wygląda jakby dziecko się dusiło, zalegało coś w gardle. Minie. Oczywiście dla własnego spokojnego sumienia możesz spytać o to pediatrę.

Gość mammmmmmaaaaa
Nasz maluszek tak charczał i okazało sie, że wylądował w szpitalu z leczeniem na zapalenie płuc.

Gość a co za infekcja ?
mojej kolezanki mały miał sapke i bezdech osłuchowo było ok , a rentgen wykazał zapalenie płuc

Nie martw sie, mój mały też tak miał, poprostu ma katar. Kup wodę morską i zakrapiaj i dobrze nawilżaj pokój. Ja kupiłam nawilżacz,ustawiłam go na wilgotność 50% zakrapiam mu wodę morską i jest już lepiej. Nosek nie jest zapchany,ale czasem mu jeszcze świszczy ale odciągnę wydzielinę i jest ok.