Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka co zaniedbala

lokatorzy nie placa rachunkow za media - co robic

Polecane posty

mija 5ty miesiac. Zuzyli pradu, gazu i wody za prawie 1000zl. Place to z kaucji....zaniedbalam sprawe, co robic? Tak to jest jak sie ma kredyt i swoje mieszkanie i straci sie prace.

Gość tez wynajmuje mieszkanie
wspolczuje trafilas na cwaniaków ktorych teraz latwo sie nie pozbędziesz.... niestety prawo w polsce jest tak idiotycznie sformulowane ze chroni takich lokatorow a nie wlascicieli...co masz zrobic??zgodnie z prawem nic nie zdziałasz...jedyna opcja to taka ze włamiesz sie do mieszkania(jesli zmienili zamki) wywalisz ich rzeczy i zmienisz zamki...najgorsze jet to ze oni moga cie o to podac do sadu i mozesz miec przez to rpzekichane

czy zaniedbałas???nie sadze....kiedys byl program o wynajmie mieszkan i takich wlasnie przypadkach i prawnik powiedzial ze nie ma zadnej umowy ktora gwarantowała by(w przypadku cwanych lokatorów pozbycie sie ich) pozbycie sie ich..... sam prawnik powiedzial ze albo sie wyzykuje albo nie wynajmuje wcale mieszkania

a placa ci za wynajem???z tego co piszesz to nie placa rachunkow tak?

placa, ale rachunki nie poplacone

to dziwne...przewaznie jak trafisz na cwaniakow to nie placa za nic i nie chcca opuścic mieszkania...... skoro placa za wynajem to moze upomij sie ponownie i ci zaplaca zaleglosci...a moze cos zabiedlabas??moze nie dostali rachunkow???

dostali faktury zanizone, maja dane do wplat

oprocz tego dobre faktury powinny dawno przyjsc, ale oni twierdza, ze nie maja.

Gość a masz umowę na piśmie?
wynajmu mieszkania ? powinien tam być punkt, ze lokatorzy ponoszą opłaty i wymienione rodzaje opłat A co do pozbycia sie lokatorów, to przecież ich chyba nie zameldowałaś? W takim razie możesz ich wyrzucić za pomoca policji, albo przyjśc z grupą znajomych czy krewnych, którzy oswiadczą że od dziś oni tu mieszkają. nawet w 10 osób w małych M-2. I zobaczymy co cwaniaczki powiedzą.

Gość potwora bagienna
Uwazajcie,lokator na podstawie umowy najmu moze się zameldowac tymczasowo na 3miesiące! Obecnośc własciciela mieszkania nie jest wymagana. Niestety,spotkała mnie taka sytuacja. Co do rachunków-przejdz sie i spytaj o stan zadłuzenia w gazowni i w innych przedsiębiorstwach. Mozesz odciąć media jesli wynajmujący nie płacą

Gość potwora bagienna
Rachunki płac sama a potem pokazuj je wynajmującym by oddali Ci pieniądze

"A co do pozbycia sie lokatorów, to przecież ich chyba nie zameldowałaś? W takim razie możesz ich wyrzucić za pomoca policji, albo przyjśc z grupą znajomych czy krewnych, którzy oswiadczą że od dziś oni tu mieszkają. nawet w 10 osób w małych M-2. I zobaczymy co cwaniaczki powiedzą. " jesli nie masz pojęcia to sie nie wypowiadaj!!! policja w taqkij sytuacji chroni lokatorow a nie wlasciciela!!!prawo polskie ejst tak durnowato skonstruiowane wiec jesli nie masz o czyms pojecia to sie nie udzielaj.....

lokatorzy moga mieszkac nie placić, mozesz im dostarczyc wypowiedzenie umowy a tak naprawde nic nie zrobisz!!bedziesz ich nachodzic to zadzwnia na policje i to ty bedziesz miec proablemy nie oni...niestety wydaje sie byc nie realne ale tak jest:(

prawnik sie wypowiadal ze umowa spisana z lokatorami jest nic nie warta i tak jest niestety prawda.... co do zameldowania to chyba jakis idiota melduje lokatorów...nkt tego nie robi a i tak nie mozna sie pozbyc takich cwaniaków

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a po co Ty płacisz za nich??? nie płac to im odłacza i gaz i prad i tv i wtedy beda musiel zapłacic albo poszukaja innego mieszkania

a ty autorko chyba troche przesadzasz...skoro placa ci za wynajem to mysle ze rachunki do nich nie dotarły i stad te nieporozumienia...wierz mi gdyby byli nieuczciwi to nie zaplaciliby ci rozniez za wynajem meioszkania wiec wyluzuj troche i rpzeslij im ponownie rachunki....poza tym bezpioeczniej ejst jak ty dostajesz rachunki i jedziesz do nich odebrac kase...

ja zameldowałam rodzinę Cyganów i teraz mieszkają całą rodziną, nie płacą, a sąsiedzi się odgrażają że mnie podadzą do sądu, bo im słoiki z przetworami giną z piwnicy :(

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrr
bierz z kaucji a potem do wiedeznia, masz meisica na wypowiedzienie umowy, nastpenym razem bierz wiecej kasy i sama pąłc rachunki, komu sie chce to załtwaić, ja też wynajmuje i nie płace rachunków właściciel to robi, nawet nie wiem ile one wynoszą , płace po prostu wicej za wynaejm

no i co z tego??? jeszcze raz ci mowie jak nie masz o czyms pojecia to sie nie udzielaj!!! tak zostaly wprowadzone zmiany ale czy wiesz ze aby podpisac taka umowę nalezy isc do notariusza i zaplacic za taka umowę 1500 zł?????? a co jesli lokatorzy zmienia sie np 3 razy w roku???? kto korzysta z tej formy umowy???chyba nikt!!!t to ejst kpina zeby prawo chroniło zwykłych złodzieji:( sama wynajmuje 2 mieszkania i ciagle sie boje ze trafie na takich typów...

Gość wewewew
nie znam sie na tym coprawda, ale jestem w ciezkim szoku i nic z tego nie rozumiem. mozna sobie tak po prostu wynająć mieszkanie i za nic nie płacić, a właściciel nie ma prawa mnie wyrzucić ? ? ?

sprzedac mieszkanie??chyba bym musia upasc na glowe....kupilam mieszkania za 70 tys a teraz kosztuja takie 190...hehehhe ale to nie zmienia faktu ze prawo jest chore:/

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrr
no po ptostu rozwiąż umowe!!!

z Romami boję się rozwiązac umowę, bo mnie spalą :(

Gość elemeledutkiele
tez wynajmuje mieszkanie ----Co Ty pleciesz,jakie 1500zł.za notarialne poświadczenie. 150 zł.a nie 1500 zł.

Gość elemeledutkiele
Bo trzeba spisac umwoę,wyszczególnić wszystko w niej.Potem płacić podatek w US i bedzie mozna takiego nielojalnego lokatora wyeksmitować.

moi jeszcze podobno ściągaja jakieś filmy z netu na torrętach i podobno to mnie będzie policja ścigac za piractwo :(

Gość taka tam jednaaaaaaaxxc
a są jeszcze takie firmy co odzyskuja długi Co prawda zapłacisz, ale częśc długu odzyskasz, bo ci panowie sie nie patyczkują z gnojami co nie płacą