Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poratujcie zylaka

dokonalam dzis przerazajacego odkrycia - mam 23 lata i juz hemoroidy

Polecane posty

Hemoroidy są powszechnie lekceważone, ale powinno się je leczyć , ponieważ nieleczone prowadzą do wielu problemów. Nie mówiąc już o tym co będzie jak zajdziesz w ciąże, czy jak zacznie postępować i za jakiś czas będziesz miała coraz to wyższy stopień choroby... Z tym nie ma żartów.

Gość a mogłabyś mi
w pochwie mi grzebią więc to różnicy nie będzie :D ale po prostu boję się, jak czytałam o tej gumce i usychaniu to mdłości mnie brały, pomijając już fakt, ze u mnie nie ma czego zaciskać nawet bo to małe zgrubienie tylko jest na czopki nie bardzo mam ochotę :/ no trudno, moze się zmusze ci do diety to faktycznie niedużo piję, warzyw i owocow też nie za dużo jem kupię maść, moze te czopki, zmienię dietę i zobaczę czy coś się zmieni tak, tchórz jestem ale jak po prostu nie znosze jakiejkolwiek ingerencji w moje ciało w stylu igły, skalpele, wypalanie itp brrrrr

Gość Dobry radziciel :)
Nie ma mowy o tym, ze nie bedzie rosl. A te masci to sa masci "po"!!! Nie stosuje sie ich zapobiegawczo. A czopki (Hemorol) to masakra,smierdza jak cholera, przy wyproznianiu ta cala zawartosc wychodzi :o Z wlasnego doswiadczenia wiem - idz jak najpredzej, bo one naprawde beda rosly, do pewnego stadium mozesz je usunac ta praktycznie bezbolesna metoda (po podwiazaniu jest takie dziwne uczucie przez kilka godzin - bo krew tam nie dochodzi, ale tabletka przeciwbolowa i jest OK). A jak przespisz ten moment, to pozniej tylko operacja.

Nie chodzi o to, ze nie ma czego zaciskac - on musi hemoroida najpierw wsunac do odbytu, i tam w srodku go zaciska specjalnym przyrzadem :) Z biegiem czasu hemoroidy nie chca sie juz tak latwo chowac = operacja, a to jest dopiero masakra, bo pewnie pod narkoza.

Gość poratujcie zylaka
w ciazy to ja akurat nigdy nie bede, wiec luz linia - masz je i co ? robisz cos z nimi? rosna ?

poratujcie zylaka - planujesz, zeby w ciaze zaszedl Twoj partner? ;)

Gość poratujcie zylaka
Radziciel - tak, wlasnie tak planuje, moj partner jest w trakcie szukania dawcy macicy :)

Gość poratujcie zylaka
dawczyni :)

Dobry Radziciel Próbujesz chyba podważyć moje zdanie. Lekami , które proponuje wyleczyło się dużo osób. Nie polecam ich tak po prostu. Oczywiście to jest też kwestia osobista, bo na jednego podziała - na drugiego nie. Czopki bierze się na noc, wtedy one mają szansę zadziałać tak jak powinny i "nie wyleci Ci zawartość z odbytu na zewnątrz" Maść powinno się stosować najlepiej po wypróżnieniu.

Linia Ja znam przypadek , że 11letnia dziewczynka miała hemoroidy. Także mówię - hemoroidy to choroba coraz bardziej powszechna.

Gość wszyscy je mają
od siedzenia przy kompie

Gość wszyscy je mają
kikijka coś tam wie bo jest farmaceutą

Gość poratujcie zylaka
ludzie pisza, ze do swedzi, boli, krwawi... ja nie mam zadnych takich dolegliwosci, moze to nie hemoroidy tylko jakis przypadkowy zakrzep..?

Gość choinkowy zonk
Może to zakrzepica ? Bo jeśli nie...to już Ci współczuję. Skoro je zauważyłaś przy depilacji tzn. są już "wychodzące" i trudne do wyleczenia. 😭 Jeśli tak ---> bez proktologa nie obędzie się na bank :/

Gość poratujcie zylaka
poczytalam troche co tam ludzie pisza - masakra a da sie hemoroidy wyleczyc lekami na recepte? czy tylko i wylacznie zabieg/operacja rozwiaza ten problem calkowicie ?

