Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak o pytam

Ile ważą/ważyły Wasze niemowlęta? Mniej więcej 4-ro miesięczne?

Polecane posty

Gość tak o pytam

mój waży 7,5kg. nie wiem czy nie za dużo? Waga urodzenmiowa to 3,500. Mamy 4m-ce

Mysle ze to jak najbardziej normalna waga.A karmisz sztucznie czy naturalnie? Dzieci karmione sztucznie szybciej przybywaja na wadze. Ja karmie piersia a moja córci i tak sporo waży. Nie masz sie co martwic. Synek ma dobra wage.

Gość tak o pytam
No właśnie karmię tylko piersią!

Gość szpuner
Mój ma 4,5 m-ca i waży 8800 g... 6 tygodni temu ważył 7700. Jest karmiony od początku tylko piersią, ale urodził się z wagą 4100. Nie martw się, każde dziecko przybiera inaczej, na pewno wkrótce przystopują :)

Gość tak o pytam
tyle, że mój mały jest długi. Nosi 74 i już czasami 80 więc może to dlatego?

Gość szpuner
Na pewno tak. Mój też nie jest gruby. Nosi ubranka na 80/86. Pampersy rozmiar 4, już od miesiąca...

Mój maluszek ma 7 miesięcy i waży 8,6 kg, a jak miał 4 ważył 7,25kg, urodził się 3,74 kg. Od początku jest karmiony piersią. Jest szczupły i długi. Już pod koniec 3 miesiąca ubieraliśmy ubranka na 74, obecnie na 86. U nas pediatra po każdym ważeniu zawsze był zdziwoiny, że mały jest karmiony piersią. Widocznie niektóre dzieciaczki nawet na piersi przybierają sporo.

Gość lil221422
moj maluch ma 4 miesiace i wazy 7 200 a urodzil sie 2 900

Gość casie
corka 4,5 mies, 8 kg, 74 cm ... urodzila sie z wagą 3,5kg, 55 cm

Mój na piersi- ur. 3440 g, 56 cm, wczoraj ważył 7045 g, 64 cm a w niedzielę skończy 4 m-ce, przyrost ponoć świetny. Z tego co wiem dziecko do ukończenia 6 mca powinno podwoić wagę urodzeniową, o ile jest wcześniej to nic się nie stanie. Mój teraz w ostatnim miesiącu przyhamował ze wzrostem, na początku przybierał szybciej, teraz dużo więcej się rusza...

corka majac 4,5 miesiaca wazyla 6,700 kg karmiona mlekiem modyfikowanym od urodzenia, teraz kaszki i obiadki