Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarówka na etacie

Gdy śliwki nie działają..Poradnik dla zatwardziałej ciężarówki!

Polecane posty

Dziewczyny poratujcie.mam takie zaparcia, że nie wydolę.Koniec I trymestru. Sliwki zwyczajnie mnie olały :O Napiszcie sprawdzone sposoby by rozruszać leniwe jelita

Gość polecam jako dodatkowa
glicerynowe czopki!

Gość laktuloza
w dużych ilościach

laktuloza a co to takiego??

A już sobie sprawdziłam, al eto chyba na receptę?

Gość laktuloza
syrop , kupuje się w aptece...

Gość laktuloza
bez recepty

Gość dożynka
mnie nie ruszało kompletnie nic!miałam takie zaparcia że mdlałam!wpadłam na pomysł ze strzykawką i ciepłą wodą!robiłam sobie lewatywy wlewałam tyle w siebie strzykawek średniej wielkości(około 4 )że pomału mnie ruszało najpierw żadzizna która zrobiła miejsce tej twrdej i jakoś szło!powodzenia

Gość laktuloza
ale powinnaś to skonsultować z lekarzem

Gość Gdy śliwki nie działają... to
działa kawa i 2 banany spożyte na czczo w odstępie kilku godzin od pierwszego normalnego posiłku.

Gość spróbuj
Duphalac - syrop bez recepty, też miałam ciężko ale pomógl

dożynka ja bym się nie odważyła;0 teraz wcinam siemię lniane, wyczytałam, że pomaga. Od kawy wymiotuję, nie mogę w ciąży nawet jej wąchać, ataki kawosz ze mnie był;) jak widać na każdego co innego działa;) Piszcie będę testować;) Z tym, że termometr sobie odpuszczę:P

Gość aisab2222
należy zmielić pestki dyni oraz słonecznika razem z łupinkami i wymieszać z jogurtem to pomaga można dodać jeszcze siemie lniane. Nawet smaczny ten koktail

na czczo z rana szklanka ciepłej przegotowanej wody i troszkę miodu... mi jeszcze jogurty z bakomy śliwkowe z płatakmi zbóż pomagały... winogrona świeże... a banany powoduja wzdecia a nie rozluźniają...przestałam jeśc banany i wsio było ok.

Gość Marikade
Szczerze polecam jogurt Activia raz dziennie. Po kilku dniach problemy z zaparciami mijają, przynajmniej u mnie tak było:) Z tym że ważna jest systematyczność, jak przestaniesz jeść, problem wróci. Teraz spodziewam się drugiego dzidziusia i narazie na szczęście nie mam zaparc, ale wiem jaką to masakra...

Dzięki, dzięki.jutro kupie jogurty activia:) Moja pierwsza ciąża była prawie bezobjawowa. Teraz pokutuje chyba.Mdłości, senność zaparcia.nie ma łatwo:P Dziękuję raz jeszcze;)

Gość banany + woda = na czczo rano
na dlugo przed sniadaniem! unikaj bialego pieczywa bez ziaren, makaronow, ziemniakow, serow zoltych, orzechow, czekolady, kakao, ciast, fast foodow, napojow gazowanych i roznych slodyczy bo one cie najbardziej zatwardzaja. nie szalej z wielkimi porcjami miecha. jedz jogurty, twarogi, kefiry, maslanki, owoce z pektyna, jarzyny gotowane na parze lub pieczone, rozne nasiona typu siemie, slonecznik, dynia, suszone owoce, jesli pieczywo to tylko ciemne i pelnoziarniste i w rozsadnych ilosciach, do obiadu ryz i kasze zamiast ziemniakow, platki i kasze na mleku lub z jogurtem, müsli i pij duzo zywklej wody lub lekkiej herbaty.

Gość Hendiiii
Mnie poleciła kolezanka Błonnik. Kupiłam go w Tesco, w dużym tekturowym pudełku. Jem jak chrupki. Pomógł mi. Bardzo polecam!