Ja juz sie powtarzal nie bede ;)

Pierwszym etapem leczenia są tak jak mówiłam maści , czopki itp. Jeśli to nie pomoże wtedy należy chirurgicznie usunąć. Tutaj Dobry Radziciel każe od razu udać się na jednych z metod usunięcia za pomocą chirurga, ale na początek powinno się leczyć tak jak mówiłam.

kikijka - nie, ja tego nie radze = cos tam nie doczytalas ;) Polecam metode Barrona - podwiazanie hemoroidu gumka przy pomocy specjalnego przyrzadu, mialem to robione 4 razy i naprawde pomogly. Jak kiedys nie moglem po wyproznianiu usiasc na tylku, krwawilo jak cholera ... to teraz wyproznianie nie stanowi problemu. Podwiazanie trwa 10 sekund, przez kilka godzin wystepuje dziwne uczucie + bol (ale nie jest to nic wielkiego - bez problemu da sie wytrzymac i trwa on kilka godzin, tabletka przeciwbolowa wystarcza), na nastepny dzien juz nic nie czuc.

"DobryRadziciel :) Zaden preparat tego nie wyleczy, one juz ciagle beda, musisz usunac je ktoras z dostepnych metod." Wszystko dobrze doczytałam. Najpierw się leczy maściami, czopki itp. , a gdy to nie pomoże to dopiero można pomyśleć nad interwencją chirurgiczną i powiem Ci, że jeżeli to nie jest zbyt zaawansowany stopień to jak najbardziej ,za pomocą leków i diety, hemoroidy się wchłoną. Poza tym nie musisz mi tłumaczyć na czym to wszystko polega, bo tak się składa , że dość dobrze się w tym orientuję :)

"dokonalam dzis przerazajacego odkrycia - mam 23 lata i juz hemoroidy". - Czas wyrobić sobie kartę członkowską F23 :P

Gość DobryRadziciel :)
kikijka - oj, nie chodzilo mi o to doslownie ;) Usunac = pozbyc sie. Metoda Barrona - z gumka to zadna chirurgiczna interwencja, ot co - zwykly bezbolesny (prawie, ale o tym juz pisalem 2 razy ;) ) zabieg, mialem hemoroidy i tez wiem sporo na ten temat. Probowalem masci, czopki, ale one pomagaja tylko po wyproznianiu (jak hemoroid jest nabrzmialy), zeby zmniejszyc bol ... a podczas nastepnego wyprozniania ... naprwde czopki wychodza z powrotem - smierdza niesamowicie (szczegolnie jak sporo sie tego tam wsadzi) ;) - sotoswalem czopki Hemorol, masc Posterisan. Takiej ulgi, jaka przyszla po kilku zabiegach nie przynioslo mi nic innego.

Dobry Radziciel Ja rozumiem, że Tobie to przyniosło niesamowitą ulgę, ale nie zawsze jest konieczne korzystanie z tych metod. Najpierw próbuje się to wyleczyć za pomocą leków i dość często się to udaje, dopiero gdy takie leczenie nie przynosi żadnych poprawy, wtedy decyduje się na inne metody.

Gość to nieważne
Na hemoroidy najlepszy jest majonez,wypróbowane):

Gość Ale wy jesteście...
stare sprawdzone naturalne sposoby są najlepsze. Pojawił się nagle, jeden twardy, wielkosci zielonego groszku. Po niecałych 3 miesiącach zmniejszył się do wielkości miękiego nasiona słonecznika tylko dzięki nasiadówkom na rozbitych liściach kapusty wkładanym między pośladki albo zwijanych w rulonik i wkładanych w odbyt na 2 lub 3 godziny co dwa trzy dni.

W pewnym sensie zazdroszczę tym, którzy zapracowali na swoje hemoroidy;P u mnie pojawiły się po ciąży, więc nie dużo mogę zrobić, żeby zapobiegać, bo cały czas jem zdrowo, dużo się ruszam i stolce mam w porządku. Czekałam, że może same znikną, jak wrócę do siebie po porodzie, ale wcale się na to nie zanosi i czas się wybrać do lekarza....