Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inteligoooo

Czy ktoras mama miala lekki i szybki porod bo jezdzila na rowerze w ciazy???????

Polecane posty

Gość Inteligoooo

I nie mam na mysli dlugich wycieczek rowerowych,szalenstw,ale spokojna jazde 15 minutowa?? Wiadomo ze jazda na rowerze wplywa na miesnie brzucha,ale czy ma to wplyw na latwiejszy porod??? Po za jazda rowerowa nic nie ciwcze,raczej nie spaceruje...

Spytaj się tej, co jechała na rowerze do porodu, w temacie o śmiesznych przypadkach porodowych :)

Gość Inteligoooo
a byla taka ?? :O ojejku to faktycznie ewenement,,, ja bym sie na to nie pokusila.... no chyba ze bym mieszkala z dala od cywilizacji :(

ja nie jezdzilam na rowerze a mialam latwy i szybki porod (rowniez bez naciecia i szwow) moja kolezanka jezdzila bedac w ciazy z 3 dzieckiem, ale jezdzila do 7mego miesiaca bo pozniej lekarz zabronil i mowila ze miala najgorszy porod w porownaniu z poprzednimi (wszystkie sn) ale watpie zeby jazda na rowerze miala z tym jakis zwiazek

mam taka znajoma ktora w ciazy jezdzila na rowerze bo jej wszedzie bylo daleko :-) urodzila 2 tyg. po terminie, na porodowke poszla na nogach i smiejemy sie ze urodzila tak szybko ze jak szla na ta porodowke to powinna juz dziecku cvzapeczke na glowe wlozyc :-)

Moja mama do końca ciąży jeździła na rowerze, dzień przed rozwiązanie zawiozła mnie do lekarza właśnie na rowerze (ok 20 minut w jedną stronę), następnego dnia o 10-tej urodził moją siostrę (23 lata temu). Poród ani do szybki ani do lekkich nie należał.

ja raz się z mężem przejechałam na rowerze, tam moze z pół godziny, jak byłam w 8 mies. ale ogólnie tez bardzo dużo się ruszałam!! poród miałam bardzo lekki, bez nacięcia i peknięcia, jestem 8 mies po porodzie i mogłabym rodzić kolejne dziecko. w sumie już 3 mies po porodzie o tym myślalam;)

No była, wejdź sobie na topik, historia jest gdzieś na końcu, ja się popłakałam ze śmiechu :D