Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka co zaniedbala

lokatorzy nie placa rachunkow za media - co robic

Polecane posty

Gość asiaaaaaaaaaa86
A nie możesz jechać do nich, spytać, dlaczego nie płacą? Powiedzieć, że mają zapłacić, albo wypowiadasz umowę najmu, potem mają 3 miesiące żeby się wyprowadzić. Druga sprawa nie wiem, gdzie meldują ludzi w nie swoim domu bez obecności właściciela i bez umowy poświadczonej notarialnie! Sama meldowałam się tymczasowo i musiał być ze mną w urzędzie właściciel mieszkania, który posiadał wszystkie akty własności nieruchomości. Przecież w ten sposób jak Wy piszecie, to mogłabym się wszędzie zameldować, spisać fikcyjną umowę, podpis podrobić, a właściciel nie mógłby mnie wyrzucić!

Gość moja koleżanka też wynajmuje
i miała problem z nieuczciwymi lokatorami, z tym, że czynszu nie płacili przez 3 miesiace. Dzwoniła do nich, cały czas mówili, że zapłacą jutro, za tydzień itd. Wkurzyła się, pojechała do mieszkania, na szczęście zamków nie zmienili, akurat ich nie było, wynieśli z mężem i ojcem ich rzeczy do piwnicy i zmienili zamek. Po tygodniu sąsiedzi im powiedzieli, że zabrali rzeczy i się wynieśli.

Gość a masz umowę na piśmie?
nareszcie parę mądrych postów :) bo jak się czyta wypowiedzi "tez wynajmuje mieszkanie" to człowiek dochodzi do wniosku, że jak by miał wynająć komuś mieszkanie, to już lepiej skoczyć z mostu do rzeki z kamieniem u szyi, bo sami nieuczciwi cwaniacy dookoła i głupie prawo broniące złodziei i nic się nie da zrobić :(

Gość monika zn
wyjeb ich na zbity pysk

Gość oszukana ann
Mnie nie placili czynszu przez pol roku a pozniej okazalo sie ze nie placili rachunkow przez poltora roku.wyprowadzili sie oszukiwac nastepnych wlascicieli.do nas przyszli z innego miejsca z dlugami.malzenstwo albo i nie z kilkuletnia corka.

Gość oszukana ann
...umowa o wynajecie byla podpisana z pania a pan to jak gdyby sie ukrywal przed swiatem,nic nie robili, po prostu zyli naszym kosztem, pasozyty...nie wiemy gdzie sie wyprowadzili ale nie daleko.chyba juz ich znaja w calej poludniowej polsce...

Gość gość
Jesteście naiwni, wszystko trzeba zawrzeć w umówie Mieć zapasowe klucze jakby co, najemca nie musi o tym wiedzieć W umówie obowiązkowo zapis o kaucji i terminie i warunkach wypowiedzenia Nie płaci miesiąc wylot i zatrzymana kaucja, to samo przy jakiś:dewastacjach W umówie zapis ze lokator ma tydzień na przepisanie liczników gazu, wody, prądu od podpisania umowy Podpisujecie protokół prEkazania ze stanami licznika i jesteś kryta jeśli okaże sie ze najemca nie płaci, rachunki wtedy sa na niego Prosta sprawa grunt to pomyslec

Gość gość
Ja wynajmując mieszkanie przepisałam prąd i gaz na wynajmujących. Okazali sie, że w elektrowni narobili długu na około 1000 złotych, a w gazowni na ponad 3000, mi wiszą jeszcze za miesiąc najmu, mam tytuł wykonawczych tylko nie ma z czego ściągnąć. Ale chociaż nie musiałam płacić za nich rachunków, przepisałam na siebie i po sprawie.

Gość oszukana ann
Gaz i prad przepisalismy ale przeoczylismy wode a teraz mamy problem na 1200 zl.

Gość oszukana ann
Gaz i prad przepisalismy ale przeoczylismy wode a teraz mamy problem na 1200 zl.

Gość iranaj
Dlatego, że to wszystko przeszłam (nie płacili za nic, uciekli zostawiając mieszkanie po kapitalnym remoncie, po 4 miesiącach, w opłakanym stanie – wybite okno, pogryzione przez psa wyciszenie drzwi), musiała w styczniu tego roku mieszkanie sprzedać. Policja nie chciała nawet pomóc w komisyjnym wejściu do mieszkania, pomimo, że mówiliśmy, że sąsiedzi od kilku dni ich nie widzieli i że okno wybite. Pierwszy lokator płacił za media i wynajem ale wyprowadzając się do innego miasta (tak powiedział) ukradł z domu co mu się w nowym mieszkaniu przydało. Wiele by opowiadać….

Gość gość
wynajmowanie mieszkania jest dzis interesem tylko dla nielicznych

Gość cebrel
Teraz żeby najem był bezpieczny to trzeba bardzo precyzyjnie przygotować umowę. Należy brać pod uwagę szereg okoliczności, możliwych przypadków. W sieci macie gotowe dobre opracowania. Mnie akurat interesowało to - http://umowanajmu.info/category/umowa-najmu-lokalu-uzytkowego/ ale analogicznie macie tak samo opracowaną umowę najmu mieszkania.

Gość gość
Bez sensu. Jak ja wynajmowalam mieszkanie to rachunki zostaly przepisane w gazowni i u dostawcy pradu na mnie. Co to za pomysly,zeby wlasciciel je placil.

Gość Jacenty32
Ja od kiedy mam certyfikat Kodeksu Etyki Mieszkanicznika, współpracuję tylko z naprawde dojrzałymi, świadomymi ludźmi. Wiem, czasem pozory mylą, ktoś wydaje się w porządku, a potem wychodzi różnie. Ale naprawdę zauważyłem, że zgłaszają się do mnie głównie ludzie, którzy mają pokuładane w głowie. Dla nic znaczek certyfikatu jest ważny, student rzadziej patrzy na takie rzeczy.

Gość gość
jestem akurat najemcą, a właściciel mieszkania robi to tak: na mnie jest prąd, na mnie jest internet, jemu przekazuje pieniądze za wynajem i czynsz (ten administracyjny), jeśli (hipotetycznie oczywiście :-) ) nie zapłacę rachunków to dług jest na mnie, a właściciel śpi spokojnie. Przede mną kilku najemców nie zapłaciło, licznik nie został ściągnięty bo została podpisana umowa ze mną, dotyczy tego samego lokalu na który jest dług, ale dług nie jest na mnie więc nie maja prawa sciągnąć licznika :-) w systemie mają dług na poprzednich najemców, a ja sobie mieszkam, właściciel śpi spokojnie i problemu nie ma. Jedyny problem to dość często wypełniona po brzegi skrzynka od listów do dłużników :-)